Hankelogot
language language language language
FI EN RU DE

Hämmäauteensuo

talviretkeily saimaallaHämmäauteensuoTalviloma SaimaallaRetkeily Lappeenrannassa

Näe ja koe Hämmäauteensuon upeat maisemat

Hämmäauteensuo on jännittävä retkikohde koko perheelle. Pitkospuut vievät retkeilijät suon yli laavulle, jossa on mahdollisuus nauttia nuotiotulen äärellä eväitä. Matkaa laavulle on noin kilometri.

Reitin lähtöpaikka sijaitsee Viipurintien varrella olevalla pysäköintipaikalla, mistä löytyy myös reitin ensimmäinen opastaulu. Lähtöpaikalta kuljetaan vähän matkaa metsäpolkua, joka tuo lyhyelle pitkospuuosuudelle. Tämän jälkeen palataan hetkeksi metsään, jonka jälkeen pian alkaa noin 1 km pitkospuuosuus suon yli. Pitkospuut päättyvät mäenrinteen juurelle. Rinne noustaa ja kuljetaan pieni matka uudelle nousulle, joka tuo mäen päälle ja laavulle. Mukaan kannattaa ottaa retkieväät, laavulla voi myös tehdä nuotiotulet. Takaisin voi palata suon reunaa kiertäen kahta eri kautta, joista lyhempi on noin 1 km ja pidempi 2 km.  Pidempi polku vie kulkijansa vanhaan kuusimetsään ja kiertelee pientä soratietä pitkin takaisin lähtöpaikalle. Hämmäauteensuo on rauhoitettu alue, ja se on osana valtakunnallisessa soidensuojeluohjelmassa. Suolla retkeilijät saavat kuitenkin marjastaa, sienestää ja käyttää aluetta opetuskohteena. Liikkumista suositellaan kuitenkin keskitettäväksi rakennetuille pitkospuille.

Saapuminen

Lappeenrannasta ja VT6:lta etelään Vainikkalaan menevää tietä (390). VT6:lta noin 6 km, kunnes oikealle viitta "Hämmäauteensuo P-paikka". Polku lähtee P-paikalta.

Tutustu myös retkeilyetikettiin.

Lähde outdooractive.com

Hämmäauteensuo
LAPPEENRANTA