Hankelogot
language language language language
FI EN RU DE

Lehdistötiedote 4.5.2023 

JULKAISUVAPAA 9.6.2023

 

goSaimaa mukana kotimaanmatkailun suurimmassa yhteiskampanjassa tänä kesänä

 

 

Suoma ry:n koordinoima yhteiskampanja 100 syytä matkailla Suomessa kokoaa kotimaiset matkailutoimijat yhteen jo seitsemännen kerran. Etelä-Karjalaan tutustumiseen on hyvä varata tarpeeksi aikaa, valitsit kulkuvälineeksi polkupyörän, matkailuauton tai risteilijän. Saimaan rannoilla ja aalloilla lepää niin keho kuin mieli.  

 

100 syytä matkailla Suomessa on kotimaanmatkailua tukeva kampanja, joka on saanut alkunsa Suomi 100 -juhlavuonna 2017. Matkailuorganisaatioiden suurin valtakunnallinen yhteiskampanja käynnistyy toukokuussa ja jatkuu syyskuun loppuun asti. Kampanjaa koordinoi Suomen matkailuorganisaatioiden yhdistys Suoma ry.

 

Kampanja kokoaa joka vuosi uudet valikoidut kotimaan kohteet 100syytä.fi -sivustolle. Yhteiskampanjan päämääränä on valtakunnallisen näkyvyyden mahdollistaminen myös pienemmille yrityksille ja kotimaan monipuolisen matkailutarjonnan kokoaminen kiinnostavasti yhteen matkailijoille.

 

Tänä kesänä sivustolta löytyy erityisen monipuolisesti vinkkejä sisävesi- ja saaristolaivaristeilyihin. Lisäksi 100 reissuvinkin joukosta löytyy ajankohtaisia vinkkejä muun muassa viinitilakierroksille, lähilomailuun ja pienen budjetin reissuihin. goSaimaa on mukana kampanjassa viidettä kertaa.

 

“Kampanjakohteet esittelevät Etelä-Karjalaa laajasti aina Luumäeltä Parikkalaan saakka. Kiertämällä kaikki Lappeenrannan ja Imatran seudun kohteet kilometrejä syntyy maakunnan päästä päähän noin 200 eikä nälkä yllätä matkailijaa”, vinkkaa goSaimaan johtaja Katja Vehviläinen.

 

Paras loma vietetään Saimaalla, Lappeenrannan ja Imatran seudulla

 

100 syytä -kampanjassa on mukana laaja joukko matkailutoimijoita ja -kohteita ympäri Suomen. Keskinäisen kilpailun sijaan kotimaan matkailumarkkinoinnissa keskitytään yhteistyöhön ja paikallisten suosikkipaikkojen kokoamiseen samalle sivustolle.

 

Kotimaan matkailu on myös tänä kesänä erittäin tärkeää alueellemme ja uskomme alueen kiinnostavan niin läheltä kuin kauempaa tulevia matkailijoita. Kotimaan markkinointikehityksessä tulee pysyä ajan tasalla, jotta kohteemme nousevat vakiokävijöiden lisäksi uusien kohderyhmien toivelistalle.

 

“Lappeenrannan ja Imatran seudulle on helppo saapua useista ilmansuunnista, odotamme myös tänä kesänä lähilomailun olevan nosteessa. Lappeenrannan keskustahotellin, Original Sokos Hotel Lappeen, huoneuudistus ja Lappeenrannan entisen kylpylän, nykyisen hotelli Lähteen miljöissä lomailee mielellään useamman yön”, Vehviläinen muistuttaa.

 

Imatrankosken historiallisten kuohujen ja upeiden kylpylöiden lisäksi Lappeenrannan ja Imatran seudulla on useita Saimaa UNESCO Global Geoparkin luontokohteita ja uniikkeja ruokamatkailukohteita, jotka eivät ole kaikille välttämättä vielä tuttuja. Karavaanareille alue tarjoaa upeat levähdyspisteet ja kauniit maisemat. Saimaan aalloille haluaville löytyy perinteiset saaristo- ja kanavaristeilyt sekä rannoilta aaltoja ihasteleville Lappeenrannan olohuoneenakin toimiva satama.   

 

“Paikallisten matkailuyritysten kesäkiireet ovat jo alkaneet, tapahtumarikasta kesää ajatellen monilla on kovat odotukset”, tiivistää Vehviläinen.

 

Intoa kotimaanmatkailuun löytyy, mutta matkoja suunnitellaan tarkemmin

 

Suomalaisten matkailuhalukkuutta vuonna 2023 kartoittaneen kyselyn mukaan valtaosa (69 %) suomalaisista aikoo matkustaa kotimaassa samalla tavalla kuten aiemminkin. Moni suunnittelee kuitenkin reittisuunnitelmansa ja matkabudjettinsa hintojen nousun vuoksi erityisen tarkasti tänä kesänä. 36 % suomalaisista kertoo, että nykyinen maailmantilanne vaikuttaa erittäin tai melko paljon lomasuunnitelmien tekemiseen.

 

Suomalaisista kolmasosa tekee vähintään kolme kotimaan lomamatkaa vuodessa. Kotimaassa matkaillaan neljänä vuodenaikana, mutta jopa 82 % suomalaisista tekee lomamatkan kesän aikana. Kotimaan lomamatkan pituus on yleisimmin muutamasta päivästä noin viikkoon – näin kertoo 47 % kotimaassa matkustavista.

 

Suomalaisia kiinnostaa kotimaassa matkaillessa ennen kaikkea uusien luontokohteiden löytäminen (81 %), paikkakuntien nähtävyyksiin tutustuminen (78 %) ja ruokaelämykset (67 %). Kaksi viidestä suomalaisesta kertoo myös etsivänsä Suomessa niin kutsuttuja all inclusive -matkakohteita. Näihin kuuluu koko paketti sisältäen majoitukset, ruokailut ja erilaiset aktiviteetit.

 

Lisätietoja:

 

Maisa Häkkinen, Suoma ry:n hallituksen puheenjohtaja
maisa.hakkinen@mikseimikkeli.fi, +358 44 794 2219

 

Hannu Komu, Suoma ry:n toiminnanjohtaja

hannu.komu@onvisio.fi, +358 400 615756

 

Katja Vehviläinen, goSaimaa oy:n johtaja
katja.vehvilainen@gosaimaa.com, +358 44 717 7991

 

Kampanjan kuvamateriaalia ja logot:
https://100syyta.fi/medialle

 

Kampanja sosiaalisessa mediassa:

Instagram @100syytamatkaillasuomessa
Facebook @100syytamatkaillasuomessa

 

Mikä on 100 syytä matkailla Suomessa?

 

* Lähde: Vapaa-aika ja kotimaan matkailu – Sanoma 2023. Online-kysely toteutettiin Sanoman Suomitutka-paneelissa 24.1.–26.1.2023. 18–69-vuotiaat suomalaiset kuluttajat väestöä edustavasti, jossa otos N