hankelogot
language language language language
hankelogot
language language language language
FI EN RU DE

Saimaa - Koe talvi parhaimmillaan

Lappeenranta ja Imatra lähiseutuineen on houkutteleva talvikohde koko perheelle talviloman viettämiseen

Lappeenranta ja Imatra lähiseutuineen on ehdottomasti paras kohde viettää talvea – Suomen suurin järvi Saimaa toivottaa vieraat tervetulleiksi. Olkoon se talviloma- tai viikonloppu - Saimaalla löytyy paljon kulttuurimenoja, aktiivista ja hauskaa tekemistä koko perheelle ja kaikenikäisille. Meillä pääset nauttimaan Saimaan kauniista ja puhtaasta luonnosta, kokemaan monipuolisia retkeilyreittejä ja hiihtolatuja, rentoutumaan kylpylöissä, ihailemaan luonnon kauneutta ja herkuttelemaan paikallisilla erikoisuuksilla.

Muista, meillä täällä eteläisellä Saimaalla on vain yksi sääntö - sinun tulee nauttia olostasi!

Imatran Kylpylä

Meillä on aina lämmintä vettä

Kylpylässä virkistyy niin keho kuin mieli. Vietä rentouttava talviloma nautiskellen Lappeenrannan ja Imatran seudun elämyksellisten kylpylähotellien altaiden lämmöstä.

Saimaan luontoon ja vedenalaiseen maailmaan pohjautuva Taikametsä-kylpylä on puolestaan Imatran Kylpylän sydän, josta nautitaan kaikilla aisteilla. Äänet, värit, valot sekä elämykselliset efektit ja luonnonvoimat tekevät vierailusta unohtumattoman.

Holiday Club Saimaan valloittava kylpylä Lappeenrannassa leikittelee huvipuisto- ja sirkusmaailmaan sijoittuvalla teemalla. Kylpylästä löytyy vesiliukumäkien lisäksi erillinen peliallas omatoimisia vesipelejä varten, houkutteleva hyppyallas laitureineen sekä aisteja inspiroiva keskuspiazza suihkulähteineen ja värivaloineen.

Talvilomalla hiihtämään Saimaalle

Hiihtämään

Meiltä lunta riittää hiihtämiseen hyvin aina talvesta lähtien pitkälle kevääseen saakka. Lappeenrannan ja Imatran monipuoliset hiihtoreitit selkeine opasteineen tekevät murtomaahiihdosta rentouttavan ja leppoisan kuntoilumuodon, joka sopii kaikenikäisille. Saimaalla erikoisuutena on Imatran ensilumenlatu, jolla hiihdetään jo lokakuussa säästä riippumatta. Kantin kestävyyttä voi testata seudun FreeSki laskettelurinteissä. Nappaa siis kainaloosi suksisetti, lähde Saimaan laduille ja nauti hetken tuomasta rauhasta sekä seesteisyydestä!

Talviloma Lappeenrannan ja Imatran seudulla

Tekemistä, näkemistä ja kokemista

Saimaalla löytyy paljon aktiivista tekemistä koko perheelle ja kaiken ikäisille, kuten hiihto, luistelu, talvipyöräily fat-bike vuokraus (Saimaan Palju Events Lappeenranta/Savitaipale ja Tuplaksi-Action Imatra), laskettelu, retkeily, lumikenkäily (Tuplakasi-Action Imatralla ja Saimaan Palju Events Lappeenranta/Savitaipale) sekä suosittu liukulumikenkäily (Discover Saimaa Imatralla ja Saimaan Palju Events Lappeenranta/Savitaipale) ja paljon muuta. Savitaipaleella ja Lappeenrannassa lumikenkiä ja liukulumikenkiä saa vuokrattua myös itsepalvelulokerikosta 24/7.

Aktiivisen ja hauskan talvipäivän jälkeen on mukava rentoutua alueen ravintoloissa herkutellen sekä kylpylöiden lämmöstä nauttien.

Talviloma Imatralla

Kuvittele itsesi virran mukana rauhallisesti kellumassa ja ihailemassa luontoa. Kellunta talvella on mieleenpainuva kokemus: kohtaat samaan aikaan hyisen veden kylmyyden ja kuivapuvun lämmön. Kellunta on rentouttava ja miellyttävä kokemus vailla vertaa. Kuivapukukelluntaa järjestävät Tuplakasi-Action ja Water Ski-Zoo Imatralla. 

Koska olet viimeksi ollut oikeassa savusaunassa? Tiesitkö, että Rautjärveltä löytyy käsinvuolluista hirsistä tehtyjä tunnelmallisia savusaunoja – Hugon savusaunat ja yleinen savusauna lämpenee myös sunnuntaisin ja maanantaisin. Nauti myös Vuoksen talvimaisemista perheen ja ystävien kanssa saunaristeilyllä Imatralla Vuoksen varrella risteilevällä saunalautalla.

