language language language language
menu
hankelogot
language language language language
FI EN RU DE
menu

Yrittäjille tarkoitettu tutustumismatka Pohjois-Karjalan matkailuun 7.2.-8.2.2023

Lähde mukaan goSaimaan MAKE-hankkeen (Maaseudun matkailun kansainvälistämisen ja verkostojen kehitys) puitteissa upealle yritysvierailumatkalle Pohjois-Karjalaan. 

Matkan aikana tutustumme Pohjois-Karjalan matkailun yrittäjien menestystarinoihin ja saamme taatusti paljon inspiraatiota puolin ja toisin.

Benchmark-matkalla käymme Ruokkeen lomakylässä Kiteellä, paluumatkalla kuulemme miten Äksyt Ämmät Oy pyörittää menestyksekkäästi yritystarinaansa neljän yrittäjän voimin. Syömme taatusti maittavan lähiruokalounaan ja kuulemme yritysesittelyn Puukarin pysäkillä. Menomatkalla emme tietenkään voi ohittaa koko Pielisen maisemaa eli pysähdymme Kolin huipulla syöden maittavan lounaan upeissa kansallismaisemissa. Päätepysäkkimme on Break Sokos Hotel Bomba, jossa hotellinjohtaja on lupautunut esittelemään hotellia sekä Bomban taloa että Karjalaiskylää. Matkailijoita hemmottelee Bomban upea kylpyläosasto  ja matkapäivän päättää Bomban ravintola Pielisen illallinen.

Maksat matkastasi vain osan; yöpymisen Break Sokos Hotelli Bombassa joko 108€/vuorokausi / 1 hengen standard tason huone Kylpylähotellin metsäsiivessä tai 128€/vuorokausi/2 hengen standard tason huone Kylpylähotellin metsäsiivessä. Huoneissa on erilliset vuoteet ja lisävuodemahdollisuus kahdelle seinästä käännettävillä lisävuoteilla kahdessa tasossa. Hintaan sisältyy runsas buffetaamiainen, kuntosalin käyttö sekä kaikissa huoneissa Wi-Fi yhteys.

Lisäksi halutessasi Break Sokos Hotelli Bomban rentouttavan kylpylän 13 €/hlö sekä omakustanteisen illallisen Trattoria Pielisessä Menu Fisso liha/kala 48€ tai Menu Fisso vege 38€. Matka kuljetaan tilausajobussilla. Rajoitettu henkilömäärä. 

Ennakkoilmoittautuminen on pakollinen. Ilmoittautuminen on sitova. Ilmoittautuminen suljetaan ma 23.1.2023 klo 12.00.

Ohjelma

ti 7.2.2023

8.30 Lähtö Lappeenrannasta

Huom. Bussi voi ottaa matkustajia kyytiin tarvittaessa myös Imatran Keskusasemalta

10.30-11.30  Ruokkeen lomakylä Kitee, yritysvierailu.

14-15 Lounas ja yritysesittely Kolin huipulla Kahvila Eväsretkissä huikeissa maisemissa. 

16 Check in Sokos Hotel Bomba

16.30 Hotellinjohtajan hotellin sekä Bomban talon että Karjalaiskylän esittely

18 Mahdollisuus omakustanteisesti Bomban kylpylän hemmotteluun

20.30 Illallinen Bomban hotellilla ravintola Trattoria Pielisessä omakustanteisesti

ke 8.2.2023

Aamupala nautitaan Sokos Hotelli Bombassa

9.00 Lähtö kohti Puukarin Pysäkkiä

9.45 Kirsi Partanen saapuu Puukarin Pysäkille kertomaan neljän yrittäjän menestyksekkäästä yhteistyöstä; yrityksestään Äksyt Ämmät Oy:sta, majatalo Pihlajapuusta ja verkkokaupastaan.

10.30 Anni Korhosen yritysesittely Puukarin Pysäkillä ja avointa keskustelua ja kysymyksiä

11.30 Lounas Puukarin Pysäkillä

12.30  Lähtö kohti Lappeenrantaa

17.30 Saapuminen Lappeenrantaan

Ruokkeen lomakylä Kiteellä on pyörittänyt jo 50 vuotta Laukkasten perheyritys. Suuren suosion saavuttaneessa lomakohteessa viettää mukavan loman luonnosta, hyvästä ruoasta ja erilaisista aktiviteeteista nauttien. Ruokkeen Lomakylä sijaitsee kirkkaasta vedestään ja rikkaasta kalakannastaan tunnetun Puruveden rannalla. Suositun lomakylän toiminta on kasvanut laajasti vuosien varrella ja nykyään se tarjoaa monipuolisia majoitus- ja harrastusmahdollisuuksia ympärivuotisesti. 2000-luvulla mökkien määrä on kasvanut ja leirintäalueen vuosipaikoille on tullut vaunuja. Toiminta on muuttunut enemmän ympärivuotiseksi, myös ravintolan puolella.

Äksyt Ämmät Oy ja Majatalo pihlajapuu on yksi esimerkki Pohjois-Karjalasta yrityksestä, joka on edelläkävijä ja vastuullisen matkailun puolesta puhuja. Tästä osoituksena on mm. Visit Finlandin vuonna 2017 myöntämä Kestävän kehityksen kärkiyritys -diplomi. Kansainvälisillä markkinoilla Äksyt Ämmät tunnetaan saksalaisen Forum Anders Reisenin -jäsenenä, jolle on myönnetty TourCert-sertifikaatti. 

Puukarin pysäkki ja emäntänsä Anni Korhosen tarina sai alkunsa, kun Anni palasi juurilleen. Anni on jatkanut vanhempansa Anitan ja Heikin ansiokasta työtä. Vuonna 2012 tehtiin sukupolvenvaihdos, jossa tilat, metsät, eläimet ja koneet siirtyivät tilakaupassa nuoremmalle sukupolvelle. Annin vetovastuun ottaminen yrityksestä on ollut luontevaa, onhan hän ravintola-alan ammattilainen. Johtolankana toimii ekologisuus, kestävä kehitys, karjalaisuus ja luonto. Yrittämiselle on näin hyvät raamit luoda hyvää huomista. Karjalaisen perinneruoan ja aitojen makujen lähettiläänä tunnettu Anni opasti myös Sami Kurosen makumatka Pohjois-Karjalassa TV-sarjassa muun muassa villiyrttisalaatin valmistukseen. Majatalon keittiössä valmistuu karjalaiseen tapaan monipuolinen lounas, Annin arvomaailma pohjautuu luonnon kunnioitukselle, joten Puukarin Pysäkin ympäristövaikutukset ovat tarkkaan mietitty ja ympäröivän luonnon kuormittaminen pyritty minimoimaan. Majatalolle myönnettiin Sustainable Travel Finland -merkki syyskuussa 2021. Se myönnetään yrityksille, jotka täyttävät kriteerit siitä, kuinka yritys toimii ekologisesti ja luontoa kunnioittaen.

Kuva:VisitKarelia

 

 

ILMOITTAUTUMINEN: 

Kiitos ilmoittautumisestasi. Matka toteutuu ja kaikkiin lähtijöihin ollaan yhteydessä erikseen. Jos sinulla on kysyttävää, ole yhteydessä maaret.nikkinen@gosaimaa.com

Pidätämme oikeudet muutoksiiin. Muutokset mahdollisia.