Hankelogot
language language language language
FI EN RU DE

TIEDOTE 12.5.2022 

JULKAISUVAPAA klo 10.00  

goSaimaa Oy haluaa tukea elinkeinoelämää tarjoamalla oikeanlaisia työkaluja alueen yrityksille ja matkailutoimijoille  

goSaimaa Oy sai Etelä-Karjalan Liiton EAKR REACT-EU hausta “Tiedolla johtamisen vahvistaminen Etelä-Karjalassa -DAMA”-hankkeen. Hankkeen tavoitteena on mahdollistaa alueen kehittämisen tukemista oikeanlaisten tiedolla johtamisen työkalujen avulla. Alueen menestymiseksi vaaditaan panostus alueen yritysten sekä kaikkien toimijoiden osaamisen kasvattamiseen. Hankkeen tavoitteena on tarjota eteläkarjalaisille matkailuyrityksille ja muille alueen matkailutoimijoille ajankohtaista tietoa ja luotettavia digitaalisia työkaluja ja innovatiivisia ratkaisuja koronapandemiasta toipumis- sekä sen jälkeiseen vaiheeseen.  Kaikki saadut aineistot ja materiaalit tulevat olemaan vapaasti saatavana kaikille asiasta kiinnostuneille goSaimaa.com/yhteistyökumppaneille -sivulta.  

Hankkeessa otetaan käyttöön erilaisia matkailijoiden käyttäytymiseen, tyytyväisyyteen, ja suositteluhalukkuuteen liittyviä työkaluja. Hankkeen yhteistyökumppaniksi valittiin Salmi Platform Oy. Dashboard -ratkaisun avulla pystymme hyvin havainnollistamaan dataa eri lähteistä. Hankkeessa hyödynnetään sekä tilastokeskuksen matkailustatistiikkaa, että myös mobiilidataa ja paikallisia kävijälaskureita päiväkävijöiden seurannan näkökulmasta.  

”Matkailussa on viime aikoina tapahtunut paljon isoja muutoksia ja reagoidakseen niihin oikein pitää tuntea alueen asiakkaat hyvin. Mistä he tulevat, millä kulkuvälineillä, mistä he pitävät ja mistä eivät pidä. Olisivatko he valmiita myös suosittelemaan alueettamme muille. Nämä ovat tärkeitä kysymyksiä joihin olemme muun muuassa saamassa vastauksia.” goSaimaan johtaja Katja Vehviläinen tiivistää.   

Pilotointihankkeen tavoite on jalkauttaa tiedon keruu yrityksiin ja auttaa heitä myös perustamaan omia kehittämistoimenpiteitä oikeanlaiseen ajankohtaiseen dataan perustuen. Hankkeen kokonaisbudjetti on 94 040 euroa ja budjetissa keskitytään työkalujen pilotointiin. Hankkeen kesto on vuoden 2022 loppuun.  

 

ÄLYKAMERAJÄRJESTELMÄ ASENNETTAAN LAPPEENRANNAN LINNOITUKSEEN JA IMATRANKOSKEN SILLALLE KÄVIJÄMÄÄRÄMITTAUKSEN TOTEUTTAMISEKSI  

Vihreän Makasiinin rakennuksen ulkoseinälle sekä Imatrankosken sillalle toukokuussa 2022 asennetaan kameramuotoinen kävijälaskurijärjestelmä mittaamaan kävijävirtoja. Kamerajärjestelmää ei käytetä valvontaan, eikä kuvaamiseen. Kamera ei kerää, eikä tallenna henkilötietoja. Tiedonkeruuaika: toukokuu 2022 – syyskuu 2022. Älykamerajärjestelmä asennetaan mittaamaan kävijävirtoja alueella ja kerättyjä tietoja käytetään kävijätietojen matkailulliseen tutkimiseen ja analysointiin. Kameran keräämää tietoa käsittelee Salmi Platform Oy ja sen valtuuttamat henkilöt goSaimaa Oy:ssä. 

Vihreän Makasiinin seinälle ja Imatrankosken sillalle asennettu AVA Aware-kamera noudattaa EU:n yleistä GDPR tietosuoja-asetusta, (2016/679) ja siten annettuja säädöksiä. Kamera ei kerää, eikä tallenna henkilötietoja. Kerättyjä tietoja kävijävirroista säilytetään enintään 3 kk ja käytetään ainoastaan mittaamaan kävijävirtoja alueella matkailunkehittämisen tueksi.  

goSaimaa Oy on Etelä-Karjalan kuntien ja matkailuyritysten perustama yhtiö, jonka tehtävänä on edistää Etelä-Karjalan matkailua markkinoimalla maakunnan matkailupalvelutuottajien monipuolista tuotevalikoimaa. 

goSaimaa Oy (2291705-5) hallinnoi ja toteuttaa hankkeen Etelä-Karjalan matkailun tiedoilla johtamisen vahvistaminen (DAMA, A78519, EAKR) 1.11.2021-31.12.2022. Hankkeen tavoite on pilotoida alueen matkailukehittämisen tueksi uudenlainen dashboard-ratkaisu, sen avulla tarjota eteläkarjalaisille matkailuyrityksille ja muille alueen matkailutoimijoille ajankohtaista tietoa ja luotettavia digitaalisia työkaluja ja innovatiivisia ratkaisuja koronapandemiasta toipumis- sekä sen jälkeiseen vaiheeseen.  

Lisätietoja:  

Katja Vehviläinen, johtaja, goSaimaa Oy  

0447177991 

katja.vehvilainen@gosaimaa.com