Hankelogot
language language language language
FI EN RU DE

Hostikan Salpalinja

Salpalinja Etelä-KarjalassaSalpalinja Lappeenrannan seudullaHostikan Salpalinja YlämaallaHostikan Salpalinja, LappeenrannassaSalpalinja Ylämaalla

Salpalinja on itsenäisyyden monumentti, johon voi tutustua Lappeenrannan eteläosassa Hostikan alueella

Puolustuslinnoitusten ketju tarjoaa lukuisia käyntikohteita, joista yksi näyttävimmistä on Lappeenrannan Hostikan kylän alueella. Hostikan kohteissa pääset kurkistamaan viiteen kunnostettuun korsuun ja kahteen luolaan, jotka ovat osa Salpalinjaa. Hostikan kohteille pääsee lähelle autolla ja niissä on opastaulut, joissa kerrotaan rakennustöistä.

Hostikalta lähtee etelän suuntaan 50 km pituinen Salpapolku, joka on kuljettavissa jalkaisin ja polkupyörällä. Ota mukaan lamppu, sillä korsuissa ei ole valaistusta. Hostikan Salpalinja-reitillä kuljet paikallisia hiekkateitä pitkin ja pääset välillä poikkeaman Salpalinjan korsuihin ja luoliin sekä tutustumaan myös sotavankien muistomerkkeihin sekä Blenheim-muistomerkkiin. Reitin eteläpäässä sijaitsevat sotavankien hautamuistomerkit ja kohti pohjoista kuljettaessa reitin varteen jää bunkkereita. Reitin pääkohde on Hostikan luola ja sen yhteydessä oleva konekiväärikorsu. Pääkohteelta matka jatkuu kohti Kirpun luolaa, matkan varrelle jää korsu B132. Kirpun luolan jälkeen voit halutessasi käydä tutustumassa vielä Blenheim BL-133 lentokoneen putoamispaikkaan. Reitti on mahdollista kulkea jalan tai polkupyörällä. Teillä pääsee liikkumaan myös autolla, reitin varsinainen pysäköintipaikka on Hostikan pääkohteella (Hostikantie 35, Lappeenranta).

Hostikan Salpalinja
Hostikantie 35
LAPPEENRANTA