Hankelogot
language language language language
FI EN RU DE

Mustan ja Valkoisen Teatteri-yhdistys ry

Saimaan SalaisuudetSaimaan Salaisuudet

Mustan ja Valkoisen Teatteri tuottaa modernia, monipuolista, kokeilevaa ja rohkeaa teatteritaidetta ja teatterin omia produktioita on esitetty laajasti ympäri maailmaa.

Imatralla järjestämme vuosittain kansainvälistä Black and White Theatre Festivalia. Teatterin tulisielu ja “primus motor” on Azerbaidzhanista 2000-luvun alussa pikkukaupunkiin muuttanut elokuva- ja teatteriohjaaja Kamran Shahmardan, jonka temperamenttinen taiteilijaluonne on saanut sopeutua täällä Suomessa hieman viileämpään pohjoismaiseen ilmapiiriin.

Festivaalien aikana olemme saaneet kokea Imatralla mitä kummallisempia teatterisuuntauksia –  hullunkurisia nukketeatteri-, sirkus- ja akrobatianäytelmiä, nykytanssiteatteria, musiikkikatuteatteria, perinteistä suurieleistä draamaa, audiovisuaalisesti korkeatasoista nykyoopperaa ja taidokasta balettia.

Kauttamme on varattavissa korkeatasoista kansainvälistä teatteritaidetta.

Paikallisen imatralaisen taiteilijapariskunnan muodostama LiekinKieli kutsuu katsojansa mukaan tulkitsemaan tulen tarinaa. Itse sävellettyjen kappaleiden siivittäminä koreografiat yhdistyvät yhdeksi kokonaisuudeksi poin ja keppien muodossa.

Duo sai alkunsa vuonna 2016, kun vielä alkutaipaleen poi-harrastaja kohtasi konkarin, ja liekki leimahti.

Julian on etevä niin musiikin, kuvataiteen kuin parkourin/sirkuksen taitaja, Reetalla puolestaan on vuosien kokemusta sekä tapahtumatuotannosta että esiintymisestä musiikin, teatterin ja ilma-akrobatian parissa.

Taianomainen ja mystinen tunnelma, juurevuus ja tanssillisuus kaikuvat LiekinKielen esityksessä. Näyttävien liikkeiden lisäksi vivahteita luovat leikkisyys ja parin välinen vuorovaikutus.

Esitykseen vaaditaan n. 5x6 metrin kokoinen, tasainen alue (hiekka, lyhyt nurmi tai asfaltti), jonka läheisyydessä ei saa olla palavaa materiaalia.