Hankelogot
language language language language
FI EN RU DE

Savitaipale

Savitaipale sijaitsee 30 minuutin ajomatkan päässä Lappeenrannasta Mikkelin suuntaan, valtatie 13 varrella. Savitaipaletta reunustaa kaksi upeaa järveä, Saimaa ja Kuolimo.

Savitaipaleella järjestetään kesäisin Sapassi -tapahtumaviikko, joka tarjoaa monipuolisesti kulttuuri- ja muita tapahtumia. Kuolimo-järvi tarjoaa vesilläliikkujille mahtavat maisemat ja useita retkeilykohteita. Talvitapahtumista kiehtovin on helmikuinen matkaluistelutapahtuma Kuolimo-järven jäällä.   

Kärnäkosken linnoitus Savitaipaleella sijaitsee Kuolimon ja Saimaan välisellä kannaksella. Linnoitus on yli 200 vuotta vanha käyntikohde, jonka nurmialueita laiduntavat kesäisin linnoituksen alueella vapaasti liikkuvat lampaat. Linnoitusalue on luokiteltu valtakunnallisesti merkittäväksi kulttuurihistorialliseksi ympäristöksi ja maisema-alueeksi. Saimaan bastionlinnoitus-järjestelmään kuuluu myös Järvitaipaleen linnoitus. 

Partakoski on kaunis luontokohde Savitaipaleella. Partakoski yhteisnimitys tulee kolmesta koskesta: Ahvenkoski, Saunakoski ja Siikakoski. Kosket ovat puhtaina ja kirkasvetisinä erikoinen nähtävyys Saimaalla.

Savitaipaleelta löytyy upeita luontoreittejä ja -kohteita ulkoiluun ja retkeilyyn. Jääkauden jälkeisiin harjumaisemiin on mukava lähteä tutustumaan esimerkiksi pyöräillen tai meloen.