language language language language
menu
hankelogot
language language language language
FI EN RU DE
menu

Miljoona roskapussia -kampanjaN SIIVOUSPÄIVÄ 5.5.2023 

Perjantaina 5.5.2023 siivotaan yhdessä talkoovoimin ja pidetään Saimaan alue siistinä myös tuleville sukupolville. Mukana talkookahvia ja iloista mieltä. 

Mistä on kyse?

Yle järjestää valtakunnallisen kampanjan "Miljoona roskapussia", jossa tavoitteena on innostaa ihmisiä keräämään ympäristöstä miljoona pussillista roskia, vähentää välinpitämättömyyttä ympäristön roskaamista kohtaan ja havahduttaa ihmiset ymmärtämään ja näkemään roskien määrä.

Ylen verkkosivujen kampanjasivustolle yle.fi/miljoonaroskapussia jokainen osallistuja käy itse lisäämässä kerättyjen roskapussien määrän oman kaupungin kohdalle. Kerättyjen roskapussien määrä on näkyvissä reaaliaikaisesti. Kampanjan verkkosivut aukeavat 10.4. Kampanja on käynnissä 13.4.–14.6.2023 klo 20 asti. 

Yle seuraa siivouskampanjan etenemistä ympäri Suomen Ylen kanavissa.

Miljoona roskapussia alkaa suorassa lähetyksessä Yle TV1:ssä ja Yle Areenassa 13.4. klo 20.00 ja tulos julkistetaan Yle TV1:ssä ja Yle Areenassa 14.6. klo 20.00.

Näin osallistut kampanjaan muulloin kuin teemapäivänä ja sen ulkopuolella: 

  1. Ota mukaan roskapihdit, hanskat ja tyhjä pussi
  2. Lähde ulos – yksin tai porukalla
  3. Kerää roskia ympäristöstä
  4. Vie keräämäsi roskat sekajätteeseen, kun roskapussi on täysi
  5. Merkitse keräämiesi roskapussien määrä sen paikkakunnan kohdalle, josta olet roskat kerännyt osoitteessa yle.fi/miljoonaroskapussia
  6. Haasta ystäväsi mukaan!

Kampanjan kumppaneiksi on ilmoittautunut mukaan yli 110 kaupunkia ja kuntaa sekä useita järjestöjä. Imatran ja Lappeenrannan kaupungit ovat mukana kampanjassa.

5.5.2023 Lappeenranta ja Imatra mukana talkoissa

5.5.2023 perjantaina siivotaan yhdessä Lappeenrannassa ja Imatralla

Imatran ja Lappeenrannan kaupunkien tapahtumasivuilta löydät tietoa mistä voi lainata roskapihtejä ja saada roskapusseja, sekä minne voi jättää kerätyt roskat odottamaan kuljetusta 5.5.2023 teemapäivänä.

Imatralla tapahtumapaikkoja on kaksi; Vuoksen siltojen välissä osoitteessa Imatrankoskentie 4 on Café Hiidenkirnu, jossa kerääjille talkookahvit kahvila Hiidenkirnusta kerättyjä roskapusseja vastaan. Toinen paikka Imatralla on Vuoksenniskan tori osoitteessa Peltolankatu 55, siellä kerääjille talkookahvia torikahvilasta kello 12 - 16 välillä.

Imatran tapahtumasivut: imatra.fi/miljoonaroskapussia

Lappeenrannassa tapahtuman paikkana on Satamatori, lisätiedot Lappeenrannan tapahtumasivuilta.Lappeenrannan kampanjapäivänä perjantaina 5.5.2023 löydät kampanjateltan Satamatorilta klo 11.-18. Tänä vuonna kaupunki on ottanut erityiseksi siivouskohteeksi Rantaraitin. Siivoustempaus on osa kaupungin kestävän matkailun yhteistyötä. Lappeenrannassa talkookahvit tarjolla kiitoksena 200:lle ensimmäiselle roskienkerääjälle Rantaraitin Pumppuhuoneella kello 12 - 16 välillä, katso lisää Lappeenrannan tapahtuman omilta sivuilta.

Lappeenrannan tapahtumasivut: tapahtumat.ekarjala.fi 

Minne roskapussit voi viedä, mitä tapahtumassa tapahtuu ja paljon muuta tietoa löydät Lappeenrannan ja Imatran kaupunkien sivuilta. 

Merkkaa kalenteriisi siis pe 5.5.2023 ja aloita suunnittelu ystävien, sukulaisten, harrastusporukoiden tai työkavereiden kanssa roskienkeruusta toukokuisessa kevätpäivässä kävellen. Muistutamme, että tämä on vain yksi teemapäivä, roskia kannattaa siivota milloin vain. Voit osallistua myös kampanjaan milloin haluat kampanjan aikana, kunhan muistat käydä merkkaamassa kerätyt roskapussimäärät Ylen kampanjasivulle. Tämän yhden teemapäivän tarkoituksena on keskittää voimavarat yhdessä luonnon puhdistamiseen ja muistuttaa meitä miten tärkeää on pitää luonto siistinä.

Tägää tapahtuman aikana someen #gosaimaa #lakesaimaa #purestfinland #miljoonaroskapussia

Tervetuloa meidän kanssa siivoamaan, pidetään Saimaan alue puhtaana seuraavillekin!

Tapahtumassa myös mukana:

geoparklogo

 

 

 

Miljoona roskapussia

 

 

 

 

Pidätämme oikeudet muutoksiiin. Muutokset mahdollisia.