Hankelogot
language language language language
FI EN RU DE

TIEDOTE 20.6.2024

JULKAISUVAPAA KLO 15.00

goSaimaa Oy:n vuoden 2023 tilinpäätöksen tulos on positiivinen. Juha Nallista goSaimaan hallituksen puheenjohtaja.

goSaimaa Oy teki positiivisen tuloksen vuonna 2023, yhteensä 31 754 euroa. Yhtiön puheenjohtajaksi on valittu yhtiökokouksessa 20.6.2024, pienyrittäjien aikoinaan hallitukseen valitsema edustaja, Juha Nalli, Armpa Oy:n Prinsessa Armaadan yrittäjä. Varapuheenjohtajana toimii Etelä-Karjalan Osuuskaupan matkailu- ja ravitsemuskaupan toimialajohtaja Olli Järvinen. Lisäksi goSaimaan hallitus vahvistuu tulevalle toimintakaudelle uudella jäsenellä, Katja Aholalla, Bellurum Oy:n omistaja, hallituksen siten koostuen 10 edustajasta:

 • Juha Nalli, Armpa Oy
 • Olli Järvinen, Etelä-Karjalan Osuuskauppa
 • Mirka Rahman, Lappeenrannan kaupunki
 • Vanessa Lehtinen, Holiday Club Resorts Oy
 • Ari Aspia, Imatran Kylpylä Oy
 • Jukka Himanen, Lappeenrannan Lentoasema Oy
 • Jukka Aallikko, Imatran Seudun Kehitysyhtiö Oy
 • Toni Kainulainen, Vuoksen Lautturi Oy
 • Joni Erinko, Scandic Oy
 • Katja Ahola, Bellurum Oy

Varajäsenet:

 • Antti Oravuo, Imatran Seudun Kehitysyhtiö Oy
 • Ding Ma, Lappeenrannan kaupunki

goSaimaa jatkaa Etelä-Karjalan tunnettuuden vahvistamiseen tähtääviä toimenpiteitä kotimassa, Italiassa ja Keski-Euroopassa, erityisesti Saksassa. Vuonna 2023 goSaimaan jatkoi toimenpiteiden keskittämistä kotimaan ja Keski-Euroopan markkinoilla. Kohdemarkkinat, Saksa, Benelux-maat ja Italia, ovat olleet toimenpiteiden keskiössä vuonna 2023. Onnistunut sveitsiläisen matkanjärjestäjän vierailu tuo jo vuonna 2024 kaksi bussilastillista sveitsiläisiä matkailijoita Lappeenrantaan ja Etelä-Karjalaan. Uusia yhteistyöprojekteja aloitettiin myös saksalaisten matkanjärjestäjien kanssa, suunnitelmien mukaisesti bussiryhmät saapuvat vuonna 2025.

Vuoden 2023 aikana goSaimaan toimesta panostettiin muun muassa ruokamatkailun tuotteistukseen, pyöräilyreittien kehitykseen sekä digitaalisuuden jalkauttamiseen yrityksille. goSaimaa osallistui aktiivisesti paikalliseen toimintaan ja useisiin alueen tapahtumiin.

Syyskuussa 2023 goSaimaan hallinnoitavana alkoi Lake Saimaa 2.0 -matkailutuotteilla kansainvälisille markkinoille -hanke, jossa on mukana 32 yritystä. Hankkeen päätavoitteina on yritysten kansainvälistymisvalmiuksien ja liiketoimintaosaamisen sekä tuotteiden ja palveluiden kehittäminen, lisäksi hankkeessa keskitytään alueelliseen matkailun kansainvälistymisasteen nostamiseen ja saavutettavuuden parantamiseen.  

”goSaimaa on tuonut alueelle useita kotimaisia ja kansainvälisiä vieraita, matkanjärjestäjiä, sosiaalisen median vaikuttajia ja toimittajia tutustumaan yritysten tarjontaan sekä alueen kohokohtiin. Vuonna 2024 käynnistettiin yhteistyö hollantilaisen Voigtin ja saksalaisen Zonistan kanssa Etelä-Karjalan tuotteistamisen ja markkinoinnin osalta Savonlinnan charter-lentojen yhteydessä. Kesällä alueella vieraili myös monta toimittajaryhmää ja elokuussa meillä kuvataan ’Vesillä’ -ohjelma, jossa yritykset on nostettu keskiöön, kun Antti Ketonen tulee vieraaksemme alueellemme.” – korostaa yhtiön johtaja Katja Vehviläinen.

goSaimaan yritysverkostossa on yhteistyökumppaneina tällä hetkellä 64 yritystä kaupunkien ja kuntien lisäksi.

Toiminnassa panostetaan uusien ylimaakunnallisten kiertomatkojen ja pakettikokonaisuuksien rakentamiseen matkanjärjestäjien käyttöön sekä alueellisen yritysyhteistyön vahvistamiseen. goSaimaan päätavoitteisiin kuuluu myös Visit Finlandin Sustainable Travel Finland -ohjelman jalkauttaminen Etelä-Karjalaan ja toimiminen allekirjoittamansa Glasgow Declaration -ilmastonjulistuksen tavoitteiden mukaisesti.

 

Lisätietoja: 

hallituksen puheenjohtaja: Juha Nalli, puh. 050 3590921, juha.nalli@prinsessaarmaada.fi