Hankelogot
language language language language
FI EN RU DE

Paras loma Saimaalla

Tervetuloa Lappeenrannan ja Imatran seudulle nauttimaan kesästä!

Lappeenranta ja Imatra lähiseutuineen on ehdottomasti paras kohde viettää kesälomaa – täällähän on Suomen suurin järvi, Saimaa. Saimaalla löytyy paljon kulttuurimenoja, aktiivista ja hauskaa tekemistä koko perheelle ja kaikenikäisille.

Meillä pääset nauttimaan Saimaan kauniista ja puhtaasta luonnosta, kokemaan monipuolisia retkeily- ja pyöräilyreittejä, rentoutumaan uniikeissa kohteissa ja herkuttelemaan paikalliset erikoisuudet.

Tervetuloa Saimaalle viettämään ikimuistoinen kesäloma.

Lappeenranta tarjoaa viehättäviä luontokohteita ja unohtumattomia elämyksiä ympäri vuoden. Lappeenrannan satama-alue on kaupungin sydän. Se alkaa Rantapuistosta ja jatkuu aina Suomen suurimmalle Hiekkalinnalle ja Myllysaareen asti. Satamaa reunustaa lehmusten varjossa kulkeva Rantaraitti, joka tarjoaa linnoituksen valleille upean näkymän. Kesällä Lappeenrannan satamatori täyttyy tapahtumista, elävästä musiikista ja iloisesta puheensorinasta. Tekemistä koko perheelle tarjoaa sataman kärjessä sijaitseva Hiekkalinna, jonka lähettyviltä löytyy myös kaupungin välinevuokrauspalvelut hauskoja aktiviteetteja varten. Lappeenrannan lumoava linnoitus ja sen historialliset museot, viehättävät puodit, kotoisat kahvilat sekä upea kesäteatteri kutsuvat nauttimaan modernista karjalaisuudesta. Tutustu Lappeenrannan kesätarjontaan visitlappeenranta.fi 

Upea koskinäytös Imatralla

Karjalan parhaiden laulumaisemien keskellä sijaitseva Imatra houkuttelee useilla tapahtumilla ja nähtävyyksillä, jotka herättävät huomiota. Kaiken keskellä kuohuu Suomen vanhin matkailunähtävyys Imatrankoski, joka halkaisee kaupungin ja muodostaa jylhän kanjonin keskelle asutusta. Yli 6000 vuotta vanha koski on ollut Euroopan merkittävimpiä nähtävyyksiä jo 1700-luvulta, eikä villin veden vetovoima ole aikojen saatossa kadonnut. Imatrankosken partaalla sijaitsee yksi Suomen kauneimmista rakennuksista - lähes 120-vuotias jugendlinna, Scandic Imatran Valtionhotelli. Kosken ympärillä humisee Suomen ensimmäinen luonnonpuisto, Kruununpuisto. Vuonna 1842 perustettu Imatran Kruununpuisto kätkee mänty- ja lehtipuumetsiensä suojiin ihmisen kokoisia hiidenkirnuja ja historiallisia tarinoita.

ravintolat Saimaalla

Lappeenrannan ja Imatran alueen ravintoloissa on aina syöty hyvin. Saimaan ravintoloista löydät niin perinteisiä kuin moderneja ruokaherkkuja. Haluatpa sitten ruokailla rennosti perheen kesken taikka nauttia illasta juhlavammin, Saimaan alueen ravintoloista löydät sopivan vaihtoehdon tilanteeseen kuin tilanteeseen. Haluatko kokeilla jotain paikallista? Säräpirtti Kippurasarvessa pääset maistamaan paikallista erikoisuutta Lemin särää, jota on valmistettu Etelä-Karjalan alueella jo tuhat vuotta. Tutustu ravintoloihin 

