hankelogot
language language language language
hankelogot
language language language language
FI EN RU DE

Energiaa arkeen syksyisestä Saimaasta

Tervetuloa Lappeenrannan ja Imatran seudulle nauttimaan syksystä.

Lappeenranta ja Imatra lähiseutuineen on ehdottomasti paras kohde viettää syksyä – Suomen suurin järvi Saimaa toivottaa vieraat tervetulleiksi. Olkoon se syysloma tai -viikonloppu - Saimaalla löytyy paljon kulttuurimenoja, aktiivista ja hauskaa tekemistä koko perheelle ja kaikenikäisille. Meillä pääset nauttimaan Saimaan kauniista ja puhtaasta luonnosta, kokemaan monipuolisia retkeilyreittejä, rentoutumaan kylpylöissä, ihailemaan luonnon väriloistoa ja herkuttelemaan paikalliset erikoisuudet.

Muista! Meillä täällä eteläisellä Saimaalla on vain yksi sääntö - sinun tulee nauttia olostasi!

Syysloma Saimaalla

Löydä uniikki majoitus Saimaalla

Majoitusvaihtoehtoja Lappeenrannan ja Imatran seudulla on moneen lähtöön, hotellit, mökit, b&b:t ja linnahotelli Scandic Imatran Valtionhotelli. Alueen hotellit kuten sydämellinen Original Sokos Hotel Lappee, vastuullinen Scandic Patria, viihtyisä hotelli Rakuuna ja Hotelli Salpa sekä historiallinen Salpalinjan Hovi tarjoavat kaikkea, mitä hotellipalveluilta osaat pyytää.

mökkiloma saimalla

Mökkimajoitus Saimaalla on aina erinomainen valinta, tulitpa sitten viikonlopuksi tai pidemmäksi ajaksi. Mökkimahdollisuuksia on tarjolla runsaasti: voit valita tyylikkäästi varustellun luksushirsimökin tai tunnelmallisen pelkistetyn rantamökin luonnon keskeltä tai mitä tahansa näiden väliltä. Lappeenrannan ja Imatran seudulla matkailijalla on mahdollisuus valita myös aito maatilamajoitus, joka ei ole pelkkä yöpaikka – se on kokemus. Jos haluat kodinomaista, mutkatonta tunnelmaa ja lämminhenkistä palvelua, aamiaismajoituskin voi olla sinun vaihtoehtosi.

 

Holiday Club Saimaan Rauha kylpyläloma Saimaalla

Rentouttava kylpyläloma upeissa maisemissa

Nauti virkistävistä kylpylöistä, hemmottelevista hoidoista ja kauniista Saimaan rannoista. Koe täydellinen tasapaino luonnonrauhaa ja hemmottelua Holiday Club Saimaan Rauhassa ja Imatran Kylpylässä. Tule lataamaan akkusi kauniiden järvimaisemien äärelle ja unohtumattomiin kylpylän elämyksiin. Myös Day Spa Lähdessä Lappeenrannan historiallisessa hotellirakennuksessa arjen kiireet jäävät taakse hetkeksi.

Loma Lappeenrannassa ja Imatralla

Koe upea pyöräilyseikkailu kauniissa maisemissa

Polje läpi vehreiden metsien, pyöräile pitkin Saimaan rantoja ja nauti upeista järvimaisemista. Reitit tarjoavat vaihtelua niin maisemiltaan kuin vaikeusasteiltaan – valitse juuri itsellesi sopiva polku ja lähde tutkimaan alueen luonnon kauneutta pyörän selässä. Lue lisää ja tule kokemaan aktiivinen ja virkistävä päivä pyöräilyn parissa.

retkeily Saimaalla

Retkelle syksyiseen Saimaan sydämeen

Koe ainutlaatuinen yhteys luontoon, astu polkujen pariin ja nauti raikkaasta ilmasta sekä värikkäästä luonnosta. Mikä voisi olla parempaa kuin kävelyretken päätteeksi pysähtyä nuotion äärelle, nauttia kupillinen kuumaa ja lämmittävää juomaa. Olit sitten vasta-alkaja tai kokenut retkeilijä, alueen reitit tarjoavat unohtumattomia elämyksiä ja maisemia, jotka jäävät mieleesi pitkäksi aikaa. Tutustu reitteihin

 

Syysloma Saimaalla

Ensilumenlatu Imatralla

Imatran ensilumenlatu avautuu 19.10.2023. Ukonniemen stadionin lähimaastossa kulkevan ladun pituus on ensimmäisessä vaiheessa 2  km ja sitä pidennetään vaiheittain kelien viilentyessä ja kilpailukauden lähestyessä. Latu on valaistu joka päivä klo 6–22 välisenä aikana. Lähtöpiste, parkkipaikat ja asiakaspalvelu löytyvät Ukonniemi-areenan yhteydestä. Imatran Ukonniemen alue tarjoaa täydelliset puitteet aktiivilomailuun.  

