Hankelogot
language language language language
FI EN RU DE

Parikkala

Parikkalan kunta sijaitsee Etelä-Suomen läänin koillisosassa ja kuuluu Etelä-Karjalan maakuntaan. Parikkala tunnetaan  upeasta luonnosta ja karjalaisesta tekemisen meiningistä.

 

Suomen  tunnetuin ITE-taiteilijan elämäntyö löytyy Parikkalasta, 6-tien varrelta. Upea ja maailman pelottavampien kohteidenkin joukkoon kansainvälisesti noussut teoskokonaisuus on syntynyt Veijo Rönkkösen (1944–2010) yli 50 vuotta kestäneen taiteellisen työn tuloksena. Parikkalan Patsaspuisto - Parikkala Sculpture Park on Veijo Rönkkösen taidonnäyte, joka esittelee taiteilijan yli 50 vuotta kestäneen työn, jossa 560 moni-ilmeistä patsasta komeilee 6-tien varressa Parikkalassa.

Parikkalan vehreät metsät, kirkkaat järvet ja jääkausien muovaamat pienipiirteiset maisemat tarjoavat upeat puitteet retkeilyyn.  Parikkalassa on 80 kilometriä retkeilyreittejä ja luontopolkuja. Retkeilyreiteille on rakennettu kota tai laavu levähtämistä varten. Reittien varsilla luonto näyttäytyy monin eri tavoin; harjut, sankat kuusikot, metsälammet, hiljaiset hiekkatiet ja rehevät lintulahdet rytmittävät kulkuasi Parikkalassa. Vesistöt mahdollistavat melonnan, kalastuksen ja veneilyn. Talvisin tarjolla on  monentasoisille harrastajille soveltuva latuverkosto.

Siikalahti Parikkalassa on kansainvälisesti arvokas lintujärvi ja tunnetuin retkikohde. Parikkalan seudulla on kautta aikojen havaittu lähes 300 lintulajia ja se onkin yksi Sisä-Suomen lajirikkaimmista lintualueista. 

Hyviä linturetkikohteita moneksi päiväksi

Parikkalan linturetkeilyalue Lintuinmaa on tunnetuin Siikalahdesta, joka on suojeluarvoltaan lintujärviemme ykkönen. Siikalahden lisäksi seudulla on monta muutakin käymisen arvoista linturetkikohdetta. Lintuinmaan luonto on hyvin vaihtelevaa ja monipuolista. Rehevien yölaulajaviitojen, lintujärvien ja maaseutumaisemien lisäksi alueella on Salpausselkien vanhoja metsiä, joissa asuvat mm. kuukkelit ja pohjantikat.

Parikkalassa löytyy myös Iloisen Pässin Maalaispuoti. Se on maukkaista biisoniburgereistaan tunnettu lähiruokaan erikoistunut ravintola ja kahvila Kuutostien varrella Parikkalassa. Vanhaan kyläkauppaan perustetuissa tunnelmallisissa tiloissa nautit takuulla laadukasta kotimaista ruokaa, jonka kaikki raaka-aineet on hankittu mahdollisimman läheltä.