Hankelogot
language language language language
FI EN RU DE

parikkalan patsaspuisto

Lomaile Imatran seudulla ParikkalassaUpea puisto Parikkalassa

ITE-taiteilijan elämäntyö - sävähdyttävä puisto Parikkalassa

Suomen  tunnetuin ITE-taiteilijan elämäntyö löytyy Parikkalasta, 6-tien varrelta. Upea ja maailman pelottavampien kohteidenkin joukkoon kansainvälisesti noussut teoskokonaisuus on syntynyt Veijo Rönkkösen (1944–2010) yli 50 vuotta kestäneen taiteellisen työn tuloksena. Parikkalan Patsaspuisto - Parikkala Sculpture Park on Veijo Rönkkösen taidonnäyte, joka esittelee taiteilijan yli 50 vuotta kestäneen työn, jossa 560 moni-ilmeistä patsasta komeilee 6-tien varressa Parikkalassa. Puiston suurimman osion muodostavat 255 jooga-asennossa olevaa patsasta.

Patsaspuisto sijaitsee Parikkalan Koitsanlahdessa aivan Valtatie 6:n vieressä noin 50 km Imatralta pohjoiseen. Parikkalan keskustaan on matkaa 8 km. 

Auton voi parkkeerata viereiselle levähdysalueelle josta on suora kulkuyhteys puistoon. Helsinki-Joensuu junat pysähtyvät Parikkalassa. Koitsanlahteen ei ole paikallisliikennettä.

Puisto on avoinna aina ja vierailla voi mihin vuorokauden aikaan tahansa. Puistossa ei ole valaistusta. Liikkuminen on omalla vastuulla.Puisto on avoinna aina ja vierailla voi mihin vuorokauden aikaan tahansa, maksamalla paikan päällä puiston pääsymaksun, tuet puiston ylläpitoa.

Patsaspuisto ei saa julkista rahoitusta ylläpitokustannuksiin. Puiston hoito ja patsaista huolehtiminen on pääsymaksujen ja tuotemyynnistä saatujen tuottojen varassa. Maksamalla pääsymaksun tuet puiston ylläpitoa. 

PÄÄSYMAKSUT:

• aikuiset 5 €
• lapset 2 €
• perhelippu 10 €


Pääsymaksun voi maksaa:

• Käteisellä keräystolppiin
• Tekstiviestillä. Maksu, 5 € tai 10 € (ns. perhelippu) veloitetaan puhelinliitymän laskussa.
• Pankkikortilla tai käteisellä puiston putiikissa. Putiikki avoinna kesä-, heinä- ja elokuussa sekä tapahtumien yhteydessä.
Myös museokortti käy!

 

 

 

Parikkalan Patsaspuisto
Kuutostie 611
59130
Koitsanlahti