Hankelogot
language language language language
FI EN RU DE

Rauha ja Ukonniemi

Luontoa, urheilua ja kaksi kylpylää

Vierekkäin sijaitsevat Lappeenrannan Rauha ja Imatran Ukonniemi ovat Saimaan kauneimpia ja kehittyvimpiä matkailualueita. Rauhan ja Ukonniemen alue tarjoaa monipuolisia loma- ja urheilupalveluita sekä hyvät liikenneyhteydet Imatran ja Lappeenrannan keskustoihin. Alueen kylpylähotellit Holiday Club Saimaa ja Imatra Kylpylä Spa Resort tarjoavat monipuolista majoitusta sekä yksittäisille matkailijoille että urheilu- ja kokousryhmille. Alueella järjestetään vuosittain myös useita urheilutapahtumia, sekä kansanvälisiä kilpailuja.

Rauhan ja Ukonniemen alueen upeat urheilumahdollisuudet ja uudenaikaiset tilat mahdollistavat monipuoliset puitteet sekä harrastajille, että ammattiurheilijoille. Ukonniemessä sijaitseva Ukonniemi-areena tarjoaa laadukkaat harjoitusolosuhteet eri lajeille, mahdollistaen kesälajien, kuten jalkapallon, pesäpallon ja golfin, harjoittelun myös talvisin. Imatran jäähalli ja Holiday Club Saimaan areena toimivat näyttämönä niin jääkiekko-otteluille kuin taitoluisteluesityksille, sekä palvelevat aktiivisesti myös seuroja ja harrastajia. Jäähallin ja areenan läheisyydessä sijaitsevat myös Ukonniemen monitoimistadion, sekä tennis- ja padelhallit, joiden palveluita liikkujat voivat hyödyntää ympäri vuoden. Alueen kylpylähotellien yhteydestä löydät upeat keilahallit, monipuoliset kuntosalit, sulkapallokentät, pingispöydät sekä laajan valikoiman hieronta- ja hyvinvointipalveluita.

Saimaan kauniit luontomaisemat ja niiden läheisyydessä kulkevat monipuoliset pyöräily-, lenkkeily- ja hiihtoreitit houkuttelevat ulkolajien harjoittelijoita myös kaukaa. Imatralla hiihtämisen makuun onkin mahdollista päästä jo lokakuussa, kun eteläisen Suomen aikaisin ensilumenlatu avataan Ukonniemi-stadionilta lähtevälle rullahiihtoradalle. Urheiluvälineiden vuokraus käy helposti paikan päällä, sillä kylpylöiden yhteydestä löydät vuokravälineet esimerkiksi hiihtoon, pyöräilyyn ja luisteluun. Alueella toimivat elämys- ja ohjelmapalveluyritykset järjestävät myös opastettuja retkiä ja ohjattua toimintaa maalla, vedessä sekä ilmassa. Miltä kuulostaisi aktiivinen päivä SUP-lautailun, melonnan tai nousuvarjoilun parissa?

Rauhan ja Ukonniemen alueella rentoudut upeilla hiekkarannoilla, ja samalla nautit luonnosta sekä Saimaan puhtaista vesistöistä. Imatran ja Rauhan vierasvenesatamat tarjoavat myös tekemistä koko perheelle, ja sieltä voikin lähteä helposti vaikkapa maisema- tai saaristoristeilylle. Myös omatoiminen seikkailu saaristossa tai kalastusretki Saimaan runsaille kalavesille onnistuu kätevästi vuokrattavien veneiden ja välineiden avulla. Talvella vesistöjen ollessa jäässä, Saimaan voi kokea myös luistellen jääradalla tai hiihtäen ladulla rantaviivoja pitkin.

Rauha
LAPPEENRANTA
 
Ukonniemi
IMATRA