Hankelogot
language language language language
FI EN RU DE

Etelä-Karjalan Kartanokierros

Etelä-Karjalan KartanokierrosMajoitus ImatrallaMajoitus ImatrallaLoma Saimaalla, Lappeenrannan ja Imatran seudullaOlkkolan HoviUniikki majoitus SaimaallaKesäloma Saimaalla

Historiallinen Matka Saimaalle

Tervetuloa matkaan Etelä-Karjalaan, missä maaseudun lumoava kauneus ja luonnonrauha avaavat ovet historiallisten helmien, kuten Olkkolan Hovin, Salpalinjan Hovin, Neitsytniemen Kartanon ja B&B Hiitolanjoen, maailmaan.

Tämä kartanokierros eteläisessä Saimaalla tarjoaa monipuolisen sukelluksen Etelä-Karjalan luontoon, historiaan ja kulttuuriin. Voit herkutella herkullisissa aterioissa historiallisissa ympäristöissä, ihailla upeita maisemia ja upota syvemmälle alueen rikkaaseen perinteeseen. Olipa matkasi sitten lyhyt pakomatka tai pidempi loma, Etelä-Karjala tarjoaa lukuisia unohtumattomia elämyksiä.
Olkkolan Hovi

Olkkolan Hovi on keskellä upeinta eteläkarjalaista luontoa Savitaipaleella, jossa viehättävä maalaiskyläkeskus tarjoaa monia palveluita kävelymatkan päässä. Historiallisessa kartanorakennuksessa voit herkutella paikallisella lounaalla samalla ihaillen kauniita Kuolimojärven maisemia. Lounaan jälkeen voit sukeltaa paikalliseen historiaan Europaeus-museossa ja viettää aikaa erilaisten aktiviteettien parissa sekä tutustua Savitaipaleen museoihin, kuten Häkämäen museoon.

Kesäloma Saimaalla

Matka jatkuu Savitaipaleelta kohti Lappeenrantaa, suunnaten kohti Salpalinjan Hovia, joka sijaitsee noin 9 kilometrin päässä Lappeenrannasta. Tämä kartanomainen hotelli on entisöity Rutolan hirsirakenteisesta kyläkoulusta, ja se tarjoaa käyttöösi kuusi kodikasta huonetta, jotka on sisustettu eri oppiaineiden teemoihin. Jokaisessa huoneessa on oma keittiönurkkaus, kylpyhuone ja televisio. Voit nauttia herkullisesta aamiaisesta, rentoutua saunassa ja paljussa sekä osallistua monipuolisiin aktiviteetteihin alueella. Lisäksi lähellä sijaitsee Rutolan Salpa Linja

Kesäloma Saimaalla, Lappeenrannassa

Seuraavaksi matka jatkuu Lappeenrantaan, jossa ehdottomasti kannattaa tutustua Lappeenrannan historialliseen Linnoitukseen ja viehättävään satama-alueeseen sekä käydä ihailemassa hiekkaveistoksia Hiekkalinnassa. Linnoituksessa vierailemalla voit tutustua kolmeen eri museoon (Etelä-Karjalan museo, Lappeenrannan taidemuseo ja Ratsuväkimuseo), ihailla Suomen vanhinta ortodoksista kirkkoa, kierrellä käsityöpuodeissa ja nauttia herkullisista tarjouksista tunnetuissa kahviloissa, kuten Kahvila Majurska ja palkittu kahvila Satamatie 6.

Paras loma Saimaalla Lappeenrannan ja Imatran seudulla

Lappeenrannan satamasta on helppo ottaa risteily Saimaan kanavalle tai viettää aikaa esimerkiksi melomalla Hiekkalinnalta Karhusaareelle, joka on yksi Saimaa UNESCO Global Geopark -kohteista. Lappeenrannasta löytyy myös runsaasti ravintoloita, joissa voit nauttia paikallisista herkuista. Älä unohda maistaa paikallisia erikoisuuksia, kuten lihapiirakoita Atomi ja Vety.

Etelä-Karjalan Kartanokierros

Matka jatkuu Lappeenrannasta kohti Imatraa, jossa voit majoittua lumoavaan historialliseen Neitsytniemen Kartanoon. Kartano sijaitsee Imatralla Vuoksen varrella, ympäröivän historiallisen ympäristön keskellä. Jokaisesta huoneesta avautuu upea näkymä Vuokselle tai vehreään puutarhaan, ja voit aloittaa päiväsi nauttimalla herkullisesta aamiaisesta kartanomaisessa ympäristössä. Täällä voit viettää rauhallista aikaa nauttien kartanomaisista maisemista ja historiallisesta tunnelmasta.

Upea koskinäytös Imatralla

Päivän aikana sinulla on mahdollisuus tutustua Imatran historiallisiin nähtävyyksiin, kuten Krununpuistoon ja useisiin museoihin. Voit myös viettää aikaa Vuoksen kalastuspuistossa erilaisten aktiviteettien parissa tai rentoutua alueen kylpylöissä. Lounaaksi suosittelemme paikallista herkkua, lohikeittoa, Vuoksen kalastuspuistossa. Illalla on ehdottomasti suositeltavaa ihailla upeaa Imatrankoski-näytöstä.

Etelä-Karjalan Kartanokierros

Imatralta matka jatkuu kohti Rautjärveä, ja majoituskohde on historiallisessa rakennuksessa sijaitseva B&B Hiitolanjoki joen rannalla. Tämä viehättävä ja kodikas majoituspaikka tarjoaa sisustukseltaan viihtyisiä tiloja, jotka luovat kodikkaan tunnelman. Joka aamu heräät tuoreen leivän tuoksuun, sillä sämpylöitä paistetaan aamiaispöytään. Paikalliset herkut ovat täällä sydämen asia, ja aamiaismunat ovat peräisin lähikotitilalta, jossa kanoja hoidetaan hellästi ja niille lauletaan. Marjat poimitaan lähimetsistä, ja herkulliset karjalanpiirakat leipoo paikallinen kotileipomo yrittäjä. Täällä voit rentoutua ja nauttia kauniista Hiitolanjoen maisemista ja sen koskien virroista.

Parikkalan patsaspuisto

Rautjärven lähellä sijaitsee myös Suomen tunnetuin ITE-taiteilijan elämäntyö, Parikkalan Patsaspuisto. Tämä vaikuttava ja kansainvälisesti tunnettu teoskokonaisuus on syntynyt Veijo Rönkkösen yli 50 vuoden mittaisen taiteellisen työn tuloksena. Se kukoistaa Parikkalan 6-tien varressa sijaitsevassa puistossa, jossa yli 560 erilaista patsasta ja taideteosta esittelevät ITE-taiteilijan moni-ilmeistä luovuutta ja elämäntyötä.