Hankelogot
language language language language
FI EN RU DE
Suunnittele lomasi Via Karelia

Via Karelia - Ruoka- ja kulttuurireitti

Itäsuomalainen Via Karelia -matkailutie kutsuu kulkijaansa tutustumaan laajaan kattaukseen paikalliskulttuuria, rajahistoriaa ja monimuotoista luontoa. Suomenlahdelta Sallaan kulkevan 1080 km pituisen reitin pohjana on Runon ja Rajan tie. Reitillä palveluissa korostuvat rikas kulttuurinen luovuus, paikallinen ruoka, karjalainen vieraanvaraisuus ja itärajan läheisyys. Itäinen Suomi tarjoaa matkailijoille vieraanvaraisia kohtaamisia, perinteisiä makuja ja häikäiseviä maisemia.

Via Karelian kiertomatkalla Etelä- ja Pohjois-Karjalassa yhdistyy kaksi aluetta kätevästi, ja voit nauttia lomasta monipuolisine herkkuineen. Lappeenrannan ja Imatran seudulla useat majoitusvaihtoehdot tarjoavat joko kiinteän tukipisteen tai reitin varrella voi yöpyä useammassakin paikassa. Itärajaa pitkin kulkeva Via Karelia kulkee Etelä-Karjalassa reittiä Lappeenranta-Imatra-Parikkala.

lue lisää via karelia -reitistä

 

Via Karelia

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SAIMAAN VIIDEN KAUPUNGIN KIERROS

Saimaa on Suomen suosituimpia matkailukohteita. Helpoin tapa kokea sen koko lumo on tehdä kiertomatka Saimaan rantojen kaupungeissa. Kaupungista toiseen on korkeintaan sata kilometriä, joten lähde leppoisalle matkalle Imatralle, Lappeenrantaan, Mikkeliin, Savonlinnaan ja Varkauteen.

Imatrankoski on Suomen vanhimpia ja tunnetuimpia matkailukohteita, ja syystäkin. Sen kuohut ovat elämys, jota et unohda! Ylellinen Kruunupuisto on muisto alueen historiasta matkailukohteena ja Ukonniemen-Rauhan alueella on monipuolisia ja moderneja urheilu- ja vapaa-ajankohteita. Siellä ovat Imatran kylpylä, Holiday Club Saimaa ja muitakin majoituspaikkoja sekä paljon ohjelmaa tarjoavia yrityksiä. Salpausselän harjut myötäilevät Saimaata ja siellä on paljon reittejä, ratoja, kenttiä ja areenoja urheilijoille ja luontomatkaajalle.

Yksi asia, mistä Lappeenranta tunnetaan, ovat sen torin pikaruokaherkut, eli vety ja atomi. Lappeenrannassa aika kuluu vaikka linnoituskävelyllä. TV-sarja Sorjosen ystävät pääsevät myös jännittävälle kierrokselle kuvauspaikoille.

Saimaan rantojen makumatkailu jatkuu Mikkelissä esimerkiksi Tertin kartanossa, joka on ollut satoja vuosia saman suvun hallussa. Talon oman puutarhan herkkuja maistellessa aika kuluu nopeasti.

Savonlinna tunnetaan tietysti Olavinlinnasta ja Oopperajuhlista, mutta myös luonto on lähellä. Linnasaaren ja Koloveden kansallispuistoihin pääset helposti vesitse ja luontoa ihailet myös saaristoristeilyllä. Torilla maistelet lörtsyjä ja Puruveden muikkuja.

Varkauden vanhan teollisuuskaupungin kulttuurielämyksiä ovat Varkauden teatteri, joka tunnetaan koko maassa, sekä Taidekeskus Väinölä, jossa ihailet kuvataiteen helmiä. Kaupungin erikoisuuksia ovat Mekaanisen Musiikin Museon omalaatuiset soittimet. Varkaudessa on myös ruokakulttuuria – onhan se esimerkiksi Suomen kaviaaripääkaupunki.

lue lisää