hankelogot
language language language language
hankelogot
language language language language
FI EN RU DE

Imatran kaupunginmuseo

Tutustu historiaan Imatran kaupunginmuseossa

Imatran kaupunginmuseo on perustettu 1981. Museossa järjestettävissä näyttelyissä esitellään Imatran alueen ja Jääsken kihlakunnan vaiheita, esimerkiksi alueen teollistumista ja sen aiheuttamia vaikutuksia. Oman osansa saa myös Imatran matkailuhistoria, johon on vaikuttanut Imatran sijainti valtakunnanrajalla ja Vuoksen varrella. Kaupunginmuseoon kuuluu myös kesäisin avoinna oleva Teollisuustyöväen asuntomuseo.

Museon valokuvakokoelma on erityisen huomattava. Vanhimmat lasinegatiivit ovat 1800-luvun lopulta. Kuvia on kaikkiaan noin 285 000 kappaletta. Kaupunginmuseon kuva-arkisto ja tietopalvelu palvelee kaikkia Imatran historiaan liittyvien kuvien ja tietojen tarvitsijoita.

Museoiden ala-aulan näyttelytilassa on esillä osa Aune Paarman (1916-2013) keräämästä suola- ja pippurisirotinkokoelmasta. Kokoelmaan kuuluu yhteensä lähes 4000 sirotinta kymmenistä eri maista. Ainutlaatuinen kokoelma on muodostunut 1950-luvun alusta 2000-luvulle jatkuneen harrastuksen myötä, ja se lienee lajissaan maailman suurimpia.

Museoon on vapaa pääsy, tervetuloa!

Imatran kaupunginmuseo
Virastokatu 1
55120
IMATRA