Hankelogot
language language language language
FI EN RU DE
Mitä tehdä Luontokohteet Saimaalla Pyöräilyreitit

Pyöräilyreitit Saimaan ympäristössä

Lappeenranta ja Imatra lähiseutuineen tarjoavat toinen toistaan upeampia pyöräreittejä. Valitse itsellesi sopivin reittivaihtoehto, hyppää pyörän selkään ja vietä ihana kesäpäivä kauniista maisemista ja luonnonrauhasta nauttien. Tarjolla on niin maastopyöräilyä kuin saaristoa kiertäviä retkeilyreittejäkin. Yksi suosituimmista Saimaan alueen pyöräilyreiteistä on upea Saimaan saaristoreitti, jonka varrella voit tutustua Lappeenrannan ja Imatran kaupunkien nähtävyyksiin sekä kolmeen viehättävään kirkonkylään Taipalsaarella, Ruokolahdella ja Joutsenossa. Reitille kannattaa varata aikaa useampi päivä, sillä nähtävää on paljon, esim. useita Saimaa Geopark -kohteita. Geologiasta kiinnostuneelle erityistä on pyöräily pitkin mannerjään muotoilemia suuria reunamuodostumia, Salpausselkiä.

Kesällä järjestetään myös mahtava yöttömän yön Saimaa Cycle Tour,  jonka 300 kilometrin reitti poljetaan keskellä maailman kauneimpia järvimaisemia ja tapahtumassa päästään nauttimaan keskikesän yöttömän yön taianomaisesta valosta.

Lappeenrannan ja Imatran seudulla löytyy useita upeita pyöräilyreittejä Saimaan maisemissa kuten esimerkiksi Taipalsaaren maisemapyöräilyreitti, jonka huikeita Saimaa-maisemia avaava pengertie kuuluu Suomen kauneimpien teiden joukkoon. Tai Saimaan kanavan pyöräilyreitti Nuijamaalle, jonka varrella voit tutustua sekä vuonna 1856 avattuun vanhaan kanavaan että käytössä olevaan nykyiseen kanavaan

Pyöräilyretken jälkeen sopii rentoutua kylpylöiden hemmotteluhoidoissa tai Saimaan-risteilyllä. Imatralta ja Lappeenrannan satamasta lähtee risteilyjä päivittäin.

Sitten maistuukin hyvä ruoka jossakin alueen lukuisista ravintoloista. Tule nauttimaan Saimaan monipuolisesta ruokakulttuurista!  

Pyörän ja opastuksen voi vuokrata vaikkapa Imatralla Tuplakasi Actionilta tai Lappeenrannasta Saimaan Paljulta ja DrakkarSportilta

EuroVelo-reitit

European Cyclists' Federationin (ECF) projekti on kehittänyt Euroopan laajuisen pyöräilyreittiverkoston, joka ulottuu myös Suomeen. Lappeenrannan ja Imatran seudulta kulkevalle EuroVelo 13 -reitille houkuttelevat hiljaiset ja hyväkuntoiset tiet sekä Suomen upeat metsämaisemat.  

 Tutustu EuroVelo-reitteihin