Hankelogot
language language language language
FI EN RU DE
Suunnittele lomasi Esteettömyys

Esteettömyys

Etelä-Karjalan alueella on tarjolla runsaasti esteettömiä palveluita. Tutustu alla oleviin vaihtoehtoihin.

Majoituspalvelut

Holiday Club Saimaa, Rauha

Holiday Club Saimaan hotellissa on viisi invahuonetta ja Villas 1-rakennuksessa kolme yhden makuuhuoneen invahuoneistoa. Huoneissa on normaalia leveämmät kulkureitit ja tilavampi wc. Ravintoloihin on esteetön pääsy luiskia pitkin. Kylpylässä on käytettävissä suihkutuoli. Myös hotellin eri kerrosten välillä pääsee liikkumaan hissillä.

Original Sokos Hotel Lappee, Lappeenranta

Hotellista löytyy yksi erityisesti liikuntaesteisille suunniteltu huone, joka on Superior-tason tilava huone kahdella erillisellä vuoteella. Kylpyhuoneessa on tuki vessan vieressä sekä madallettu käsienpesuallas. Huoneeseen saa myös suihkutuolin pyynnöstä. Hotelliin saapumista helpottaa parkkihallissamme invamerkillä varustetut autopaikat sisäänkäyntien vieressä.

Hotelli Rakuuna, Lappeenranta

Hotelli Rakuuna sijaitsee katutasossa, sekä parkkipaikat että sisäänkäynti on asfaltoitu ja tasainen. Yleisissä tiloissa 1.kerroksessa on käytettävissä Inva-WC. Sauna- ja aamiaistiloihin on pääsy pyörätuolilla. Majoitushuoneet ovat muutoin esteettömiä, mutta kylpyhuoneissa on kynnys ja niihin ei pääse pyörätuolilla.

Lappeenranta Spa, Lappeenranta

Hotelli Salpa, Luumäki

Ravintolat ja kahvilat

Kehruuhuone, Lappeenranta

Kehruuhuoneen avarat, esteettömät tilat ovat oiva taukopaikka, jossa voi syödä lounaan tai nauttia kahvit – ja isolle, ilmaiselle parkkipaikalle mahtuu helposti useampikin linja-auto.

Kahvila-Paahtimo Satamatie 6, Lappeenranta

Rosso, Lappeenranta

Kasinoterassi (kesäisin), Lappeenranta

Cafe Mylly, Lappeenranta

Lentoasema

Lappeenranta Airport, Lappeenranta

Liikuntarajoitteisten liikkuminen on helppoa Lappeenrannan lentoasemalla. Sisäänkäynti on esteetön. Kentällä on inva-WC ja mahdollisuus invapysäköintiin. Lentoaseman kutsupiste sijaitsee lähtöselvitysaulassa.

Mahdollisesta avun tarpeesta tulee ilmoittaa jo matkavarauksen yhteydessä. Siitä kannattaa kertoa myös lentokenttähenkilöstölle hyvissä ajoin ennen lentoasemalle saapumista, jotta lentoasemalla osataan varautua liikuntarajoitteisen avustamiseen. Palvelu voi olla esimerkiksi näkövammaisen saattoa tai pyörätuolimatkustajan auttamista koneeseen.

Muista ilmoittaa lentoyhtiölle, jos viet koneeseen oman pyörätuolisi.

Museot ja kirkot

Ulkoilureitit ja luontokohteet