language language language language
menu
hankelogot
language language language language
FI EN RU DE
menu

Syitä vierailla Lappeenrannan ja Imatran seudulla

Syitä vierailla Lappeenrannan ja Imatran seudulla on useita, tähän keräsimme niistä vain muutaman parhaimman. Tervetuloa vieraaksemme - kesällä nähdään!

Lappeenrannan ja Imatran seutu sijaitsee Suomen suurimman järven Saimaan rannalla, Saimaa ihastuttaa kesämatkailijoita aavoilla ulapoillaan, saarisykermillään ja unohtumattomilla maisemillaan. Saimaalle pääsee Lappeenrannan ja Imatran satamista lähtevillä aikatauluristeilyillä, tilauskyydein ja itse meloen. 

Imatrankoski, yksi Suomen vanhimmista turistinähtävyyksistä, ei jätä ketään kylmäksi. Koski kuohuu kesäisin ohijuoksutusten ja koskinäytösten merkeissä. Koskea reunustava kävelypolku vie parhaille kuvauspaikoille ja näköalapaviljonkiin. Koskea reunustaa myös Suomen ensimmäinen luonnonsuojelualue, Kruununpuisto. 250-vuotista matkailuhistoriaa juhliva Imatra on kulttuurien kohtaamispaikka, jossa varsinkin kesäisin on runsaasti tapahtumia urheilusta kulttuuriin. 

Upea koskinäytös Imatralla

Imatrankosken kuohut

Koski kuohuu kesällä 2022 Imatrankoskella. Ikoniset koskinäytökset näyttävät veden voiman. Imatran keskustaan sijoittuva Imatrankoski on näyttävä myös kuivana. Mieti, että ennen siltaa koski ylitettiin vaijeria pitkin liukumalla. Kaupunkipuro, näköalapaviljonki ja maisemapolut antavat tunteen, että olisit muualla kuin kaupungin ydinkeskustassa.

LUE LISÄÄ

Valtionhotelli

Satumainen Imatran Valtionhotelli 

Ainutlaatuinen linnahotelli Scandic Imatran Valtionhotelli sijaitsee aivan kosken partaalla.

Hotellin monipuolinen huonevalikoima tarjoaa vaihtoehtoja jokaiseen tarpeeseen aina moderneista Standard-huoneista ylelliseen Presidential Suiteen. Osa huoneista sijaitsee linnarakennuksessa tarjoten historialliset puitteet vierailulle ja valituissa huoneissa on myös upeat koskinäkymät. Erillisessä rakennuksessa sijaitsevat modernisti sisustetut hotellihuoneet sijaitsevat samassa rakennuksessa sauna- ja uima-allasosaston kanssa.

LUE LISÄÄ 

Saimaa alkaa Lappeenrannasta, maisemat ovat kohdillaan myös maalta katsottuna. Lappeenrannan linnoitus sijaitsee kaupungin keskustassa ja sieltä on upeat maisemat rantabulevardille, satamaan ja hiekkalinnalle. Suomen Monacoksikin kutsuttu satama-alue täyttyy kesäisin tapahtumista, kuten elävästä musiikista, rakuunaratsukoista ja teatteriesityksistä. Satama- ja linnoitusalueella sijaitsee myös useita ruokapaikkoja. Suosittelemme myös nappaamaan vedyn tai atomin pahimman nälän selättäjäksi. Linnoituksen valleilla voi ottaa selfien Lappeenranta-frameissa, ihailla auringonnousua ja -laskua tai vaikka heittää hikilenkin.

Lappeenrannan Linnoitus

Lumoava Lappeenrannan linnoitus

Vehreästä linnoituksesta avautuvat upeat maisemat Lappeenrannan satamaan, hiekkalinnalle ja Saimaalle. Linnoitukseen pääsee kahdesta ilmansuunnasta, pääväylää koristavat historialliset rakennukset, Suomen vanhin ortodoksikirkko ja entinen naistenvankila, nykyinen Kehruuhuone, joka toimii ravintolana. Nappaa myös muistoksi selfie Lappeenranta frameilla, taustana kaupungin olohuone, satama.

