Hankelogot
language language language language
FI EN RU DE

Kohokohtia Saimaalla, Lappeenrannan ja Imatran seudulla

 

Paras loma Saimaalla, Lappeenrannan ja Imatran seudullaKohokohtia SaimaallaKesäloma Imatrallapalju lautallaSavusauna RautjärvelläSaunalautta ImatraKohokohtia Saimaalla

Tervetuloa Suomen suurimmalle järvelle, jonka rannoilla kohoavat lumoavat kaupungit Lappeenranta ja Imatra.

Saimaa on lumoava lomakohde ympäri vuoden, tarjoten vierailleen unohtumattoman kokemuksen. Uskomattoman puhtaan luonnon lisäksi Saimaan alueella riittää nähtävää ja koettavaa niin luontomatkailijoille kuin kaupunkielämää kaipaavillekin. Voit sukeltaa luonnon rauhaan, kokea järven tarjoamat aktiviteetit tai tutustua Lappeenrannan ja Imatran vilkkaaseen kaupunkielämään.

Imatran ja Lappeenrannan kaupungit tarjoavat vierailleen ainutlaatuisia nähtävyyksiä sekä monipuolisia aktiviteetteja. Imatralla voit kokea kosken kuohut tai rentoutua kylpylän hemmottelevissa hoidoissa. Lappeenrannassa voit tutustua historiaan vierailemalla viehättävässä vanhassa kaupungissa - Linnoituksessa.

Aktiivilomailijan kohteet Saimaalla, Lappeenrannan ja Imatran seudulla

Saimaan alue tarjoaa monipuolisia aktiviteetteja niin maalla kuin vesilläkin. Voit lähteä veneilemään tai melomaan, kokeilla suppailua tai vaikkapa vesilautailua. Polkupyöräily on suosittu tapa tutustua alueeseen, ja Saimaan saaristoreitti tarjoaa upeita maisemia ja kiinnostavia pysähdyspaikkoja. Maastopyöräilijöille Imatran ympäristö tarjoaa erinomaiset puitteet polkujen tutkimiseen ja luonnon ihailuun. Kesäisin voit nauttia Saimaan saaristosta risteilyn kyydissä, mikä tarjoaa upeita näkymiä ja rentouttavaa tunnelmaa vesillä. Voit myös yhdistää risteilyn saunaelämykseen saunalaivalla tai saunalautoilla. Luonnossa liikkuminen on virkistävää ja tarjoaa paljon nähtävää ja koettavaa ympäri vuoden. Creative Kaikun metsätontut opastavat kiinnostuneita luontoretkelle, tarjoten tietoa alueen historiasta ja luonnosta.

Alueen hotellit tarjoavat kodikasta majoitusta upeassa ympäristössä Saimaan rannoilla.

Etelä-Karjalan hotellit ovat tunnettuja monipuolisuudestaan: löydät täältä perhehotelleja, kylpylähotelleja, boutique-hotelleja ja moderneja ketjuhotelleja. Lomalla Saimaalla voit valita majoituksen aktiviteettien parista, kaupungin sykkeestä tai omasta rauhasta järven rannalta. Monet hotellit tarjoavat vuokrausmahdollisuuksia, kuten suppailulautoja tai polkupyöriä. Hotellien ravintolat tarjoavat herkullisia paikallisia makuelämyksiä, ja hotellit panostavat usein lähiruokaan. Etelä-Karjalan hotellit tarjoavat täydellisen tukikohdan alueen monipuolisen luonnon ja kulttuurin tutkimiseen lomasi aikana.

Mökkiloma Saimaan rannalla Etelä-Karjalassa on kuin satu luonnon ympäröimänä.

Saimaan upeilla rannoilla sijaitsevat monipuoliset mökit tarjoavat täydellisen pakopaikan kaupungin kiireestä ja arjen stressistä. Saimaan vedet kutsuvat seikkailuun ja rentoutumiseen: kalastus, veneily ja virkistävä uiminen ovat vain osa tarjolla olevista aktiviteeteista. Monet mökit sijaitsevat omilla rannoillaan, mikä tarkoittaa sitä, että vesielementti on aina ulottuvillasi. Olit sitten suuren perheen kanssa tai romanttisella kahdenkeskisellä retriitillä, alueella on mökkejä eri kokoisille seurueille. 

Kun aurinko laskee ja järvimaisema hehkuu oranssina, mökin terassi kutsuu sinut istumaan ja nauttimaan rauhasta ja hiljaisuudesta. Grillin savu leijuu ilmassa, ja illallinen valmistuu hitaasti, kun taivas täyttyy tähtien loisteesta. Täällä mökin lämpö ja luonnon kauneus sulautuvat yhteen, luoden taianomaisen ympäristön, jossa jokainen hetki on kuin satua eläisi.

Uniikit majoituselämykset Saimaalla

Koe unohtumattomia hetkiä Etelä-Karjalan sydämessä, missä maatilamajoitus ja ainutlaatuiset aamiaismajoitukset tarjoavat yllätyksiä jokaiselle vierailijalle. Eteläkarjalainen maalaisympäristö on elämys sinänsä. Maatilamajoitus ei ole pelkkä yöpymispaikka, vaan se avaa oven uusiin kokemuksiin ja unohtumattomiin hetkiin. Kuvittele herääväsi aamulla maatilan rauhassa ja pääseväsi nauttimaan tuoreesta aamiaisesta maalaismaisemassa. Lapset voivat tutustua eläimiin ja kerätä omia mansikoita heinän seasta. Jos kaipaat historiallista tunnelmaa ja kodikasta majoitusta, valitse kartanot tai hovit. Näissä uniikeissa majoituskohteissa voit kokea menneiden aikojen charmia ja samalla nauttia modernin mukavuuksista. Lappeenrannan ja Imatran seudulla sijaitsevat majoituskohteet ovat kuin tarinoita kertovia paikkoja, jotka jättävät vierailijoilleen unohtumattomia muistoja.

Makumatka Etelä-Karjalan herkkujen äärellä

Lomailuun kuuluu olennaisesti herkuttelu ja ulkona syöminen, ja Etelä-Karjala tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet nautinnolliseen ruokailuelämykseen. Saimaan ravintoloista löydät laajan valikoiman niin perinteisiä kuin modernejakin herkkuja. Olit sitten perheen kanssa rentoutumassa tai etsimässä hienostunutta illalliskokemusta, täältä löydät sopivan vaihtoehdon.

Tässä on muutama vaihtoehtoa: 

Kaikille löytyy jotakin, olit sitten luonnonystävä, seikkailija tai kaupunkielämän ystävä. Tule ja koe kaunein pala Suomea Saimaan rannoilla.