Hankelogot
language language language language
FI EN RU DE

Saimaa UNESCO Global Geopark

Löydä Saimaan kätketyt aarteet!

Kansainvälisen määritelmän mukaan geopark on yhtenäinen alue, jolla on erityistä geologista arvoa ja joka sisältää kansallisesti ja kansainvälisesti merkittäviä geologisia maisemia ja nähtävyyksiä. Saimaa UNESCO Geopark sijaitsee eteläisen Saimaan alueella, Etelä-Karjalan ja Etelä-Savon syleilyssä, yhdeksän jäsenkunnan alueella: Imatra, Lappeenranta, Mikkeli, Puumala, Sulkava, Ruokolahti, Juva, Savitaipale ja Taipalsaari.

Saimaa UNESCO Geoparkin 65 geokohdetta kertovat Suomen suurimman järven muinaisista ajoista. Rantakallioilla ja jyrkillä näköalapaikoilla matkailija pääsee siirtymään lähes kaksi miljardia vuotta taaksepäin. Reunamuodostumat, harjut, siirtolohkareet sekä hiidenkirnut muistuttavat viimeisimmästä jääkaudesta, joka päättyi noin 10 000 vuotta sitten.

Matkailija pääsee tutustumaan Saimaan alueen historiaan ja nauttimaan kauniista maisemista Saimaa UNESCO Geoparkin 53 luonto- ja kulttuurikohteessa, jotka tekevät ihmisen ja geologian pitkän liiton näkyväksi. Saimaa rantoineen ja erilaisine maastomuotoineen on pohjana rikkaalle ja monimuotoiselle kulttuurille, josta nauttivat niin paikalliset kuin matkailijatkin.

UNESCO Global Geoparkien tehtävänä on lisätä alueen asukkaiden kotiseudun tuntemusta ja arvostusta avaamalla alueen geologista perintöä ja tuomalla se osaksi paikallisyhteisöjen elämää. Geoparkit vaalivat alueen ainutlaatuista geologiaa, luontoa ja kulttuuria sekä edistävät kestävän kehityksen tuotteistusta ja toimintaa.

Saimaa UNESCO Geopark tekee Partner-verkoston kautta yhteistyötä yrittäjien ja yhteisöjen kanssa. Partnerit tuovat tarjontansa esille Outdooractive-luontomatkailualustalle. Alueen retkeilyreitit, majoitus- ja ravintolapalvelut, aktiviteetit ja kohdetiedot löytyvät sivuston avulla. Saatavilla on upeita elämyksiä ympärivuotisesti. Tutustu partnereiden tarjoamiin palveluihin nettisivuiltamme ja Outdooractivesta!