Hankelogot
language language language language
FI EN RU DE

Syitä vierailla Lappeenrannan ja Imatran seudulla

Syitä vierailla Lappeenrannan ja Imatran seudulla on useita, keräsimme tähän niistä vain muutaman parhaimman. Tervetuloa vieraaksemme - kesällä nähdään!

Lappeenrannan ja Imatran seutu sijaitsee Suomen suurimman järven Saimaan rannalla, Saimaa ihastuttaa kesämatkailijoita aavoilla ulapoillaan, saarirykermillään ja unohtumattomilla maisemillaan. Saimaalle pääsee Lappeenrannan ja Imatran satamista lähtevillä aikatauluristeilyillä, tilauskyydein ja itse meloen. 

Imatrankoski, yksi Suomen vanhimmista turistinähtävyyksistä, ei jätä ketään kylmäksi. Koski kuohuu kesäisin ohijuoksutusten ja koskinäytösten merkeissä. Koskea reunustava kävelypolku vie parhaille kuvauspaikoille ja näköalapaviljonkiin. Koskea reunustaa myös Suomen ensimmäinen luonnonsuojelualue, Kruununpuisto. 250-vuotista matkailuhistoriaa juhliva Imatra on uniikki kohtaamispaikka, jossa varsinkin kesäisin on runsaasti tapahtumia urheilusta kulttuuriin. 

Valtionhotelli

Satumainen Imatran Valtionhotelli 

Ainutlaatuinen linnahotelli Scandic Imatran Valtionhotelli sijaitsee aivan kosken partaalla. Hotellin monipuolinen huonevalikoima tarjoaa vaihtoehtoja jokaiseen tarpeeseen aina moderneista Standard-huoneista ylelliseen Presidential Suiteen. Osa huoneista sijaitsee linnarakennuksessa tarjoten historialliset puitteet vierailulle ja valituissa huoneissa on myös upeat koskinäkymät. Erillisessä rakennuksessa sijaitsevat modernisti sisustetut hotellihuoneet sekä samassa rakennuksessa sijaitsevat sauna- ja uima-allasosasto.

LUE LISÄÄ 

Upea koskinäytös Imatralla

Imatrankosken kuohut

Koski kuohuu kesällä 2024 Imatrankoskella. Ikoniset koskinäytökset näyttävät veden voiman. Imatran keskustaan sijoittuva Imatrankoski on näyttävä myös kuivana. Ajattele, että ennen siltaa koski ylitettiin vaijeria pitkin liukumalla. Kaupunkipuro, näköalapaviljonki ja maisemapolut antavat tunteen, että olisit muualla kuin kaupungin ydinkeskustassa.

LUE LISÄÄ

Saimaa alkaa Lappeenrannasta, maisemat ovat kohdillaan myös maalta katsottuna. Lappeenrannan linnoitus sijaitsee kaupungin keskustassa ja sieltä on upeat maisemat rantabulevardille, satamaan ja hiekkalinnalle. Suomen Monacoksikin kutsuttu satama-alue täyttyy kesäisin tapahtumista, kuten elävästä musiikista, rakuunaratsukoista ja teatteriesityksistä. Satama- ja linnoitusalueella sijaitsee myös useita ruokapaikkoja. Suosittelemme myös nappaamaan herkullisen vedyn tai atomin pahimman nälän selättäjäksi. Linnoituksen valleilla voi ottaa selfien Lappeenranta-frameissa, ihailla auringonnousua ja -laskua tai vaikka heittää hikilenkin.

Kesäloma Saimaalla, Lappeenrannassa

Lumoava Lappeenrannan linnoitus ja sataman alue

Vehreästä linnoituksesta avautuvat upeat maisemat Lappeenrannan satamaan, hiekkalinnalle ja Saimaalle. Linnoitukseen pääsee kahdesta ilmansuunnasta. Pääväylää koristavat historialliset rakennukset; Suomen vanhin ortodoksikirkko ja entinen naistenvankila, nykyinen Kehruuhuone, joka toimii ravintolana. Nappaa myös muistoksi selfie Lappeenranta frameilla ja kahvittele linnoituksen historiallisessa ympäristössä kuuluisassa ja kodikkaassa Kahvila Majurskassa

LUE LISÄÄ

Paras loma Saimaalla Lappeenrannan ja Imatran seudulla

Suussa sulavia makuelämyksiä paikallisten tyyliin

Koe kaupungin letkeä tunnelma Prinsessa Armaada -laivaravintolan kannelta Lappeenrannan satamassa ja lähde nauttimaan Saimaan saariston kauneudesta herkkujen kera risteilylle M/S Camillalla Lappeenrannasta. Nauti laadukasta ruokaa ja vanhan talon charmia Wolkoff-ravintolassa ja Lappeenrannan kesäteatterin musiikkikomedian ’Rajaton rakkaus’ jälkeen maista myös Suomen parasta kahvia Satamatie 6:n terassilla. Jos haluatkin kiertää kaupunkia pyörän selässä niin saat polkupyörän helposti Saimaan Palju Eventsiltä Lappeenrannan Linnoitusniemen kärjestä.

