Hankelogot
language language language language
FI EN RU DE

VUODENAIKOJEN SAIMAA

Saimaalla pääset kokemaan kaikki neljä vuodenaikaa. Olitpa sitten kevään lapsi taikka innokas talviurheilija, Lappeenrannan ja Imatran seutu tarjoaa parastaan ympäri vuoden!

KEVÄT HERÄTTÄÄ LUONNON KUKOITUKSEEN

Keväällä Saimaan luonto herää ja puhkeaa hiljalleen loistoonsa. Lumi sulaa pois herättäen Saimaan luonnon viheriöimään ja ensimmäiset kukat esittävät lupauksen lähestyvästä kesästä. Keväällä myös jokien virtaumat kasvavat ja jäät lähtevät liikkeelle. Saimaan vesistöjen äärellä voi todellakin nähdä ja kuulla muuttolintujen saapumisen. Saimaa onkin oivallinen paikka pysähtyä hetkeksi nauttimaan keväästä luonnon äärellä taikka ottaa ilo irti erilaisten aktiviteettien parissa. Nauti kylpylöiden lämpimistä vesistä, kokeile paikallisia herkkuja tai lähde tutustumaan Saimaaseen vuokraamalla pyörä tai kanootti.

KESÄLLÄ Saimaalla NAUTITAAN VALOSTA JA LÄMMÖSTÄ

Saimaan virkeä kesä täyttyy mukavista aktiviteeteista. Loman aikana kannattaa ehdottomasti kokea Saimaan virkistävät rannat ja vesi. Kesäpäivän voi viettää rannalla – leppoisasti makoillen tai rantalentopalloa pelaillen. Saimaan vedet haastavat etevimmätkin kalastajat, tarjolla on suuriakin saaliita. Puhdas luonto kutsuu niin retkeilijöitä kuin veneilijöitä. Saimaan saaristomaisemissa myös pyörämatka taittuu mukavasti. Erilaiset nähtävyydet ja persoonalliset kahvilat tarjoavat viihtyisiä pysähdyspaikkoja. Kesän valoisat yöt ovat oivallista aikaa tutustua kaupunkien sykkivään yöelämään. 

SYKSYN UPEA VÄRILOISTO

Syksyn saapuessa luonto tarjoaa todellista väri-ilottelua. Saimaalla voit nähdä ruskan, jolloin leiskuvat värit ilmestyvät niin puihin kuin maahankin. Syksyn aurinkoiset ja raikkaat päivät tarjoavat loistavan ajan lähteä vaeltamaan Saimaan lukuisille luontopoluille. Alueen metsistä voi myös löytää hyviä ruokasieniä. Pimenevät illat puolestaan mahdollistavat tunnelmallisen illallisen Lappeenrannan ja Imatran seudun parhaissa ravintoloissa. Mikä olisikaan ihanampaa kuin käpertyä Saimaan rannalla sijaitsevan huvilan takan ääreen lämmittelemään ja nauttimaan hyvästä seurasta. 

TALVEN UPEA IHMEMAA

Saimaa ei hiljene talvellakaan. Auringon valossa kimaltelevat hanget kutsuvat aktiivilomailijaa liikkumaan ja nauttimaan kirpeästä talvisäästä. Saimaan selkeästi merkityt ja monipuoliset hiihtoreitit sopivat kaikenikäisille ja -kuntoisille hiihtäjille. Imatran kylpylän ensilumilla pääsee hiihtämään jo loppusyksystä, säästä riippumatta. Kantin kestävyyttä voi testata seudun laskettelurinteissä. Saimaan jää kantaa liikkujia ja luonnonjäällä luisteleminen on ihana kokemus. Hyvä tapa tutustua Saimaaseen on lähteä pilkkiretkelle, jossa ammattilainen opastaa lajin saloihin. Matka jäälle taittuu vauhdikkaasti moottorikelkkareen kyydissä. Kylmähermoisimmat kokeilevat avantouintia, jolla on todettu olevan paljon hyviä vaikutuksia terveyteen. Tyylejä on tunnetusti kaksi: saunan kanssa ja ilman.