language language language language
menu
hankelogot
language language language language
FI EN RU DE
menu

Energiaa arkeen syksyisestä Saimaasta

Tervetuloa Lappeenrannan ja Imatran seudulle nauttimaan syksystä.

Lappeenranta ja Imatra lähiseutuineen on ehdottomasti paras kohde viettää syksyä – Suomen suurin järvi Saimaa toivottaa vieraat tervetulleiksi. Olkoon se syysloma tai -viikonloppu - Saimaalla löytyy paljon kulttuurimenoja, aktiivista ja hauskaa tekemistä koko perheelle ja kaikenikäisille. Meillä pääset nauttimaan Saimaan kauniista ja puhtaasta luonnosta, kokemaan monipuolisia retkeilyreittejä, rentoutumaan kylpylöissä, ihailemaan luonnon väriloistoa ja herkuttelemaan paikalliset erikoisuudet.

Muista! Meillä täällä eteläisellä Saimaalla on vain yksi sääntö - sinun tulee nauttia olostasi!

Syysloma Saimaalla

Löydä uniikki majoitus Saimaalla

Majoitusvaihtoehtoja Lappeenrannan ja Imatran seudulla on moneen lähtöön, hotellit, mökit, b&b:t ja linnahotelli Scandic Imatran Valtionhotelli. Alueen hotellit kuten sydämellinen Original Sokos Hotel Lappee, vastuullinen Scandic Patria, viihtyisä hotelli Rakuuna sekä kartanomaiset Salpalinjan Hovi, Neitsytniemen Kartano ja B&B Hiitolanjoki tarjoavat kaikkea, mitä hotellipalveluilta osaat pyytää.

Mökkimajoitus Saimaalla

Mökkimajoitus Saimaalla on aina erinomainen valinta, tulitpa sitten viikonlopuksi tai pidemmäksi ajaksi. Mökkimahdollisuuksia on tarjolla runsaasti: voit valita tyylikkäästi varustellun luksushirsimökin tai tunnelmallisen pelkistetyn rantamökin luonnon keskeltä tai mitä tahansa näiden väliltä.

Lappeenrannan ja Imatran seudulla matkailijalla on mahdollisuus valita myös aito maatilamajoitus, joka ei ole pelkkä yöpaikka – se on kokemus. Jos haluat kodinomaista, mutkatonta tunnelmaa ja lämminhenkistä palvelua, aamiaismajoituskin voi olla sinun vaihtoehtosi.

Kylpyläloma Saimaalla

Meillä on aina lämmintä vettä

Vietä rentouttava loma nautiskellen Lappeenrannan ja Imatran seudun elämyksellisten kylpylähotellien altaiden lämmöstä. Holiday Club Saimaan valloittava kylpylä Lappeenrannan Rauhassa leikittelee huvipuisto- ja sirkusmaailmaan sijoittuvalla teemalla. Saimaan luontoon ja vedenalaiseen maailmaan pohjautuva Taikametsä-kylpylä on puolestaan Imatran Kylpylän sydän, jossa nautitaan kaikilla aisteilla. Taikametsän äänet, värit ja valot tekevät vierailusta unohtumattoman.

Risteilyt Saimaalla

Seilaten Saimaalla

Satojen saarien Saimaa kutsuu risteilylle syksylläkin. Upeat maisemat, raikas ilma ja maistuva ruoka takaavat rentouttavan syyspäivän. m/s Camilla risteilee Lappeenrannasta lokakuun loppuun saakka lauantaisin. Risteilyt Saimaalla m/s Christinalla syyskuun loppuun saakka torstaista-lauantaihin Imatran Kylpylän satamasta. Nauti Saimaan ruskasta yksityisristeilyllä perheen ja ystävien kanssa Wooddream Cruises-risteilyillä tai kokeilee saunaristeily satavuotiaalla m/s Emma -laivalla ja saunalaitoilla Lappeenrannassa Saimaan Palju Events ja Imatralla Saunalautta Imatra.

Syysloma Saimaalla

Ensilumenlatu Imatralla

Aloita hiihtokausi jo lokakuussa - Imatran ensilumenlatu avautuu 14.10.2022. Ukonniemen stadionin lähimaastossa kulkevan ladun pituus on ensimmäisessä vaiheessa 1,5 km ja sitä pidennetään vaiheittain kelien viilentyessä ja kilpailukauden lähestyessä.

Pyöräretki Saimaalla

Tekemistä, näkemistä ja kokemista

Sisätiloista löytyvät leikki- ja seikkailupaikat palvelevat myös silloin, kun keli ulkona ei houkuttele. Lisää Saimaan matkaasi ripaus jännitystä pakohuonepelin muodossa Room Escape Lappeenrannassa, Escape Room Imatralla sekä Olkkolan Hovissa, Savitaipaleella.  Ongelmanratkaisu, tiimityö ja mysteerien ratkominen tuovat hauskoja muistoja lomamatkallesi. Haasta itsesi ja perheenjäsenet keilaturnaukseen tai vietä hauska päivä Lappeenrannan Rauhassa sijaitsevassa Angry Birds Activity Park -puistossa, joka tarjoaa liikunnallista tekemistä kaikenikäisille.

