Hankelogot
language language language language
FI EN RU DE

Taipalsaaren maisemapyöräilyreitti

Nauti kauniista päivästä pyörän satulassa

Taipalsaari on saaristokunta, ja sinne kulkeva pengertie kuuluu Suomen kymmenen kauneimman tien joukkoon. Suuntaa kulkusi Taipalsaarelle, jos haluat ihailla kauniita Saimaan maisemia - tämän reitin varrella niitä riittää!

Vuokraa pyöräsi satamasta ja koe samalla Lappeenrannan sataman välitön karjalainen tunnelma. Voit nauttia kahvikupposen tai syödä välipalaa sataman kahvikioskien pöydissä ja katsella samalla sataman vilinää.

Suuntaa sitten kulkusi mukulakiviseen mäkeen kohti Linnoitusta. Linnoituksen juurella olevassa Pusupuistossa voit ihailla Rakuuna-patsasta sekä vuoden 1721 taistelun muistomerkkiä. Itse Linnoitukseen kulku käy Viipurin portista. Linnoituksesta löydät mm. useita museoita, joissa voit tutustua kaupunkimme historiaan, taiteeseen sekä ratsuväkiperinteeseen. Linnoituksessa voit tutustua myös Suomen vanhimpaan ortodoksiseen kirkkoon sekä entisöityihin linnoituksen puolustusvalleihin.

Majurskan talossa on tarjolla suomalaisia käsityötuotteita ja taidetta, sekä tunnelmallinen kahvila. Lisäksi voit tutustua Linnoitukseen vielä luontopolun kautta, siellä kasvien kirjo kertoo aivan oman tarinansa Linnoituksen värikkäästä ja monikulttuurisesta taustasta. Tutustuttuasi sataman vilkkaaseen elämään ja Linnoituksen historiaan, kannattaa vielä ehdottomasti pysähtyä ihastelemaan Hiekkalinnan komeita veistoksia

Voitkin suunnata maisemallisesti kauniille Taipalsaaren reitille. Muistathan uimapuvun ja pyyhkeen, sillä matkalla voit pulahtaa myös uimaan. Kuntien rajalla oleva Huhmarkallio, Konstun ja Vaaterannan uimarannat antavat siihen oivat mahdollisuudet. Varaathan aikaa myös siihen, että ehdit matkalla pysähtyä muutenkin ihailemaan kauniita maisemia! Kenties näet saimaannorpan kivellä lepäämässä… Ilman kulttuuria ei ole tämäkään pätkä; Kuivaketveleen Linnavuori on alueemme näyttävin muinaislinna, ja sen 40 metrin korkeudessa olevalta laelta avautuukin komea näköala.

Matkalla voit pysähtyä lepäämään Saimaanharjun tai Taipalsaaren kirkonkylän palveluiden ääreen. Jos haluat viettää taukosi historian siipien havinassa, niin Röytyn kotiseututalossa toimii kestikievarimuseo ja tupakahvila. Kotiseututalo Röytty sekä Taipalsaaren kirkko ympäristöineen muistuttavat alueen pitkästä historiasta. Rannasta löytyy myös viehättävä uimaranta vanhanmallisine pukukoppeineen.

Reittikuvaus

Reitti on lähes koko matkan päällystettyä pyörätietä, maastoltaan vaihtelevan mäkistä. Jos Taipalsaarelle päin ajettaessa löytyykin pientä ylämäkeä, niin takaisinpäin saatkin lasketella vapaammin! Vaikka edestakaisin matkaa kertyykin 30 km, reitti on kuitenkin melko helppo. Voit halutessasi yöpyä matkan varrella, tai ajaa takaisin Lappeenrantaan samaa reittiä pitkin.

Taipalsaaren maisemapyöräilyreitti