language language language language
menu
hankelogot
language language language language
FI EN RU DE
menu

Lappeenrannan hiekkalinna

Hiekkalinna nousee koristamaan Lappeenrannan satamaa aina kesäisin

Lappeenrannan hiekkalinna nousee koristamaan Lappeenrannan satamaa kesäksi 2022, kun hiekkaveistosten teemana on tänä kesänä Suomen luonto ja mukana on erilaisia luonto aiheisia veistoksia. Hiekkalinnan alue on avoinna 4.6.–28.8.2022 päivittäin klo 10-21.

Hiekkalinnan yhteyteen tulee tänäkin kesänä pomppulinnamaailma, jossa on useita eri pomppulinnoja, jättitrampoliini, pelihalli, karuselli ja junarata. 

Hiekkalinna on myös katujunan lähtöpaikka ja päätepysäkki. Katujunalla tutustut kätevästi kaupunkiin, näet historiallisen Rakuunanmäen ja linnoituksen tai siirryt Myllysaaren perhepuiston ja uimarannan alueelle.

Alueella on välinevuokraamo, josta löytyy mm. pyöriä, kajakkeja, kanootteja, SUP-lautoja ja  retkeilyn perustarvikkeet, jotka edesauttavat matkailijoita tutustumaan ja yöpymään luonnossa, takkulähtöinen aktiviteettien viikko-ohjelma sekä matkailuinfo, josta saa esitteitä, karttoja, ajankohtaista tietoa Lappeenrannan seudun tapahtumista ja aktiviteettimahdollisuuksista.

Tervetuloa viihtymään ja viettämään hauska kesäpäivä!

Tiesitkö muuten miten hiekkaveistokset tehdään?

Ensin hiekka pakataan vanerisiin muotteihin vettä ja maantiivistäjää apuna käyttäen. Pakkaamisen jälkeen teos veistetään ylhäältä alaspäin edeten. Muotit poistetaan yksitellen työn edetessä. Hiekka on veistämiseen soveltuvaa ja sen seassa ei ole muuta kuin vettä. Valmiin veistoksen pinnan vahvistamiseen on käytetty kotimaista yleis-/puuliimaa. Näin veistosten pinta muuttuu kovaksi ja normaali sade ei vahingoita veistoksia.

Lappeenrannan hiekkalinna
Satamatie 11
53900
LAPPEENRANTA