Hankelogot
language language language language
FI EN RU DE

goSaimaa - Vastuullisuus

goSaimaa Oy on paikallisten kaupunkien, kuntien ja matkailutoimijoiden perustama yhtiö. Keskeisenä tavoitteena on edistää matkailua Etelä -Karjalassa markkinoimalla matkapalvelupalvelujen tuottajien monipuolista tuotevalikoimaa. goSaimaa Oy vastaa Etelä -Karjalan yhteismarkkinoinnin järjestämisestä ja gosaimaa.com -Internet -portaalin päivittämisestä.

goSaimaa, joka edustaa Lappeenrantaa ja Imatran aluetta, on liittynyt Visit Finland Sustainable Travel Finland (STF) -ohjelmaan syksyllä 2020. goSaimaa vastaa kestävän kehityksen koulutusten järjestämisestä matkailualalle Etelä-Karjalassa ja pyrkii saamaan mukaan eri sidosryhmät kehitystyöhön STF-merkin saamiseksi koko alueelle.

Ensimmäinen vastuullisuuskoulutus yrityksille järjestettiin syksyllä 2020, jonka jälkeen goSaimaa on levittänyt tietoa kestävästä kehityksestä Visit Finland STF -ohjelman ehdotusten mukaisesti. Ryhmä Etelä-Karjalan matkailualan eri palveluntarjoajia osallistui koulutuksiin ja aloitti oman polkunsa STF-ohjelmassa vuodesta 2020 alkaen.

STF -merkin saamiseksi goSaimaalla on oltava mukanaan enemmistö koko Etelä-Karjalan matkateollisuudesta (51% kansainvälisen matkailun yrityksistä) STF-ohjelmassa. goSaimaa pyrkii saavuttamaan tavoitteen vuonna 2025 sekä nostamaan kestävän kehityksen teeman Saimaan tasolle kestävän kehityksen strategian muodossa.
Yritys. Liity Sustainable Travel Finland -ohjelmaan ja ota ensimmäiset askeleet STF:n seitsemän askeleen ohjelmasta kohti kestävää matkakohdetta kanssamme.
Aloita oma vastuullisuustyö ja tutustu Vastuullisen matkailuyrityksen oppaaseen >>. 

Tutustu STF-merkittyihin palveluihin tästä:

Arvot

goSaimaa, Lappeenrannan ja Imatran alue, koostuu kahdesta kaupungista ja seitsemästä kunnasta. Koska olemme osa Suomen Lakeland -aluetta, joka sijaitsee Suomen suurimman järven, Saimaan rannalla, arvostamme luontoamme, Lake Saimaa Purest Finland, erittäin korkealle. Raitis ilma, puhdas vesi, turvallisuus ja luonnon puhtaus eivät ole itsestäänselvyyksiä, vaan ne ovat työmme tukipilareita, sillä pyrimme olemaan kestävä matkakohde maailmanlaajuisesti.

goSaimaa arvostaa yhteistyötä ja kumppaneiden kunnioittamista sekä pyrkii korkealaatuiseen asiakaspalveluun ja markkinointi -imagoon. goSaimaa kunnioittaa viranomaisia ja toimii viranomaismääräysten mukaisesti kaikissa tapauksissa.
goSaimaa on sitoutunut tukemaan kestävää matkailua Suomessa, ja olemme allekirjoittaneet 10 kestävän kehityksen periaatteen lupauksen:

1) Käytämme reilua yhteistyötä.
2) Pidämme huolta paikallisesta ympäristöstä.
3) Kunnioitamme paikallista kulttuuria ja perinteitä.
4) Kunnioitamme ihmisoikeuksia ja tasa -arvoa.
5) Suosimme paikallisia tuotteita ja palveluita.
6) Turvallisuus ja laatu ovat meille etusijalla.
7) Ajattelemme ilmaston valintoja tehdessämme.
8) Viestimme avoimesti.
9) Kehitämme liiketoimintaamme jatkuvasti.
10) Olemme sitoutuneet kestävän matkailun periaatteisiin.

Olemme sitoutuneet kehittämään liiketoimintaamme kestävän matkailun periaatteiden mukaisesti - ottaen huomioon kaikki näkökulmat, ekologiset, kulttuurisosiaaliset ja taloudelliset vastuut. Ymmärrämme, että täysin kestäväksi matkakohteeksi tuleminen vie aikaa, mutta arvioimme ja kehitämme jatkuvasti toimintaamme ja markkinointia kohti tavoitetta.

Vastuullinen tiekartta (pdf)

Vastuullinen tiekartta, saavutettava (pdf)