Hankelogot
language language language language
FI EN RU DE

Rautjärvi

Padot murtava koti- ja kutupaikka

Etelä-Karjalan pohjoisosassa sijaitseva Rautjärvi tarjoaa mahtavia luontoelämyksiä rauhallisissa ja turvallisissa kohteissa. Valtatie 6:n ja rautatien varrelle osuvalle Rautjärvelle on helppo tulla autolla tai junalla. Helsingistä matkaa tulee noin 300 km, Lappeenrannasta noin 80 km ja Joensuusta noin 160 km. 

Koe luontoelämyksiä suosituissa kohteissa ilman ruuhkia

Rautjärven luontokohteet ovat suosittuja, mutta niissä pääsee silti nauttimaan autenttisesta luonnosta ilman jonottamista ja ihmismassoja. Monessa kohteessa on myös retkeilyä tukevaa infraa, kuten eväiden syömiseen sopivia laavuja ja kotia, roskiksia ja ulkovessoja.

Maakunnan korkein kohta Haukkavuorella pitää upeiden maisemien ja luontopolkujen lisäksi sisällään myös sotahistoriaa, onhan siellä näkyvissä vanha kiveen hakattu rajamerkki.

Torsansalon Pirunkirkkoa kannattaa myös käydä ihmettelemässä. Jylhään paikkaan liittyvät tarinat ja uskomukset muodostavat mieltä kutkuttavan kokonaisuuden.

Kuuluisalla Hiitolanjoella aivan 6-tien tuntumassa löytyy Etelä-Karjalan virkistysaluesäätiön ylläpitämiä luonto- ja maisemapolkuja kolmen historiallisen vesivoimalan ympäristössä. Alueelta löytyy lisäksi grillikota ja laavu, joissa retkeilijät voivat pysähtyä levähtämään tai evästauoille. Hiitolanjoen ja patojen ympärillä tapahtuu lähivuosina paljon kaikenlaista alueen kehittämiseen liittyvää, joten ne ovat kiinnostavia kohteita monessakin mielessä. 

Ulkoliikuntapaikkoja voi hyödyntää eri puolilla kuntaa

Turvallisia, helppoja ja maksuttomia lomanviettoaktiviteetteja on tarjolla ympäri kuntaa kaikkina vuodenaikoina. Talvella latuverkostot ja ulkojäät tarjoavat mahdollisuuden talvilajien harrastamiseen. Simpeleellä sijaitsevissa Leakuntapuistossa ja Ulkokuntosalissa voi käydä tekemässä itselleen sopivan treenin kellonajasta riippumatta. Vastavalmistuneet kuntoiluportaat 6-tien tuntumassa ovat niin suosittuja, että niitä pidetään vapaaehtoisvoimin käyttökuntoisina talvellakin – toki liikkuminen portaissa silloin on omalla vastuulla.

Kesällä kunnan kivat uimarannat ja uimapaikat ovat mainioita paikkoja käydä pulahtamassa ja virkistäytymässä. Frisbeegolfia Rautjärvellä on mahdollisuus harrastaa useammassakin paikassa. Jos omat kiekot unohtuivat matkasta, niin kunnantalolta niitä voi käydä lainaamassa.

Sotahistorian kautta kiinni paikallisiin tarinoihin

Rautjärvi on tunnettu sotahistoriastaan ja eri puolilta kuntaa löytyykin sotahistoriaan liittyviä kohteita omatoimimatkailijoille. Suurin sotahistoriakeskittymä löytyy Miettilästä Kasarminkankaan alueelta, josta löytyy myös ohjattuja kohteita ja tapahtumia.

Matkailijalle rauhallisia majoitus- ja ruokailuvaihtoehtoja

Rautjärvellä matkailija voi majoittua mukavasti rauhallisiin ja pieniin kohteisiin – vaihtoehtoja löytyy mökkimajoituksesta bed & breakfasteihin ja huoneistohotelleihin tai kylätalojen majoituksiin. Retkeilijä voi käydä täydentämässä eväsvarastojaan Simpeleen tai Asemanseudun taajamien ruokakaupoissa tai huoltamoilla – tai vaikka mennä kunnolla lounastamaan ravintoloihin.