Kahvilassa

Saimaalta löytyy myös Suomen parhaita kahviloita ja baristoja. Suomen parhaaksi kahvilaksi vuosina 2018 ja 2020 äänestetty Satamatie 6 sijaitsee Lappeenrannassa, linnoitusniemen kärjessä sataman alueella. Lappeenrannan tunnelmallisia kesäiltoja parhaiten vietät sataman laivaravintoloissa ja jopa katoterassilla, joissa paitsi hyvästä ruuasta ja seurasta voi nauttia myös kesän musiikki- ja kulttuuritarjonnasta. Vierailu Lappeenrannassa ei ole myös täydellinen ilman paikallisia herkkuja - vety ja atomi -lihapiirakoita, joita saat matkaevääksi toreilta.

Risteilyt Saimaalla ryhmille

Mitä olisi kesä Saimaalla ilman risteilyä! Lappeenrannasta ja Imatralta lähtevillä risteilyillä pääsee ihailemaan Saimaan ainutlaatuisia näkymiä, vierailemaan ainutlaatuisessa Ilkonsaaressa, rentoutumaan hyvässä seurassa ja viettämään ikimuistoisia hetkiä. Upeat maisemat, raikas ilma ja maistuva ruoka takaavat rentouttavan kesäpäivän. m/s Saimaa Margareta risteilee Lappeenrannasta Saimaan kanavalle ja upealle Saimaan saaristolle. m/s Christinalla pääsee risteilylle Imatran Kylpylä satamasta  Kokeilee saunaristeily satavuotiaalla MS Emma -laivalla ja saunalaitoilla Lappeenrannassa Saimaan Palju Events ja Imatralla Saunalautta-Imatra Oy . Yksilöityjä seikkailumatkoja tarjoaa Open Shores Saimaa.  Astu laivalle - satojen saarien Saimaa kutsuu risteilylle. Lue lisää risteilytarjonnasta 

Tekemista Lappeenrannan ja Imatran seudulla

Kesä Saimaan rannalla on täynnä hauskoja ja unohtumattomia hetkiä. Nauti kesälomasi aikana kauniista rannoista ja virkistävistä vesistä esimerkiksi veneilemällä, SUP-lautailemalla, melomalla tai vain makoilemalla rannalla. Saimaan luonto ja saaristo tarjoavat houkuttelevat olosuhteet kesän viettämiseen Saimaalla telttaillen, meloen ja pyöräillen. Lappeenrannan takuulähtöinen viikko-ohjelma tuo yksittäisille matkailijoille kuin myös paikallisille helposti saavutettavat elämykset. Tuplakasi Action tarjoaa paljon erilaisia palveluita hauskan päivän viettoon – valitse karting, melonta, tarkkuuslajit ja laskuvarjohyppy. Saimaalla löytyy paljon aktiivista tekemistä koko perheelle ja kaiken ikäisille.

Loma Saimaalla

Viidentoista minuutin ajomatkan päässä Lappeenrannasta sijaitsee maisemia täynnä oleva Taipalsaari, joka houkuttelee ulkoilijoita upeine retkeilyreitteineen ja leiripaikkoineen viihtymään Saimaan kauniissa luontomaisemissa. Taipalsaarelta alkava Saimaan saaristoreitti vie pyöräilijät Saimaan saariston upeisiin maisemiin.

Savitaipaleelta löytyy upeita luontoreittejä ulkoiluun sekä historiallisia kohteita. Saimaan ainutlaatuisiin maisemiin on mukava lähteä tutustumaan esimerkiksi pyöräillen tai meloen ja valloituksen voi aloittaa Olkkolan Hovin kartanorakennuksen pihasta, josta löytyy elämyksiä ja palveluja keskellä kaunista luontoa.

Auringonlasku Saimaalla ilmakuva

Ruokolahden kirkonmäki sijaitsee aivan Saimaan rannalla, vain 20 minuutin ajomatkan päässä Imatralta. Puinen ristikirkko valmistui vuonna 1854, ja kellotapuli on vuodelta 1752. Museovirasto on listannut kirkon ja sen tornin kansallisesti merkittäviksi kulttuuriperintökohteiksi. Ruokolahdella löytyy myös ”Saimaan riviera” Huuhanranta, joka on yksi Saimaan pisimmistä hiekkarannoista.

