Hankelogot
language language language language
FI EN RU DE
Mitä tehdä Aktiviteetit Kalastus Saimaalla

Kalasta Saimaalla ympäri vuoden

Kalastusta ei tarvitse lopettaa pakkasten tuloon, sillä Saimaalla voi kalastaa ympäri vuoden. Talvikalastus tai pilkkiminen ovat mainioita tapoja tutustua talviseen Saimaaseen. Kesällä Saimaan järvi tarjoaa otolliset kalastusolosuhteet ahvenen, kuhan ja hauen heittokalasteluun sekä uisteluun. Alueen yrittäjät vuokraavat kalastusvälineitä ja myyvät kalastuslupia. Tervetuloa kokemaan tunnelma sekä saaliin odottamisen sietämätön ihanuus!

Suo itsellesi täydellinen hetki – käy kalassa Saimaalla

Kun käy mato-ongelle laiturinnokkaan, saavuttaa äkkiä sen aidon oikean suomalaisen kesätunnelman. Hetkessä tiivistyy kaikki oleellinen: rauha, lämpö, toivo tulevasta ja jännitys mahdollisesta isosta saaliista. Eikä kalastusta tarvitse lopettaa pakkasten tuloon, sillä Saimaalla voi kalastaa ympäri vuoden! Tervetuloa kokemaan tunnelma sekä saaliin odottamisen sietämätön ihanuus.

Kalaan voi lähteä omin päin tai kalamiehen seurassa. Jos tiedät, miten mato laitetaan koukkuun tai virveli viritetään, voit tietenkin mennä kalaan yksinkin. Alueen yrittäjät vuokraavat kalastusvälineitä ja myyvät kalastuslupia. Jos olet vielä aloittelija, kannattaa seuraksi napata kokenut kalamies.

Kesällä Saimaan järvi tarjoaa otolliset kalastusolosuhteet ahvenen, kuhan ja hauen heittokalasteluun ja uisteluun. Sesonki alkaa kesäkuun alkupuolella heti hauen kudun päätyttyä. Kuitenkin paras kalastuskausi on Saimaalla vasta edessä kesän jälkeen: ruska-aika loka–marraskuussa on lohen ja taimenen vetouistelun parasta sesonkia.

Suomessa Saimaa on erittäin hyvin tunnettu lohikaloistaan. Järvilohi ja taimen ovat monen kalamiehen suosikkisaalis ja jokaista napattua vonkaletta arvostetaan korkealle. Lohikalojen pyydystämisessä on kuitenkin hyvä pitää mielessä kestävän kalastuksen periaatteet, joihin voi tutustua vaikka Saimaan lohikalat -hankkeen sivuilla.

Kalasta Saimaalla ympäri vuoden

Talvikalastus tai pilkkiminen ovat mainioita tapoja tutustua talviseen Saimaaseen. Kala nykii pilkin päässä, mistään ei kuulu pihausta suurempaa ääntä ja hermot ovat täysin lomalla. Ja jos kyseessä on oikein onnekas tai etevä kalamies, saattaa pienestä avannosta nousta myös muutama sopiva vonkalekin.

Yksi vinkki kunnon kalamiehelle on vuokrata oma mökki Saimaan järven rannalta ja kalastaa sitten päivittäin vähintään viikon verran. Näin pääset ainakin testaamaan Saimaan kalojen viekkauden ja samalla tutustut Saimaan luontoon entistä paremmin. Ahven, harjus, hauki, särki, härkäsimppu, järvitaimen ja nieriä viihtyvät kaikki Saimaan vesissä.

Arvioidut kalastussesongit ovat:

  • made: tammikuun alku - helmikuun loppu
  • kuha: kesäkuun puoliväli - syyskuun puoliväli
  • hauki: toukokuun puoliväli - marraskuu
  • ahven: kesäkuu - marraskuu
  • lohi: toukokuun puoliväli - kesäkuun puoliväli sekä syyskuu - marraskuu