Hankelogot
language language language language
FI EN RU DE

Lemin musiikkijuhlat 24.7.-28.7.2024

Lemin musiikkijuhlatLemin musiikkijuhlatLemin MusiikkijuhlatLemin MusiikkijuhlatTapahtumat Savitaipaleella

Lemin musiikkijuhlilla on tänäkin kesänä tarjolla upea kattaus viihdyttävää ja korkealaatuista musiikkia.

Ohjelmaa on luvassa koko perheelle vauvasta vaariin ja mummiin niin kuunneltavaksi kuin itse osallistuen koettavaksi. Lemin musiikkijuhlat avaa Lappeenrantalaissopraano Marika Höltän ja Lemin musiikkijuhlien taiteellisen johtajan Jussi Vänttisen vetämä Lemi laulaa - yhteislaulutilaisuus. Lemi laulaa on tarkoitettu kaikille laulun ystäville ja yhteislaulutilaisuudessa pääsee nauttimaan musiikista parhaassa seurassa.

Lemin kirkon ollessa remontissa on naapuripitäjä ojentanut kätensä, ja musiikkijuhlien kirkkokonsertit saadaan järjestää tänä kesänä Savitaipaleen kirkossa. Torstaina kirkko täyttyy Helena Juntusen, Jyrki Korhosen ja muiden oopperataitureiden tulkitsemien Suomalaisen oopperan illan sävelistä. Perjantaina Savitaipaleen kirkossa lähdetään Kamarimusiikilliselle maailmanympärimatkalle taitavien muusikoiden ja mezzosopraano Pihla Terttusen opastamana.

Lapsia ja lapsenmielisiä hemmotellaan Lemin musiikkijuhlilla lauantaina, kun Kansallisooppera tuo Lemin koulukeskukseen viihdyttävän Carmen minioopperan. Carmenina säväyttää Lappeenrannan oma tyttö Marika Hölttä, jota voi kuulla ensi syksynä Oopperan kummitus-musikaalissa. Lauantai-illan Jumalten keinussa Jussi Vänttinen ja Saara Rauvala eläytyvät Eino Leinon ja L. Onervan polveilevaan rakkaustarinaan. Lauantai iltaa voi jatkaa Kouvon baarissa bluesartisti Eeva Äärelää kuunnellen ja ravintola Jehussa voi sen jälkeen laittaa jalalla koreasti aina aamuyön pikkutunneille asti. Juhlat päättää sunnuntaina Tanssii tähtien kanssa-orkesteristakin tuttu, upeaääninen Johanna Försti yhtyeineen. Johanna Försti Quintet tarjoilee Kunpa sinut tuntisin paremmin - konsertissaan kuulijoille jazz-sovituksia tutuista klassikosävelmistä Lemin koulukeskuksessa. Yhteislaulutilaisuuden ja minioopperan lisäksi on musiikkijuhlien laululavakarkeloihin, musiikilliseen Jumalanpalvelukseen sekä Kotiseutumuseon konserttiin vapaa pääsy.

Nähdään Lemin musiikkijuhlilla 24.-28.7. 2024!

Tutusttu ohjelmaan