Hankelogot
language language language language
FI EN RU DE

goSaimaa on luonut Etelä-Karjalan pyörämatkailuvision 2028

 

GoSaimaa on luonut Etelä-Karjalan pyörämatkailuvision 2028, joka määrittelee pyörämatkailun kehittämisen tavoitteet, keskeiset osa-alueet ja tärkeimmät toimenpiteet alueella. Visio laadittiin goSaimaan toimesta joulukuussa 2023, ja Making Sense tmi tarjosi merkittävää taustatukea. Making Sense on suomalainen asiantuntijayritys, joka tarjoaa oppia, ymmärrystä ja osaamista pyöräilyyn.

 

Etelä-Karjalan pyörämatkailuvisio 2028:


Saimaan ympärillä sijaitsee Suomen paras pyörämatkailukohde, ja Etelä-Karjala on sen laadukas osa sekä pyörämatkailijan portti alueelle. Tämä visio tarjoaa selkeän suunnan ja tavoitteet, jotka ohjaavat Etelä-Karjalan pyörämatkailun kehittämistä kohti vuotta 2028, tehden siitä houkuttelevan ja laadukkaan matkailukohteen pyöräilijöille ympäri maailman.

Jotta pyörämatkailukohde voi menestyä, palveluiden, reittien ja tiedon tulee olla kattavasti kunnossa. Yhden elementin hiominen ei riitä nostamaan pyörämatkailukohdetta toimivaksi. Hyvässä pyörämatkailukohteessa elementit ovat laadukkaita ja tasapainossa.

 

Siksi vision ja toimenpideohjelman tulee kattaa nämä kolme kriittistä osa-aluetta. Palveluiden (1), reittien (2) ja tiedon (3) lisäksi tunnistamme kaksi menestyksen avainta lisää, nämä ovat yhteistyö (4) ja tapahtumat (5).

 

 

Pyörämatkailun toimenpiteet ja ydinajatukset

 

Etelä-Karjalan pyörämatkailuvision 2028 ydinajatukset ovat selkeät ja konkreettiset:

 

 1. Palvelut riittäviksi:
  Pyöräilijän tarvitsemat palvelut, kuten majoitus-, ravintola-, kuljetus-, pyöränvuokraus- ja pyörähuoltopalvelut, ovat kattavasti tarjolla. Tavoitteena on, että palveluiden kapasiteetti riittää sujuvan pyöräilykokemuksen ja ikimuistoisen elämyksen takaamiseksi. "Tervetuloa pyöräilijä" -tunnus auttaa löytämään nämä palvelut.

 2. Reitit selkeiksi:
  Pyöräilyreitit yhdistävät palvelut ja nähtävyydet, ja maksimoivat pyöräilyelämyksen. Selkeät reitit maasto-, gravel- ja maantiepyöräilyyn on määritelty, ja ne johdattavat pyöräilijät alueen parhaimpiin kohteisiin. Reittirakenne palvelee niin päiväretkeilijöitä, aktiivipyöräilijöitä kuin pitkän matkan pyöräilijöitä.

 3. Tieto haltuun:
  Pyörämatkailijat tarvitsevat ajantasaista tietoa kaikissa matkansa vaiheissa. Tieto palveluista ja reiteistä on kattavasti ja selkeästi saatavilla, ja se on kohdennettu eri asiakasryhmille. "Tervetuloa pyöräilijä" -tunnus auttaa myös tässä.

 4. Yhteistyö kuntoon:
  Yhteistyö naapurialueiden ja muiden toimijoiden kanssa on aktiivista ja avointa. Tämä luo vahvan ekosysteemin, joka auttaa kehittämään palveluita, reittejä ja tietoa entistä paremmiksi. Etelä-Karjalan pyörämatkailuverkosto kytkeytyy saumattomasti naapurimaakuntien verkostoihin.

 5. Synkkaus tapahtumien kanssa:
  Pyöräilytapahtumat toimivat magneetteina ja vahvistavat alueen pyöräilymarkkinointia. Hyvin järjestetyt pyörämatkailun rakenteet lisäävät myös tapahtumien houkuttelevuutta. Tavoitteena on järjestää merkittäviä pyöräilytapahtumia, jotka houkuttelevat matkailijoita niin Suomesta kuin ulkomailta.

 

 

Lisätietoja antaa:

Matti Pesu, Making Sense tmi, 0405340455, mattipesu@gmail.com

Katja Vehviläinen, goSaimaa Oy, p. 0447177991 katja.vehvilainen@gosaimaa.com