Hankelogot
language language language language
FI EN RU DE

Rantaraitti

Lappeenrannan RantaraittiKesäloma SaimaallaRantaraitti LappeenrannassaRantaraiti Lappeenrannassa

Lappeenrannan upea rantaraitti

Lappeenrannan rantaraitin pituus yhteensä on 14,8 km ja raitille voi mennä monesta eri kohtaa, raitti myös poikkeaa välillä kiertämään myös pieniä lenkkejä. Pääreitti Myllysaaren uimarannalta Skinnarilan Tervahaudanpuistoon on noin 10 kilometriä. Osittain reitti on valaistu ja matkan varrella on myös paljon penkkejä levähdystä varten. Rantaraitti on päällystetty kivituhkalla ja kulkijoille esteetön.

Lappeenrannan rantaraittia ympäröi rehevä luonto, joka antaa paljon tutkittavaa. Reitin varrelta löytyy myös innokkaimmille luontoihmisille alueen luonnosta kertovia opastauluja. Huomioithan, että reitillä ei ole talvikunnossapitoa. Rantaraitille on avautunut opastettu virkistysreitti "Tarinoita rantaraitilta", joka tuo kesälukemista historiaoppaan ja kirjaston e-aineistojen muodossa. Rantaraitin kohteisiin voi tutustua mobiilioppaan avulla missä vain, rantaraitilla liikkuen tai omalla kotisohvalla.

Mobiiliopas

Lappeenrannan rantaraitti Myllysaaren uimarannalta Satamatorin kautta Palloon asti on helppokulkuinen ja   pääosin asvaltoitua. Pallon liikenneympyrästä Skinnarilaan ulottuva seitsemän kilometrin matka on kivituhkapäällysteistä, lukuun ottamatta pitkää puusiltaa, joka ylittää muinaisrannan merkkinä olevan, jääkauden aikana kehittyneen kivikon sekä lähdealueen. Silta tekee koko Rantaraitista esteettömän.  Raitti on sopiva kaikenikäisille ja -kuntoisille liikkujille ja raitilla voikin liikkua monella tavalla; kävellen, juosten, pyörällä, rollaattorilla tai pyörätuolilla. Raitilta löytyy luonnonvesilähde, josta voi hakea raikasta lähdevettä juotavaksi. Tehokkaampaa liikuntaa kaipaavalle Rantaraitin varrelta löytyy treenilaitteita Korkkitehtaan rannasta sekä kuntoportaat. 

Rantaraitti
LAPPEENRANTA