Hankelogot
language language language language
FI EN RU DE

Lappeenrannan satama

Satama on Lappeenrannan kesäelämän keskus

Lappeenrannan satama ei ole ainoastaan veneitä varten, vaan se on koko perheelle sopiva, elämyksiä täynnä oleva kohde. Lappeenrannan satama sijaitsee Linnoituksen ja Myllysaaren välissä. Sataman lavan esityksiä ja muita tapahtumia voi seurata mukavasti laivaravintoloiden terasseilta. Huurteisten lisäksi laivaravintoloissa voi nauttia virvoitusjuomista ja lämpimistä ruuista.

Kesällä satamassa pääsee maisetemaan lappeenrantalaisten suosikkeja, Vetyjä ja Atomeja. Kinkulla ja kananmunalla varustetut herkut valloittavat taatusti sydämesi ja pitävät nälän loitolla. Kesäaikaan sataman torilla järjestetään markkinoita, joilta tuoreet mansikat ja rapeaksi paistetut muikut löytävät tiensä kassiisi.

Satamaan rakennataan joka vuosi upea Hiekkalinna, jonka teema vaihtuu vuosittain. Kymmenet taiteilijat muodostavat tonneista hiekkaa upean yhtenäisen taideteoksen. Hiekkalinnaan pääsee aina ilmaiseksi ja siellä riittää viihdykettä koko perheelle.

Kesäaikaan satamasta pääsee risteilemään Saimaan saaristoon ja kanavalle. Jos tulet satamaan omalla veneellä, katso miten voit hyödyntää vierassatamapalveluja Lappeenrannan seudulla.

Vene- ja satamapalvelut

Lappeenrannan satama
Satamatie
53900
LAPPEENRANTA