Hankelogot
language language language language
FI EN RU DE

Lappeenranta

Lappeenranta tunnetaan hyväntuulisten ihmisten kaupunkina, joka tarjoaa viehättäviä luontokohteita sekä unohtumattomia elämyksiä ympäri vuoden! Saimaan rannalla, Etelä-Karjalan maakunnassa, sijaitsevassa Lappeenrannassa kohtaat ystävälliset karjalaiset, nautit monipuolisista aktiviteeteista ja palveluista sekä rentoudut alueen kauniissa luonnossa. 

Tervetuloa hyväntuuliseen Lappeenrantaan!

Lappeenrannan satama-alue on kaupungin sydän ja kesän menomekka. Kaunis satama-alue alkaa Rantapuistosta ja jatkuu aina Suomen suurimmalle Hiekkalinnalle ja Myllysaareen asti. Satamaa reunustaa lehmusten varjossa kulkeva Rantaraitti, joka tarjoaa linnoituksen valleista upean näkymän. 

Kesäisin Lappeenrannan satamatori täyttyy tapahtumista, elävästä musiikista ja iloisesta puheensorinasta. Lisäksi  satamatorilla voi nauttia Lappeenrannan paikallisia herkkuja: Vety- ja Atomi-lihapiirakoita. Tekemistä koko perheelle tarjoaa sataman kärjessä sijaitseva hiekkalinna, jonka lähettyviltä löytyy myös kaupungin välinevuokrauspalvelut hauskoja aktiviteetteja varten.

Lappeenrannan lumoava linnoitus ja sen historialliset museot, viehättävät puodit, kotoisat kahvilat sekä upea kesäteatteri kutsuvat nauttimaan modernista karjalaisuudesta. Linnoitusta kiertävällä luonto- ja kulttuuripolulla voi lisäksi tutustua linnoituksen alueen rakennus- ja kulttuurihistoriaan.

Tapahtumia Lappeenrannassa riittää! Lappeenrannassa järjestetään vuosittain satoja erilaisia tapahtumia, festivaaleja, konsertteja sekä urheilu- ja katutapahtumia, jotka levittäytyvät Lappeenrannan kaupungin sykkeestä Saimaan rannoille.

Viehättävä Lappeenrannan satama-alue ja Myllysaari tarjoavat lukuisia mukavia aktiviteetteja koko perheelle. Pulahda uimaan Myllysaaren uimarannalta Saimaan virkistävään veteen, pidä hauskaa kaveriporukalla rantapelejä pelaillen tai kuluta aikaa leppoisasti loikoillen Halkosaaren kärjessä keskellä sataman sykettä. Talvisin Myllysaaresta löytyy kaksi avantouintipaikkaa.

Jokaiseen Saimaa-reissuun on pakko ujuttaa mukaan saunan lämpimät löylyt. Lappeenrannasta löytyy lukuisia erilaisia saunoja, joiden löylyissä tavallinen arki on vain kaukainen muisto. Perinteisemmät löylyt löytyvät aivan Saiman läheltä Myllysaaresta. Eksoottisimmat löylyt puolestaan heitetään Saimaan aalloilla melona-saunalautta- ja pyöräily-saunalautta-yhdistelmäretkillä, jotka starttaavat Lappeenrannan satamasta. Saimaan alueella saunoja riittää!

Lappeenrannan satamassa sijaitsee Suomen suurin Hiekkalinna, joka on ihastuttanut matkailijoita jo vuodesta 2004 lähtien. Vuosittain vaihtuvat teemat houkuttelevat turisteja palaamaan Lappeenrantaan yhä uudestaan ihailemaan miljoonista kiloista hiekkaa muotoiltua teosta. 

Hiekkalinnan alueella toimii myös välinevuokraamo, josta voi kätevästi napata mukaan esimerkiksi kanootin, soutuveneen tai sähköpyörän, jolla lähteä tutustumaan Saimaan luontoon.

Kesäisin Lappeenrannan Satamatorilla voi maistella paikallisia erikoisuuksia Vety- ja Atomi-lihapiirakoita, nauttia elävästä musiikista sekä ihastella Saimaan upeita näkymiä. Lisäksi lukuisilla satamasta lähtevillä risteilyillä pääset ihailemaan Saimaan ainutlaatuisia näkymiä ja viettämään ikimuistoisia hetkiä. Lappeenrannan satamasta risteilet Saimaan kauniiseen saaristoon. 

Lappeenranta on golfista kiinnostuneille loistava lomakohde, sillä valinnanvaraa riittää. Suomen kaunein golfkenttä löytyy Tuosan saaresta, Lappeenrannasta. Pohjoismaiden suurin viihdekylpylä Holiday Club Saimaa loistavine oheispalveluineen ja mittavine golfkenttineen sijaitsee Saimaan rannalla Rauhassa.

Lappeenrannasta etelään sijaitsee Ylämaan jalokivikylä, joka tarjoaa monenlaista nähtävää ja koettavaa koko perheelle. Ylämaan jalokivikylässä päästään tutustumaan kansallisjalokiveemme spektroliittiin. Lisäksi alueella voi herkutella, tehdä mahtavia koruostoksia ja nauttia kulttuurista eksoottisessa jalokivimuseossa. Perheen pienimmät pääsevät etsimään aarteita museon aarrehiekkalaatikolla.

Lappeenrannan ja Etelä-Karjalan alueella on huikea reittien verkosto eritasoisille seikkailijoille. Retkeilijöille ja melojille Lappeenrannasta löytyy reittejä niin ensikertalaisille kuin kokeneemmille konkareille. Saimaan kaunis luonto tarjoaa Etelä-Karjalan alueella myös noin 1500 geokätköä, joita on mukava lähteä etsimään koko perheen voimin. Lisäksi Lappeenranta on loistava pyöräilykaupunki, ja satulanselässä ehtiikin kokea kaupungista paljon.

Tutustu Saimaa UNESCO Global Geoparkiin - Saimaa järvi on itäisen Suomen aarre ja siitä tunnetaan kauniista maisemista, puhtaasta luonnosta, omaleimaisista kaupungeistaan ja kauniista kirkonkylistään. Saimaalla on ainutlaatuisia geologisia, arkeologisia ja kulttuurihistorian nähtävyyksiä, jotka odottavat kävijöitä!

Kauniille, Saimaan rantoja myötäilevälle ulkoilureitille, Rantaraitille pääsee aivan Lappeenrannan keskustan tuntumasta. Yhteensä 14,8 kilometriä pitkälle raitille voi liittyä monesta eri kohtaa ja raitti poikkeaakin välillä kiertämään myös pieniä lenkkejä.

Tervetuloa Lappeenrantaan!