Hankelogot
language language language language
FI EN RU DE

Imatran taidemuseo

Modernistista taidetta Suomesta ja Euroopasta

Imatran taidemuseo on perustettu 1951. Museon kokoelma koostuu Imatran kaupungin ja Imatran taideyhdistyksen omistamista 1600 teoksesta. Imatran kaupungin kokoelmaan kuuluva Sihtolan Imatra-kokoelma on valtakunnallisesti merkittävä. Se sisältää 1900-luvun modernistista taidetta Suomesta ja muualta Euroopasta, yhteensä vajaat 400 taideteosta. Kokoelmaan kuuluu myös joukko keskieurooppalaisia teoksia 1900-luvulta.

Taidemuseon kokoelmassa on teoksia mm. Akseli Gallen-Kallelalta ja Hugo Simbergiltä sekä seuraavilta 1900-luvun alkupuolen tekijöiltä: Magnus Enckell, Verner Thomé, A. W. Finch, Yrjö Ollila, Mikko Oinonen, Juho Mäkelä, Tyko Sallinen, Eero Nelimarkka, Väinö Kamppuri, Uuno Alanko ja Wäinö Aaltonen.

Modernismin vuosikymmenenä tunnettu 1950-luku on edustettuna hyvin kattavalla Tuomas von Boehmin teosten ryhmällä. Mukana ovat myös mm. Otto Mäkilä, Ole Kandelin, Tapani Raittila, Helge Dahlman, Anitra Lucander, Ina Colliander, Aimo Kanerva, Per Stenius, Olli Miettinen, Unto Pusa, Unto Koistinen ja Sam Vanni.

Taidemuseoon on vapaa pääsy, tervetuloa!

Imatran taidemuseo
Virastokatu 1
55120
IMATRA