Etelä-Karjalan pohjoisosassa sijaitseva Rautjärvi tarjoaa upean luontoelämyksen rauhallisissa ja turvallisissa ympäristöissä. Maakunnan korkeimmalla kohdalla, Haukkavuoressa, löytyy upeita maisemia ja luontopolkuja, sekä historiaa: täällä on näkyvissä vanha kiveen hakattu rajamerkki. Kuuluisan Hiitolanjoen varrella on luonto- ja maisemapolkuja kolmen historiallisen vesivoimalaitoksen ympärillä.

Kotkaniemi

Luumäen Itsenäisyydentie esittelee kohteita ja kertoo tarinoita sekä paikallisesta että koko Suomen historiasta. Kunnan eräs merkittävimmistä kohteista on Kotkaniemi, presidentti P.E. ja rouva Ellen Svinhufvudin koti. Hotelli Salpassa voit yöpyä Saimaan rannalla ja nauttia kesäyöstä maisemineen.

Holiday Club Saimaan Rauha kylpyläloma Saimaalla

Kylpylässä virkistyy niin keho kuin mieli. Vietä rentouttava kesäloma nautiskellen Lappeenrannan ja Imatran seudun elämyksellisten kylpylähotellien altaiden lämmöstä. Holiday Club Saimaan valloittava kylpylä Lappeenrannan Rauhassa leikittelee huvipuisto- ja sirkusmaailmaan sijoittuvalla teemalla. Kylpylästä löytyy vesiliukumäkien lisäksi erillinen peliallas omatoimisia vesipelejä varten, houkutteleva hyppyallas laitureineen sekä aisteja inspiroiva keskuspiazza suihkulähteineen ja värivaloineen. Saimaan luontoon ja vedenalaiseen maailmaan pohjautuva Taikametsä-kylpylä on puolestaan Imatran Kylpylän sydän, josta nautitaan kaikilla aisteilla. Äänet, värit, valot sekä elämykselliset efektit ja luonnonvoimat tekevät vierailusta unohtumattoman.

Majoitus Lappeenrannassa, Saimaalla

Löydä uniikki majoitus Saimaalla. Imatra ja Lappeenranta tarjoavat majoitusta Saimaan seudulla moneen eri makuun: tervetuloa hotelliin, mökkiin, perhehuoneisiin, maatilalle tai vaikka laavulle. Saimaan alueen hotellit kuten sydämellinen Original Sokos Hotel Lappee, tyylikäs ja vastuullinen Scandic Patria, viihtyissä hotelli Rakuuna sekä kartanomainen Salpalinjan Hovi tarjoavat kaikkea, mitä hotellipalveluilta osaat pyytää.

Mökkiloma Saimaalla

Vuokramökki Saimaalla on aina erinomainen valinta. Mökkimahdollisuuksia on tarjolla runsaasti: voit valita tyylikkäästi varustellun luksushirsimökin tai tunnelmallisen pelkistetyn rantamökin luonnon keskeltä tai mitä tahansa näiden väliltä. Leirintäalueet alueeltamme ihastuttavat huikeilla järvimaisemilla, mukavalla palvelulla ja leppoisalla asenteella. 

IsoKristiina

Vaikka lomalla on vauhdikkaampaakin tekemistä kuin kauppakeskuksissa pyöriminen, tarjoavat Lappeenrannan ja Imatran seudun ostosmahdollisuudet mukavan hengähdystauon aktiviteettien välissä. Samalla on mukavaa etsiä kaikessa rauhassa jotain ihanaa kotiin viemistä – kaupakeskuksista IsoKristiina ja Galleria löydät parhaat tuliaiset Saimaalta.