Hankelogot
language language language language
FI EN RU DE

TIEDOTE 4.5.2023 

JULKAISUVAPAA klo 12.00

 

Digitaalinen löydettävyys ja varattavuus ovat matkailuyritysten elinehto

Matkailijat varaavat matkansa pääosin verkossa, mutta suomalaisilla matkailuyrityksillä on online löydettävyyden ja varattavuuden osalta paljon parannettavaa. Matkailuyritykset kertovat, että osaamisen, ajan ja rahan puute ovat isoin kynnys digitalisaation hyödyntämisessä.

Visit Finland pilotoi nyt Saimaan alueella uutta palvelukonseptia, Digiloikka Bootcamp -työpajaa, jossa tavoitteena on parantaa tehostetusti alueen yritysten ja sitä kautta koko alueen digitaalista löydettävyyttä ja varattavuutta.

Alueen ja yritysten lähtötasoa arvioidaan ja haasteita kartoitetaan ja sen pohjalta päätetään tärkeimmät kehityskohteet. Työpajapäivänä perehdytään digitaalisten kanavien hyödyntämiseen. Jälkikäteen tehdään seurantaa siitä mitä vaikutusta työllä on ollut näkyvyyden ja myynnin suhteen.

Visit Finlandin digikehityksen asiantuntija, Kaisa Kosonen kommentoi; Viesti matkailuyrityksille on, ole siellä missä matkailija on haaveillessaan matkasta, vertaillessaan eri vaihtoehtoja ja varatessaan matkaa!

Monikanavainen löydettävyys luo kysyntää ja monikanavainen ostettavuus vastaavasti luo myynnin kasvua. Tämä pätee jokaisen matkailukohteen ja matkailuyrityksen kohdalla.

Kokonaisuutta vetävät Visit Finlandin asiantuntijoiden kanssa Jouni Kärkkäinen ja Anne Kaakkuriniemi, FlowHouse Oy:sta.

Kaisa Kosonen jatkaa; Saimaan alue (goSaimaa ja Visit Mikkeli) ovat toinen alue, jossa uutta konseptia pilotoidaan. Hienoa, että saimme innokkaan ryhmän kansainvälisiä matkailijoita tavoittelevia yrityksiä mukaan. Toivottavasti työmme tuottaa tulosta ja matkailijat löytävät ja varaavat matkoja Saimaan alueelle.

goSaimaan johtaja Katja Vehviläinen on iloinen Etelä-Karjalan saadessa olla osana Visit Finlandin pilottia ja uskoo työpajan tarjoavan kansainvälisesti valmiille yrityksille uusia näkökulmia ja eväitä digitalisaation saralla. goSaimaa alueen matkailun kehittäjänä toivottaa asiantuntijat suurin odotuksin tervetulleiksi Lappeenrantaan.

Digiloikka Bootcamp järjestetään 8.5.2023 Lappeenrannassa, Original Sokos Hotel Lappeessa.

 

Lisätietoja:

Kaisa Kosonen

Head of Digital Development

Business Finland, Visit Finland

Puh. +358 40 7494 904

 

Katja Vehviläinen

Johtaja, goSaimaa

Puh. +358 (0)44 717 7991