hankelogot
language language language language
hankelogot
language language language language
FI EN RU DE

Rauha ja Ukonniemi

Luontoa, urheilua ja kaksi kylpylää

Vierekkäin sijaitsevat Lappeenrannan Rauha ja Imatran Ukonniemi ovat Saimaan kauneimpia ja kehittyvimpiä matkailualueita. Rauhan ja Ukonniemen alue tarjoaa monipuolisia loma- ja urheilupalveluita sekä hyvät liikenneyhteydet Imatran ja Lappeenrannan keskustoihin. Alueella sijaitsee myös kaksi kylpylä-hotellia, jotka tarjoavat monipuolista majoitusta sekä yksittäisille matkailijoille että urheilu- ja kokousryhmille.

Rauhan ja Ukonniemen alueen upeat urheilumahdollisuudet ja uudenaikaiset tilat mahdollistavat monipuoliset puitteet sekä harrastajille, että ammattiurheilijoille. Ukonniemessä sijaitsevassa Ukonniemi-areenan katetussa tiloissa voi pelata jalkapalloa, pesäpalloa, golfia ja muita kesälajeja talvella. Imatran Tennishalli sijaitsee myös Ukonniemessä. Imatran jäähalli ja Holiday Club Saimaan Arena toimivat näyttämönä niin liiga-tasoisille jääkiekko otteluille kuin taitoluisteluesityksille. Jäähallien palvelut ovat avoinna myös harrastajille. Hiihtämisen makuun pääsee jo Etelä-Karjalan syyslomaviikolla, kun Imatran ensilumenlatu avataan Ukonniemi-stadionilta lähtevälle rullahiihtoradalle. Kylpylä-hotellien yhteydestä löydät myös upeat keilahallit, uusimmat kuntosalit, sulkapallokentät, pingispöydät ja paljon muuta. Myös hieronta- ja muut hyvinvointipalvelut ovat käytettävissäsi.

Saimaan kauniit luontomaisemat ja monipuoliset pyöräily- ja lenkkeilyreitit ja hiihtoradat houkuttelevat ulkolajien harjoittelijoita myös kaukaa. Alueella järjestetään vuosittain useita urheilutapahtumia ja kansanvälisiä kilpailuja. Urheiluvälineitä kuten suksia, polkupyöriä, luistimia ja muita varusteita on helppo vuokrata paikan päältä esimerkiksi kylpylöiden yhteydessä. Alueella toimivat elämys- ja ohjelmapalveluyritykset järjestävät opastettuja retkiä ja ohjattua toimintaa maalla, vedessä sekä ilmassa. Miltä kuulostaisi aktiivinen päivä SUP-lautailun, vesihiihdon tai nousuvarjoilun parissa? Lisäksi alueella voi meloa rantoja pitkin venevajakulttuuriin tai kierrellä lähisaaria, joissa on mahdollista rantautua vapailla rannoilla.

Rauhan ja Ukonniemen alueella on useampi hiekkaranta, joilla voi ottaa rennosti Saimaan puhtaasta vedestä nauttien. Imatran ja Rauhan vierasvenesatamista voi helposti lähteä maisema- taikka saaristoristeilylle. Välineet ja veneen voi myös vuokrata ja lähteä omatoimiselle seikkailulle taikka kalastusretkelle. Talvella Saimaan jäälle on helppo lähteä luistelemaan puhdistetulla luisteluradalla.

Rauha
LAPPEENRANTA
 
Ukonniemi
IMATRA