hankelogot
language language language language
hankelogot
language language language language
FI EN RU DE

Lappeenrannan ja Imatran seudun kesän kohokohtia

Tervetuloa Lappeenrannan ja Imatran seudulle viettämään paras kesäloma!

Suomen suurimman järven, Saimaan, alueelta löytyy tarjontaa jokaiselle lomailijalle. Monipuolisia tapahtumia, aktiviteetteja, nähtävyyksiä, uniikkeja palveluita sekä rentoutumista ja rauhaa.

Lappeenranta ja Imatra seutukuntineen tarjoavat värikkäitä elämyksiä, puhdasta luontoa ja vilkasta kaupunkikulttuuria. Lappeenrannan lumoava linnoitus ja viehättävä satama ovat täynnä riemukasta menoa – ei Lappeenrantaa turhaan kutsuta Suomen Monacoksi. Suomen matkailun synnyinpaikka Imatra vetää puoleensa tapahtumia ja koettavaa. Imatrankosken kuohujen ja historian lisäksi kaupungista löytyy myös aktiivisen virkistyksen paratiisi, Ukonniemen alue lomakeskuksineen. Saimaalta löydät monenlaista kesäaktiviteettia vauvasta vaariin.

Risteilyt Saimaalla

Risteile sinisellä Saimaalla

Lähde maisemaristeilylle, reittimatkalle tai suunnittele oma tilausristeilysi. Lappeenrannasta ja Imatralta lähtevillä risteilyillä pääsee ihailemaan Saimaan ainutlaatuisia näkymiä, rentoutumaan hyvässä seurassa ja viettämään ikimuistoisia hetkiä. Tarjolla on Saimaan saaristo- sekä kanavaristeilyt. M/S Saimaa Margareta laivalla pääset risteilemään ainutlaatuiselle Ilkonsaarelle, jossa Ilkonsaaren skiitat lisäävät mielenkiintoisen kulttuurihetken. Saimaa Travelin m/s Carelia laivalla pääset Savonlinnaan ja Puumalaan asti. Astu laivaan, Saimaa kutsuu!

Kahvila Majurska

Parhaat kahvilat

Koe Lappeenrannan historiallisen linnoituksen tunnelmallisin kahvila Majurska ja nautti klassisen herkullisista - rahka-, omena- ja marjatortuista. Ne ovat olleet kodikkaan kahvilan valikoimissa alusta asti ja ihastuttavat edelleen asiakkaita kotitekoisella maullaan. Tiesitkö, että myös Suomen paras kahvila sijaitsee Lappeenrannassa? Suomen parhaaksi kahvilaksi vuosina 2018 ja 2020 äänestetty Satamatie 6 sijaitsee linnoitusniemen kärjessä, Lappeenrannan Hiekkalinnan vieressä. Nauti kesäpäivistä parhaan kahvin kera. 

Melonta Saimaalla

Vietä täydellinen aktiiviloma

Lähde maastopyöräilemään, suppailemaan tai hyppää vaikka laskuvarjolla - kesä Saimaan rannalla on täynnä hauskoja ja unohtumattomia hetkiä. Nauti kauniista rannoista ja virkistävistä vesistä veneilemällä, sup-lautailemalla, melomalla - Saimaan luonto ja saaristo tarjoavat houkuttelevat olosuhteet aktiiviloman viettämiseen. Lappeenrannan takuulähtöinen viikko-ohjelma tuo helposti saavutettavaksi erilaiset elämykset. Tuplakasi Action tarjoaa paljon erilaisia palveluita hauskan kesäpäivän viettoon - valitse karting, melonta, tarkkuuslajit tai jopa laskuvarjohyppy. 

Hotellimajoitus Imatralla

Majoitu kaupungin keskustassa

Imatra ja Lappeenranta tarjoavat majoitusta Saimaan seudulla moneen eri makuun. Saimaan alueen hotellit, kuten sydämellinen Original Sokos Hotel Lappee ja tyylikäs ja vastuullinen Scandic Patria, tarjoavat mitä hotellipalveluilta osaat pyytää aivan Lappeenranna keskustassa. Majoitu Imatran keskustassa, kaupungin parhaalla paikalla sijaitsevassa ainutlaatuisessa linnahotellissa. Imatrankosken partaalla sijaitsee yksi Suomen kauneimmista rakennuksista - lähes 120-vuotias jugendlinna, Scandic Imatran Valtionhotelli. Hotellin monipuolinen huonevalikoima tarjoaa vaihtoehtoja jokaiseen tarpeeseen ja historialliset puitteet vierailulle. 

Imatran Kylpylä

Parhaat kylpylät

Vietä rentouttava kesäloma nautiskellen Lappeenrannan ja Imatran seudun elämyksellisten kylpylähotellien altaiden lämmöstä. Suomen parhaaksi matkailukohdeksi 2021 valitun Holiday Club Saimaan valloittava kylpylä Lappeenrannan Rauhassa leikittelee huvipuisto- ja sirkusmaailmaan sijoittuvalla teemalla. Saimaan luontoon ja vedenalaiseen maailmaan pohjautuva Taikametsä-kylpylä on puolestaan Imatran Kylpylän sydän, josta nautitaan kaikilla aisteilla. Äänet, värit, valot sekä elämykselliset efektit ja luonnonvoimat tekevät vierailusta unohtumattoman.

Imatrankoski

Näe koskinäytös Imatralla

Kaiken keskellä kuohuu Suomen vanhin matkailunähtävyys Imatrankoski, joka halkaisee kaupungin ja muodostaa jylhän kanjonin keskelle asutusta. Yli 6000 vuotta vanha koski on ollut Euroopan merkittävimpiä nähtävyyksiä jo 1700-luvulta, eikä villin veden vetovoima ole aikojen saatossa kadonnut.  Kosken ympärillä humisee Suomen ensimmäinen luonnonpuisto, Kruununpuisto. Vuonna 1842 perustettu Imatran Kruununpuisto kätkee mänty- ja lehtipuumetsiensä suojiin ihmisen kokoisia hiidenkirnuja ja historiallisia tarinoita.

ryanair lappeenranta

Lennä Lappeenrannasta Italian Bergaamon 

Käy rentoutuvan loman keskellä Italian Bergamossa. Lappeenrannan lentoasema (LPP) sijaitsee noin kaksi kilometriä kaupungin keskustasta.