Hankelogot
language language language language
FI EN RU DE

Imatra

Imatra on erityinen paikka, suoranainen kansallisihme. Karjalan parhailla laulumailla sijaitseva Imatran kaupunki vetää puoleensa tapahtumia ja nähtävyyksiä, jotka jo yksin herättävät huomiota. Imatralle niitä on kertynyt useita.  Imatra on myös kuninkaiden, presidenttien ja rock-tähtien salainen lomakohde.

Kaiken keskellä kuohuu koski. Suomen vanhin matkailunähtävyys Imatrankoski halkaisee kaupungin ja muodostaa jylhän kanjonin keskelle asutusta. Yli 6000 vuotta vanha koski on ollut Euroopan merkittävimpiä nähtävyyksiä jo 1700-luvulta, eikä villin veden vetovoima ole aikojen saatossa kadonnut. Koskea ovat käyneet ihailemassa niin Venäjän keisarinna kuin Brasilian keisari.

Kosken ympärillä humisee Suomen ensimmäinen luonnonpuisto. Vuonna 1842 perustettu Imatran Kruununpuisto kätkee mänty- ja lehtipuumetsiensä suojiin ihmisen kokoisia hiidenkirnuja, kivisiä vieraskirjoja ja historiallisia tarinoita.

Suomi on tuhansien järvien maa, mutta mahtavin niistä on Saimaa. Saimaa tarjoaa ainutlaatuisia geologisia, arkeologisia ja kulttuurihistoriallisia nähtävyyksiä ja unohtumattomia kokemuksia. Imatralta purjehdit Saimaan parhaisiin satamiin sekä löydät herkkuja ja aktiviteetteja jokaiselle. Imatra on portti Suur-Saimaalle.

Imatran Ukonniemen alue tarjoaa täydelliset puitteet aktiiviselle matkailijalle. Imatran lomaparatiisi sinisen Saimaan rannalla on yksi Suomen kauneimpia matkailualueita, jossa rentoutuu sekä keho että mieli. Alueen urheilu- ja liikuntapuitteet tekevät lomasta monipuolisen kaiken ikäisille. Päivän kruunaat illallisella auringonlaskua rannalta katsellen tai lähivesillä ja saaristossa risteillen.

Imatra on Etelä-Suomen monipuolisin maastohiihdon harjoittelukeskus, jossa ensilumenlatu avautuu jo lokakuussa. Kesällä käytössäsi on Suomen parhaaksikin tituleerattu, kansainväliset kisastandardit täyttävä rullahiihtorata ja talvella eteläisen Suomen pisin ensilumenlatu. Kaiken tämän kruunaa Saimaan monipuoliset palvelut.

Nautiskele olostasi elämyksellisten kylpylähotellien altaiden lämmössä. Kaksi kylpylää kuuden kilometrin säteellä kaupungin keskustasta tarjoavat aina hyvän lomasään ja tekemistä vauvasta vaariin. Ja majoitusmahdollisuuksia löytyy loma-asunnoista hotellihuoneisiin.

Vuoksi on ainutlaatuinen Imatran kaupungin halkaiseva joki, jossa voit talvella pilkkiä ja virvelöidä lähes samoilta sijoilta. Rohkeimmat voivat hypätä kelluntapuvussa virran vietäväksi jäiden tai muikkujen sekaan.

Modernia vauhtia edustaa Suomen ainoa moottoripyörien katuratakisa, Imatranajo. Katurata on vaikuttava elämys: yli 300 kilometrin tuntivauhdilla ampaisevia pyöriä voi seurata vain muutaman metrin etäisyydeltä.

Imatran teatterit, kulttuuritalo ja kansainvälinen teatterifestivaali tarjoavat ikimuistoisia näyttämöelämyksiä. Imatralla pääset nauttimaan myös Big Band -musiikista, sekä koet museot, näyttelyt ja monet ainutlaatuiset tapahtumat. Mielenkiintoisesta kulttuuri- ja tapahtumatarjonnasta löytyy jokaiselle jotakin

Koe Imatran voima!