Hankelogot
language language language language
FI EN RU DE

Lammassaaren luontopolku

Loma Saimaalla, Lappeenrannan ja Imatran seudullaLuontopolku ImatrallaLammassaren luontopolku ImatrallaLammassaaren luontopolku

Luontolenkki tarjoaa kauniit näkymät Saimaalle

Lammassaari on luonnonkaunis harjusaari, joka on syntynyt jääkauden jälkeen samaan aikaan kuin Ensimmäinen Salpausselkä, jolla Ukonniemen ulkoilualue sijaitsee. Lammassaari on osa Ukonniemen ulkoilualuetta. Luontopolku  alkaa  Lammassaareen  johtavan   pengertien  saaren  puoleisesta  päästä. Lammassaaren ympäri kulkeva luontopolku on helppokulkuinen, eikä sillä ole suuria korkeuseroja. Polun pituus on kokonaisuudessaan 3,7 km ja sen varrella on 31 rastipistettä. Lammassaaren luontopolun rastien opastusaineisto on saatavissa sähköisessä muodossa tästä linkistä.  Polun varrella on kaksi levähdyspaikkaa, joissa voit rauhassa istua ja nauttia eväitäsi, kota ja laavu. Telttailu tai muu leiriytyminen ei ole sallittua Lammassaaressa.

Kun lähdet polulle, varaa aikaa. Kuuntele ja katsele rauhassa ympärillesi. Keväällä ja alkukesällä voit seurata lintujen pesimäpuuhia tai kuunnella heräävän luonnon moninaisia ääniä. Keskikesällä luonto on vehreimmillään, kasvit kukkivat ja hyönteismaailma on parhaimmillaan. Syyskesä tuo kuulaat retkeilysäät, ja ruska värjää maisemat. Luonto tarjoaa aina yllätyksiä, jokainen retki tarjoaa uusia elämyksiä.

Polkureitti on rastille 18 saakka helppokulkuinen, mutta saaren sisäosien kautta kulkevalla paluuosuudella on muutamia jyrkkiä rinteitä. Tukevat jalkineet ovat aina tarpeelliset.

Lammassaari on Saimaa UNESCO Global Geoparkin kohde.  Lue lisää 

Saapuminen

VT 6:lta seuraa Imatran Kylpylän viittoja. Aja Lammassaarentietä Imatran kylpylän risteyksen ohi, tie päättyy Lammassaareen. Matkaa Imatrankoskelta n. 5 km, VT 6:lta n. 3 km.

Tutustu myös retkeilyetikettiin

Lähde imatra.fi

Lammassaari
IMATRA