Hankelogot
language language language language
FI EN RU DE
Mitä tehdä Nähtävyydet Saimaalla

Nähtävyydet ja käyntikohteet: Lappeenranta, Imatra ja lähiseutu

Saimaan sinivalkoiset aallot, teattereiden estradit, Suomen suurin hiekkalinna ja Imatra koskinäytöksineen pitävät sisällään monta isoa ja pientä elämystä – rauhallisia sekä vauhdikkaita. Nähtävyyksiä ja käyntikohteita alueella tosiaankin riittää.

Lappeenrannan vanhaan kaupunkiin eli Linnoitukseen ja sen museoihin voi tutustua ympäri vuoden. Linnoituksen keskellä sijaitsee Suomen vanhin ortodoksinen kirkko sekä käsityöläisten pieniä puoteja. Suositussa matkailukohteessa järjestetään vuosittain useita tapahtumia.

Koko Suomen ensimmäinen matkailukohde jota on käyty ihastelemassa jo 1800-luvulla on Imatrankoski ja sen ympäröimä Kruununpuisto. Koe huikea luontoelämys vuodenajasta riippumatta aivan Imatran keskustan lähellä.

Merkittävimpiä ja vierailijoita perinteisesti eniten kiinnostaneita kohteita ovat luonnon virkistys- ja suojelukohteet. Esimerkiksi rauhallinen ja häkellyttävän kaunis Haukkavuoren alue tarjoaa upeita näköaloja ja eläimistöltään arvokasta ympäristöä.

Tärkeitä ja kiinnostavia ovat tietysti myös esi-, lähi- ja sotahistorian museot ja näyttelyt sekä muistomerkit ja patsaat. Kirkkoja löytyy alueelta myös lukuisia, ja monen taustalta löytyy mielenkiintoinen historia, kun idän ja lännen vaikutukset näkyvät myös alueen uskonnollisessa elämässä.