Hankelogot
language language language language
FI EN RU DE

Taipalsaari

Taipalsaari sijaitsee viidentoistaminuutin ajomatkan päässä Lappeenrannasta. Puolet Taipalsaaresta on Saimaata, joka houkuttelee ulkoilijaa upeine retkeilyreitteineen ja leiripaikkoineen viihtymään Saimaan kauniissa luonnossa.

Saimaan saaristoreitti kuljettaa polkypyöräilijät Saimaan upeisiin saaristomaisemiin. Saimaan saaristoreitin voi aloittaa Taipalsaaren kuvankauniista maisemista. Pyöräilyreitti on linkittynyt Puumalan saaristoreittiin lauttayhteydellä Taipalsaarelta. Reitillä on paljon nähtävää, joten matkaan kannattaa varata useampi päivä.

Taipalsaaren linnavuori on yksi Suomen monista linnavuorista, joka on rakennettu korkealle mäelle muinaiseksi puolustuslinnakkeeksi. Taipalsaaren Linnavuori on upea näköalapaikka, josta aukeaa henkeäsalpaavat näkymät Saimaalle. Linnavuoren korkein kohta on yli 40 metriä Saimaan pinnan yläpuolella. Matkaa Lappeenrannan keskustasta linnavuorelle kertyy noin kuusi kilometriä, jonka voi taittaa esimerkiksi pyöräillen.

Taipalsaarella kotiseututalo Röytyssä toimii museo, jonka arvioidaan olevan 1600-luvun lopulta. Museon lisäksi Röytyn kahvio ja käsityöläisten puoti palvelevat kesäisin. Matkaa Lappeenrannasta on noin 15 km.

Suomen suurimmat jäätelöpallerot löytyvät Taipalsaarelta. Tule maistamaan!

Lisätietoa Taipalsaarelta visittaipalsaari.fi