Hankelogot
language language language language
FI EN RU DE

Haukkavuori

Retkeily SaimaallaLuonto SaimaallaHaukkavuori

Vaikuttava luontokohde ja historiallinen maamerkki

Rautjärvellä sijaitseva Haukkavuori on koko Etelä-Karjalan korkein paikka. Haukkavuori kohoaa noin 80 m korkeuteen Sarajärven pinnasta, tarjoten koko maakunnan parhaan maisemapaikan. Haukkavuori on yksi Kaakkois-Suomen Natura-kohteista ja Haukkavuori on Suomen Kulttuuriperinnön säätiön luontokohde.

Haukkavuori on myös historiallinen maamerkki, jonka kautta ovat kulkeneet Pähkinäsaaren (1323), Täyssinän (1595) ja Uudenkaupungin (1721) rauhojen rajat. Haukkavuoren kallioon hakatut rajamerkit ovat Uudenkaupungin rauhan aikaisia. 6-tieltä kääntyvän Torsansalon tien varrella on myös vastaava rajamerkki Metsurin kivessä noin 1,1 km päässä, tien vierellä oikealla.

Haukkavuori on Saimaa UNESCO Global Geopak - kohde. Lue lisää 

Palvelut

Pysäköintipaikalla laavu ja kuivakäymälä. Vuorelle on pysäköintipaikalta matkaa noin 1 km. Kostealla säällä suositellaan pidettäväksi vedenpitäviä jalkineita ja vaatetusta.

Vuorella on mahdollisuus kiertää noin 3 km pituinen polku, joka vaatii hyvää kuntoa sekä ketteryyttä (reittiluokitus: vaativa).


Ajo-ohje

Haukkavuorelle on Simpeleeltä matkaa n. 14 km. Simpeleeltä ajaessa aja Simpeleen kuntakeskuksesta Pitkäjärventietä pitkin. Aja kohti Sarajärveä Sarajärventietä pitkin. Aja eteenpäin kunnes vasemmalla näkyy kyltti Haukkavuorelle. Seuraa opasteita Haukkavuorelle.

Haukkavuori
Haukkavuorentie 235
56800
RAUTJÄRVI