Ruokailu lappeenrannassa ja imatralla

Koe paikalliset kalaherkut Vuoksen Kalastuspuistossa Vuoksen rannalla Imatralla, nauti Imatrankosken lumosta ja illallista kartanomiljöössä Villa Malmissa. Suuntaa myös Iloisen Pässin Maalaispuodin miljööseen nauttimaan biisoni- ja kuhahampurilaisia Parikkalaan sekä vieraile ainutlaatuisessa Parikkalan patsaspuistossa.

 

Vappu Saimaalla, Lappeenrannan ja Imatran seudulla

Modernia ja uniikkia majoitusta 

Ihaile rauhallista maaseutua ja kirkasta Kuolimoa Olkkolan Hovin kartanon ympäristössä Savitaipaleella ja ota hetki arjesta Hotelli Salpan erinomaisissa järvimaisemissa Luumäellä. Rentoudu idyllisessä Pulsan asemamiljöössä keskellä ei mitään. Original Sokos Hotel Lappeen uudistetut huoneet ammentavat raikkaalla tavalla karjalaista perinnettä.

Day Spa Lähde

Meillä on aina lämmintä vettä

Imatran Kylpylän 16 allasta takaavat vesipedoille koettavaa vauvasta vaariin, Taikametsä-kylpylän ihanat värit ja tunnelma ovat avain rentoutumiseen. Lappeenrannan Rauhan Holiday Club Saimaan Rauha -kylpylän sirkusmainen värivaloshow on hauska kokemus ja vastapainoksi voi hiljentyä saunamaailman lukuisissa saunoissa leväten.

Leirintäalueet Lappeenrannan ja Imatran seudulla

Karavaanarin Lappeenrannan ja Imatra seutu

Saimaan leirintäalueet ihastuttavat huikeilla järvimaisemilla, mukavalla palvelulla ja leppoisalla asenteella. Matkalle kannattaa ehdottomasti varata mukaan hyvät liikkumisvarusteet, sillä leirintäalueet tarjoavat monipuolisia ulkoilu- ja urheilumahdollisuuksia. Asennekin on hymyilyttävän leppoisa, joten pakkaa jo auto ja lähde.

LUE LISÄÄ

 

Näkemistä ja tekemistä Saimaan alueella

Koe Saimaa Geoparkin aarteet

Saimaa UNESCO Geoparkin 65 geokohdetta kertovat Suomen suurimman järven muinaisista ajoista. Rantakallioilla ja jyrkillä näköalapaikoilla matkailija pääsee siirtymään lähes kaksi miljardia vuotta taaksepäin. Reunamuodostumat, harjut, siirtolohkareet sekä hiidenkirnut muistuttavat viimeisimmästä jääkaudesta, joka päättyi noin 10 000 vuotta sitten. 

Lue lisää

Parikkalan patsaspuisto

Parikkalan Patsaspuisto

Uskomaton. Hämmentävä. Pimeällä jopa pelottava. Parikkalan Patsaspuisto on kaikkea edellä mainittua – riippuu keneltä kysyt. Patsaspuisto on Veijo Rönkkösen taidonnäyte, joka esittelee taiteilijan yli 50 vuotta kestäneen työn, jossa 560 moni-ilmeistä patsasta komeilee 6-tien varressa Parikkalassa. Puiston suurimman osion muodostavat 255 jooga-asennossa olevaa patsasta. Patsaspuisto sijaitsee Parikkalan Koitsanlahdessa aivan Valtatie 6:n vieressä noin 50 km Imatralta pohjoiseen. Parikkalan keskustaan on matkaa 8 km. 

Syitä vierailla Lappeenrannan ja Imatran seudulla on useita, valitse mieluisin kulkuneuvo ja suuntaa Saimaalle. Alla vielä parhaat majoitus- ja ravintolavinkit sekä kesän parhaat lomavinkit Saimaan saaristoreittiä unohtamatta. Tervetuloa meille, Saimaalla nähdään!