Hankelogot
language language language language
FI EN RU DE

Ylämaan jalokivikylä

Tutustu jalokivikylän aarteisiin

Jalokivikylä sijaitsee Vaalimaantien (Via Karelia) varressa 35 km Lappeenrannasta etelään ja on alueen parhaita levähdys- ja vierailupaikkoja. Jalokivikylässä on jalokivisepänpajoja, jalokivimuseo ja ravintola. Jalokivikylässä voit herkutella, kahvitella, tehdä mahtavia koruostoksia, ja saatpa ripauksen kulttuuriakin vierailemalla eksoottisessa Jalokivimuseossa. Matkasta väsyneet perheen pienimmät virkistyvät joko alueen leikkikentällä tai etsimällä jalokiviaarteita museon aarrehiekkalaatikolla.

Jalokivikylässä kannattaa ehdottomasti vierailla myös ihanissa korumyymälöissä, josta löydät mm. hiomon, spektroliittisia design-koruja ja kelloja. Myymälöiden ja museon lisäksi alueella toimii myös Kahvila-Ravintola, jossa tarjoillaan arkisin myös lounasta. Jalokivimuseon kokoelmissa on jo yli 5000 erilaista jalokiveä, fossiilia ja meteoriittia ympäri maailmaa. Timantit, safiirit, rubiinit ja lukemattomat muut arvokkaat jalokivet Ylämaan spektroliittia unohtamatta hehkuvat museon yli sadalla vitriinimetrillä. Edustettuina ovat hyvin myös alueemme erilaiset koru- ja keräilykivet sekä graniittimuunnokset. Kivet ovat näytteillä luonnonkivinä, kiteinä tai hioittuina.

Ylämaan kansainväliset Jalokivimessut
Jalokivikylässä järjestetään vuosittain juhannusta seuraavana viikonloppuna Suomen vanhimmat ja pohjoismaiden suurimpiin kuuluvat jalokivimessut.

Tutustu

Opastetulle kierrokselle?
Jalokivikylässä järjestetään myös opastettuja kierroksia.

Tutustu

Ylämaan jalokivikylä
Kivikyläntie 19
54410
YLÄMAA