Saimaan gastronomia

Paikallista herkuttelua

Mikä voisi olla parempaa kuin ulkoilun jälkeen nauttia tee- tai kahvikupista herkullisen marjapiirakan kera kodikkaassa Majurska kahvilassa. Suomen parhaaksi kahvilaksi vuosina 2018 ja 2020 äänestetty Satamatie 6 sijaitsee myös Lappeenrannassa, linnoitusniemen kärjessä yli satavuotiaassa entisessä hevostallissa. Lappeenrannan ja Imatran alueen ravintoloista löydät niin perinteisiä kuin moderneja ruokaherkkuja. Vaihtoehtoja on, haluatpa sitten nauttia rennosti perheen kesken, taikka syödä hieman ylellisemmin.

Säräpirtti Kippurasarvi ravintola
 

Säräpirtti Kippurasarvi Lemillä, on Suomen ainoa yhteen ruokalajiin erikoistunut ravintola. Särä on tuhatvuotisen perinteen mukaisesti valmistettua lammasherkkua, jonka valmistaminen kestää vähintään 9 tuntia. Särän hidas kypsytys takaa suussa sulavan makunautinnon. Lemiläiseen tapaan särää nautitaan hartaasti ja niin monta kierrosta kuin maistuu. Katso Säräpirtin kattausajat ja varaa paikkasi säräherkkujen äärelle.

tähkä

Tapahtumat Saimaalla

Lappeenranta ja Imatra seutukuntineen tarjoaa värikkäitä elämyksiä, monipuolista kulttuuria ja riemukasta menoa ympäri vuoden. Saimaalla nautitaan erilaisista kulttuuri-, teatteri-, musiikki- ja urheilutapahtumista, herkutellaan paikallisia erikoisuuksia sekä ihaillaan luonto- ja kulttuuriaarteita. Katso kaikki tapahtumat Etelä-Karjalan tapahtumakalenterista.

Savusauna Rautjärvellä

Saimaan saunakierros

Saunomisessa on se hyvä puoli, että saunaan voi mennä milloin vaan, aamulla, päivällä, illalla. Saunoa voi myös missä vaan, pakkaa reppuun telttasauna ja nauti Saimaan ruskasta omaan tahtiin luonnon helmassa. Lappeenrannan satamasta seilaava saunalautta , Vuoksella Saunalautta-Imatra , tunnelmalliset Hugon savusaunat Rautjärvellä ja saunalaiva m/s Emma ovat erinomaiset kohteet, joiden ympärille rakentaa esimerkiksi viikonlopun kestävä Saimaan saunakierros, miksei vaikka viikon loma.

retkeily Saimaalla

Retkelle syksyiseen Saimaan sydämeen

Syksyinen väriloisto kutsuu aktiivilomailijaa liikkumaan ja nauttimaan värikkäästä luonnosta. Mikä voi olla parempaa kuin ruskapyöräily ja pysähdys nuotion äärelle, kuppi kuumaa lämmikkeenä. Saimaan ainutlaatuinen järviluonto tarjoaa upeat maisemat sekä huikeat retkeilymahdollisuudet eritasoisille seikkailijoille: Saimaan rantoja myötäilevä RantaraittiPappilanniemen luontopolkuMikonsaaren luontopolku sekä harvinainen Hämmäauteensuo Lappeenrannan alueella. 

Retkeily Saimaalla

Lappeenrannan seudulla ihastuttaa myös Haikkaanlahden retkeilyreitti,  Haikolan luontopolku sekä Kuivaketveleen linnavuori Taipalsaarella, Kärnäkosken linnoituksen polku, Raitalan taidepolku, Olkkolan ulkoilureitti sekä Jääkauden jäljet – kivikauden ihminen -reitti Savitaipalella sekä Tolpankankaan luontopolku Luumäellä. Imatralla hyviä reittejä ovat Lammassaaren luontopolku, Vuoksen luontolenkki, Kylpylän luontopolku sekä Kruununpuiston maisema- ja luontopolku. Imatran seudulla kannattaa ottaa kohdelistalle myös Hiitolanjoen maisemapolku Rautjärvellä sekä Haukkavuori ja Kemppilän Myllykoski Ruokolahdella.

Retkeily Saimaalla

Löydä Saimaan kätketyt aarteet

Kun jääkaudet pyyhkäisivät Saimaan yli, jättivät ne jälkensä hiidenkirnuina, jyrkkinä kallioina sekä pehmeinä hiekkarantoina. Saimaa UNESCO Global Geoparkin 65 geokohdetta kertovat Suomen suurimman järven muinaisista ajoista. Rantakallioilla ja jyrkillä näköalapaikoilla matkailija pääsee siirtymään lähes kaksi miljardia vuotta taaksepäin.

Syysloma Saimaalla

Mikä sitten on Geopark? Kyseessä ei ole geokätköilylle omistettu puisto, vaan UNESCO:n suojelema luontokohteiden kokonaisuus, joka kätkee sisäänsä laajan kirjon geologiaa, historiaa ja nähtävyyksiä. Tässä on muutama kiinnostava geokohde:  Kummakivi Ruokolahdella, Kuivaketveleen linnavuori Taipalsaarella, Sormiskivi siirtolohkare  Lappeenrannassa ja paljon muita.

Geokohteet odottavat sinua vieraakseen. Luontoreippailun jälkeen voit herkutella alueen ravintolatarjonnan antimilla ja levähtää valitsemassasi majoitusvaihtoehdossa.