Hankelogot
language language language language
FI EN RU DE

Tervetuloa nauttimaan Saimaasta kaikilla aisteilla

Saimaan alueelle on myönnetty kansainvälinen Saimaa European Region of Gastronomy -titteli vuodelle 2024. Saimaan ainutlaatuista gastronomiaa ja kulttuuria juhlistetaan uudenlaisilla ruokaa ja kulttuuria yhdistävillä elämyksillä.

Itäisen Suomen metsistä ja järvistä tulee maailman parhaita raaka-aineita

Pohjoisen luonnossa, jossa talvet ovat kylmiä ja kesät yöttömän yön valaisemia, kasvaa maultaan ainutlaatuisia raaka-aineita. Näitä peltojemme, metsiemme ja järviemme ainutlaatuisia aarteita arvostetaan myös huippukeittiöissä ympäri maailmaa. 

Itäinen Suomi tarjoaa omanlaisia maukkaita perinteitä

Idän ja lännen rajaseudulla on aina osattu tarjoilla hyviä makuja. Vuosituhansien aikana historialliset vaikutteet ovat muovanneet itäsuomalaisen ruokakulttuurin paikallisia raaka-aineita kunnioittavaan muotoon. Pitopöytiimme makunsa ovat jättäneet niin varakkaat kartanot kuin karut sota-ajatkin.

Taste Saimaa - Saimaa tarjoaa elämyksiä kaikille aisteille: 

Näe Saimaan luonnon villi kauneus. Kuule luomoava hiljaisuus. Haista puhdas ja raikas ilma. Maista maailman puhtaimmat maut. Tunne maa jalkojesi alla sekä vesien puhdistava vaikutus. Koe yhteys Saimaan mystiikkaan.

Saimaan elämykset eivät jätä kylmäksi

Maailman puhtain ruoka, taide ja kulttuuri yhdistyvät ainutkertaisiksi, aistit avaaviksi elämyksiksi, jotka ravitsevat sekä kehoa että sielua. Koe Saimaa kaikilla aisteilla ja antaudu sen mysteereille. Lue lisää: tastesaimaa.fi