LUE LISÄÄ

MS Camilla - Saimaan kanava

Seilaten Saimaalla 

 

Imatran satamasta risteilylle voi hypätä m/s Emman kyytiin, myös Emman sauna lämpenee tilauksesta. Labyrinttimainen Saimaa on saavutettavissa myös Lappeenrannan satamasta, kun risteilyalukset m/s Camilla ja m/s Carelia suuntaavat hurmaavalle Saimaalle ja Saimaan kanavalle. Vuoksen risteilylle voi lähteä puolestaan Vuoksen kalastuspuistosta Imatralta. Yksityisristeilyn voit järjestää myös soutuveneellä.

LUE LISÄÄ

Meillä on aina lämmintä vettä, jos ei Saimaassa, niin meidän upeissa kylpylöissämme. Kylpylöiden lämpimät altaat ja saunat rentouttavat kehon ja mielen. Aloitatpa Saimaan saunakierroksen Lappeenrannasta tai Imatralta, saunat ei meiltä kesken lopu. Savusauna, telttasauna, saunalautta, saunalaiva – päätettäväksi jää vain, kuinka paljon heität löylyä. Historian havina on Etelä-Karjalassa käsin kosketeltavaa, savusaunoja aiemmin kutsuttiin mustasaunoiksi, ja kylpijät peseytyivät Saimaassa. Kalevalan ajoille ajoittuvat vanhimmat saunalaulut rytmittivät löylyn heittoa. Miltei jokaisesta torpasta löytyy sauna, vihta vai vasta, sen päätät sinä.

Holiday Club Saimaa kylpylä

Meillä on aina lämmintä vettä

Imatran Kylpylän 16 allasta takaavat vesipedoille koettavaa vauvasta vaariin, Taikametsä-kylpylän ihanat värit ja tunnelma ovat avain rentoutumiseen. Lappeenrannan Rauhan Holiday Club Saimaa -kylpylän sirkusmainen värivaloshow on hauska kokemus ja vastapainoksi voi hiljentyä saunamaailman lukuisissa saunoissa leväten.

savusauna saimaa

Saimaan saunakierros

Saunomisessa on se hyvä puoli, että saunaan voi mennä milloin vaan, aamulla, päivällä, illalla. Saunoa voi myös missä vaan, pakkaa reppuun telttasauna ja nauti Saimaan kesäyöstä omaan tahtiin luonnon helmassa. Lappeenrannan satamasta seilaava saunalautta ja tunnelmalliset Hugon savusaunat Rautjärvellä ovat erinomaiset kohteet, joiden ympärille rakentaa esimerkiksi viikonlopun kestävä Saimaan saunakierros, miksei vaikka viikon loma.

Melonta Saimaalla

Saimaan rannoilla ja aalloilla

Vesireittien tutkiminen melomalla on yksi kesän suosikkipuuhista. Lähde tutkimaan Saimaan sokkelot, selät, poukamat, kalliokivetykset - törmäätkö vesiretkelläsi saimaannorppaan. Melomaan Saimaalle voi lähteä useasta kohteesta, Imatralla Lakeland Kayaks ja Lappeenrannassa DrakkarSport myös tekevät ohjattuja melontaretkiä. Lukuisia muitakin aktiviteetteja on Etelä-Karjalassa tarjolla, takuulähtöinen aktiviteettien viikko-ohjelma on kesän kuumin hitti.

LUE LISÄÄ

Syitä vierailla Lappeenrannan ja Imatran seudulla on useita, valitse mieluisin kulkuneuvo ja suuntaa Saimaalle. Alla vielä parhaat majoitus- ja ravintolavinkit sekä kesän parhaat lomavinkit Saimaan saaristoreittiä unohtamatta. Tervetuloa meille, Saimaalla nähdään!