Parikkalan patsaspuisto

Tekemistä, näkemistä ja kokemista

Sisätiloissa löytyvät leikki- ja seikkailupaikat tarjoavat vaihtoehtoja, kun keli ulkona ei houkuttele. Koe jännitystä pakohuonepeleissä, kuten Room Escape Lappeenrannassa, Escape Room Imatralla ja Olkkolan Hovissa Savitaipaleella. Vaihtoehtoisesti voit haastaa itsesi keilaturnauksessa tai viettää hauskan päivän Angry Birds Activity Park -puistossa Lappeenrannan Rauhassa. Älä unohda poiketa ihailemassa Parikalan Patsaspuiston ITE-taidetta.

 

Paras loma Saimaalla, Imatralla

Risteillen sinisellä Saimaalla

Satojen saarien Saimaa kutsuu risteilylle myös syksyllä. Upeat maisemat ja raikas ilma takaavat rentouttavan päivän. Voit nauttia Saimaan ruskan kauneudesta yksityisellä risteilyllä perheesi ja ystäviesi kanssa saunaristeilyllä sadan vuoden ikäisellä M/S Emma -laivalla sekä saunalaitoilla Lappeenrannassa Saimaan Palju Events ja Imatralla Saunalautta-Imatra:n kyydissä. Voit myös ihailla ruskan värejä m/s Christinan risteilyllä Imatran Kylpylän satamasta käsin.

 

Paras loma Saimaalla, melontaretket

Paikallista herkuttelua

Mikä voisi olla parempaa kuin ulkoilun jälkeen nauttia tee- tai kahvikupillista herkullisen marjapiirakan kera kodikkaassa Majurska kahvilassa. Suomen parhaaksi kahvilaksi vuosina 2018 ja 2020 äänestetty Satamatie 6 sijaitsee myös Lappeenrannassa, linnoitusniemen kärjessä yli satavuotiaassa entisessä hevostallissa. Lappeenrannan ja Imatran alueen ravintoloista löydät niin perinteisiä kuin moderneja ruokaherkkuja ja lounasvaihtoehtoja esim. Vuoksen Kalastuspuistossa Imatralla tai Kehruuhuoneella Lappeenrannassa.  Vaihtoehtoja on, haluatpa sitten nauttia rennosti perheen kesken, taikka syödä hieman ylellisemmin.

Savusauna Rautjärvellä

Saimaan saunat

Saunomisessa on se hyvä puoli, että saunaan voi mennä milloin vaan, aamulla, päivällä, illalla. Saunoa voi myös missä vaan, pakkaa reppuun telttasauna ja nauti Saimaan ruskasta omaan tahtiin luonnon helmassa. Tunnelmalliset Hugon savusaunat Rautjärvellä sekä Imatralla Vuoksen varrella risteilevä saunalautta ovat erinomaiset saunakohteet. Saunoja löytyy myös kylpylöisä ja uimahalleissa.

Retkeily Saimaalla

Löydä Saimaan kätketyt aarteet

Kun jääkaudet pyyhkäisivät Saimaan yli, jättivät ne jälkensä hiidenkirnuina, jyrkkinä kallioina sekä pehmeinä hiekkarantoina. Saimaa UNESCO Global Geoparkin 65 geokohdetta kertovat Suomen suurimman järven muinaisista ajoista. Rantakallioilla ja jyrkillä näköalapaikoilla matkailija pääsee siirtymään lähes kaksi miljardia vuotta taaksepäin.

Syysloma Saimaalla

Mikä sitten on Geopark? Kyseessä ei ole geokätköilylle omistettu puisto, vaan UNESCO:n suojelema luontokohteiden kokonaisuus, joka kätkee sisäänsä laajan kirjon geologiaa, historiaa ja nähtävyyksiä. Tässä on muutama kiinnostava geokohde:  Kummakivi Ruokolahdella, Kuivaketveleen linnavuori Taipalsaarella, Sormiskivi siirtolohkare  Lappeenrannassa ja paljon muita.

Geokohteet odottavat sinua vieraakseen. Luontoreippailun jälkeen voit herkutella alueen ravintolatarjonnan antimilla ja levähtää valitsemassasi majoitusvaihtoehdossa.