Hankelogot
language language language language
FI EN RU DE

Ruokolahti

Ruokolahti sijaitsee Saimaan rannalla, vain 20 minuutin ajomatkan päässä Imatralta. Pienessä noin 5000 asukkaan kunnassa on yhteensä 500 järveä ja vesistöihin kuuluu kolme tutustumisen arvoista kanavaa: Kukonharju, Kutvele ja Käyhkää.

Ruokolahdelle sijaitsee Kummakivi, joka on valtava kivi keskellä ei-mitään. Kummakivi on noin seitsemän metrin pituinen siirtolohkare, joka lepää kapea-alaisella kallioalustalla koskettaen tätä niin pienellä pinta-alalla, että näyttää siltä kuin kivi lähes liikkuisi. Kummakiveä turistit saapuvat ihmettelemään pitkienkin matkojen takaa!

Ruokolahden kirkonmäki sijaitsee kauniilla paikalla aivan Saimaan rannalla. Puinen ristikirkko valmistui vuonna 1854 ja kellotapuli on vuodelta 1752. Kirkko tapuleineen kuuluu Museoviraston valtakunnallisesti merkittävien rakennettujen kulttuuriympäristöjen luetteloon.

Ruokolahti on pyöräilypitäjä ja siellä sijaitsee Suomen suurin pumptrack. Upea Saimaan saaristoreitti maantiepyöräilijöille kulkee Ruokolahden kautta. Kunnasta löytyy myös satoja kilometrejä maastopyöräilyreittejä.

Ruokolahdella sijaitsee ”Saimaan riviera” Huuhanranta, joka on yksi Saimaan pisimmistä hiekkarannoista. Huuhanranta on erinomainen paikka nauttia kesästä Saimaalla!