Hankelogot
language language language language
FI EN RU DE

Lappeenrannan hiekkalinna

Hiekkalinna Lappeenranna satamallaNähtävyydet Lappeenrannassa, SaimaallaNävtävyydet LappeenrannassaLappeenrannan nähtävyydet

Hiekkalinna nousee koristamaan Lappeenrannan satamaa aina kesäisin

Lappeenrannan hiekkalinna nousee koristamaan Lappeenrannan satamaa kesäksi 2023, kun hiekkaveistosten teemana on tänä kesänä Sadut. Hiekkalinnan alue on avoinna 3.6.–27.8.2023 päivittäin klo 10-21.

Hiekkalinnan yhteyteen tulee tänäkin kesänä pomppulinnamaailma, jossa on useita eri pomppulinnoja, jättitrampoliini, pelihalli, karuselli ja junarata. 

Alueella on välinevuokraamo, josta löytyy mm. pyöriä, kajakkeja, kanootteja, SUP-lautoja ja  retkeilyn perustarvikkeet, jotka edesauttavat matkailijoita tutustumaan ja yöpymään luonnossa, takkulähtöinen aktiviteettien viikko-ohjelma sekä matkailuinfo, josta saa esitteitä, karttoja, ajankohtaista tietoa Lappeenrannan seudun tapahtumista ja aktiviteettimahdollisuuksista.

Tervetuloa viihtymään ja viettämään hauska kesäpäivä!

Tiesitkö muuten miten hiekkaveistokset tehdään?

Ensin hiekka pakataan vanerisiin muotteihin vettä ja maantiivistäjää apuna käyttäen. Pakkaamisen jälkeen teos veistetään ylhäältä alaspäin edeten. Muotit poistetaan yksitellen työn edetessä. Hiekka on veistämiseen soveltuvaa ja sen seassa ei ole muuta kuin vettä. Valmiin veistoksen pinnan vahvistamiseen on käytetty kotimaista yleis-/puuliimaa. Näin veistosten pinta muuttuu kovaksi ja normaali sade ei vahingoita veistoksia.

Lappeenrannan hiekkalinna
Satamatie 11
53900
LAPPEENRANTA