language language language language
menu
hankelogot
language language language language
FI EN RU DE
menu

Savitaipale

Savitaipale sijaitsee 30 minuutin ajomatkan päässä Lappeenrannasta Mikkelin suuntaan, valtatie 13 varrella. Savitaipaletta reunustaa kaksi upeaa järveä, Saimaa ja Kuolimo.

Savitaipaleella järjestetään kesäisin Sapassi -tapahtumaviikko, joka tarjoaa monipuolista ohjelmaa, esimerkiksi ulkoilmakonsertteja. Kuolimo-järvellä puolestaan talven suurtapahtuma on helmikuinen matkaluistelutapahtuma. Kuolimon kirkasvetisyyteen kannattaa tutustua myös meloen tai veneillen.  

Kärnäkosken linnoitus Savitaipaleella sijaitsee Kuolimon ja Saimaan välisellä kannaksella. Linnoitus on yli 200 vuotta vanha käyntikohde, jonka nurmialueita laiduntavat kesäisin linnoituksen alueella vapaasti liikkuvat lampaan.Linnoitusalue on luokitultu valtakunnallisesti merkittäväksi kulttuurihistorialliseksi ympäristöksi ja maisema-alueeksi. 

Partakoski on kaunis luontokohde Savitaipaleella. Partakoski yhteisnimitys tulee kolmesta koskesta: Ahvenkoski, Saunakoski ja Siikakoski. Kosket ovat puhtaina ja kirkasvetisinä erikoinen nähtävyys Saimaalla.

Savitaipaleelta löytyy upeita luontoreittejä ja -kohteita ulkoiluun ja retkeilyyn. Saimaan ainutlaatuisiin maisemiin on mukava lähteä tutustumaan esimerkiksi pyöräillen tai meloen.