Hankelogot
language language language language
FI EN RU DE

Kulttuuritila Nuijamies

Kaupunkilaisten yhteinen olohuone

Nuijamies on esiintymistila, venue, keskellä Lappeenrannan keskustaa. Vanhan, kulttuurihistoriallisesti tärkeän elokuvateatterin tiloissa toimiva, purku-uhan alta pelastettu nostalginen kulttuuritila on pääosin vapaaehtoisten yhdistysaktiivien ylläpitämä. Tilan takana on Kulttuuritila Nuijamies ry, joka pelasti elokuvateatteri Nuijamiehen tuholta vuonna 2017 perustaen sinne monitaiteellisen kulttuuritilan ja elokuvateatterin.

Nuijamiehen ohjelmistoon kuuluu uutuuselokuvat, elokuvatapahtumat ja -festivaalit, keikat rockista tanssiorkesterien kautta jazziin, teatteria, tanssia, stand upia ja klubeja. Lisäksi Nuijamies tarjoaa puitteet vuokratapahtumille omien tapahtumiensa lisäksi ja siellä voi järjestää yksityisiä elokuvanäytöksiä, juhlia, kokouksia, keikkoja, esityksiä, seminaareja, webinaareja ja striimaustapahtumia. Nuijamiehen aulassa palvelee kotoisa kahvilabaari ravintola Nuija oy, jonka yhdistys perusti ry:n rinnalle alkuvuodesta 2020.

Nuijamies on kaupunkilaisten yhteinen olohuone, jonka kaupunkilaiset itse perustivat itselleen. Se on vakiinnuttanut nopeasti asemansa kaupungin parhaana keikkapaikkana ja nostalgisena elokuvateatterina sijaiten sekä maantieteellisesti että henkisesti kaupungin sydämessä.

Facebook

Kulttuuritila Nuijamies
Valtakatu 39
53100
LAPPEENRANTA