Tutustu myös yleisiin saunavuoroihin aleen suosituimmissa saunoissa.

Angry Birds Activity Park

Sisätiloista löytyvät leikki- ja seikkailupaikat sekä alueen kylpylät palvelevat myös silloin, kun keli ulkona ei houkuttele. Lisää Saimaan matkaasi ripaus jännitystä pakohuonepelin muodossa Room Escape Lappeenrannassa,  Escape Room Imatralla sekä Olkkolan Hovissa Savitaipaleella.  Ongelmanratkaisu, tiimityö ja mysteerien ratkominen tuovat hauskoja muistoja lomamatkallesi.

Vietä hauska päivä Lappeenrannan Rauhassa sijaitsevassa Angry Birds Activity Park puistossa, joka tarjoaa liikunnallista tekemistä kaikenikäisille tai haasta itsesi ja perheenjäsenet keilaturnaukseen.

Tutustu myös tapahtumiin Lappeenrannan ja imatran alueella.

Ruokapaikan Lappeenrannassa

Paikallista herkuttelua

Mikä voisi olla parempaa kuin ulkoilun jälkeen nauttia tee- tai kahvikupillista herkullisen marjapiirakan kera kodikkaassa Majurska kahvilassa. Suomen parhaaksi kahvilaksi vuosina 2018 ja 2020 äänestetty Satamatie 6 sijaitsee myös Lappeenrannassa, linnoitusniemen kärjessä yli satavuotiaassa entisessä hevostallissa. Lappeenrannan ja Imatran alueen ravintoloista löydät niin perinteisiä kuin moderneja ruokaherkkuja ja lounasvaihtoehtoja esim. Vuoksen Kalastuspuistossa Imatralla tai Kehruuhuoneella Lappeenrannassa.  Vaihtoehtoja on haluatpa sitten nauttia rennosti perheen kesken tai syödä hieman ylellisemmin.

Säräpirtti Kippurasarvi ravintola

Säräpirtti Kippurasarvi Lemillä on Suomen ainoa yhteen ruokalajiin erikoistunut ravintola. Särä on tuhatvuotisen perinteen mukaisesti valmistettua lammasherkkua, jonka valmistaminen kestää vähintään 9 tuntia. Särän hidas kypsytys takaa suussa sulavan makunautinnon. Lemiläiseen tapaan särää nautitaan hartaasti ja niin monta kierrosta kuin maistuu. Katso Säräpirtin kattausajat ja varaa paikkasi säräherkkujen äärelle.

Talviloma Saimaalla

Löydä uniikki majoitus Saimaalla

Majoitusvaihtoehtoja Lappeenrannan ja Imatran seudulla on moneen lähtöön: hotellit, mökit, b&b:t ja linnahotelli Scandic Imatran Valtionhotelli. Alueen hotellit kuten sydämellinen Original Sokos Hotel Lappee, vastuullinen Scandic Patria, viihtyisä hotelli Rakuuna sekä kartanomaiset Salpalinjan Hovi  ja B&B Hiitolanjoki tarjoavat kaikkea mitä hotellipalveluilta osaat pyytää. Löydä lisää majoitusvaihtoehtoja 

Mökkimajoitus Saimaalla on aina erinomainen valinta tulitpa sitten viikonlopuksi tai pidemmäksi ajaksi. Mökkimahdollisuuksia on tarjolla runsaasti: voit valita tyylikkäästi varustellun luksushirsimökin tai tunnelmallisen pelkistetyn rantamökin luonnon keskeltä tai mitä tahansa näiden väliltä.

Lappeenrannan ja Imatran seudulla matkailijalla on mahdollisuus valita myös aito maatilamajoitus, joka ei ole pelkkä yöpaikka – se on kokemus. Jos haluat kodinomaista, mutkatonta tunnelmaa ja lämminhenkistä palvelua, aamiaismajoituskin voi olla sinun vaihtoehtosi.

Retkeily Lappeenrannan ja Imatran alueella

Retkelle talviseen Saimaan sydämeen

Talvinen luonto kutsuu aktiivilomailijaa liikkumaan ja nauttimaan kevääseen heräävästä luonnosta. Mikä voi olla parempaa kuin kävely Saimaan talvisissa maisemissa tai vaikka istuminen nuotion äärellä kuppi kuumaa teetä tai kahvia kädessä.

Saimaan ainutlaatuinen järviluonto tarjoaa upeat maisemat sekä huikeat retkeilymahdollisuudet eritasoisille seikkailijoille: Saimaan rantoja myötäilevä RantaraittiPappilanniemen luontopolkuMikonsaaren luontopolku sekä harvinainen Hämmäauteensuo Lappeenrannan alueella. 

talviretkeily saimaalla

Lappeenrannan seudulla ihastuttaa myös Haikkaanlahden retkeilyreitti, Haikolan luontopolku sekä Kuivaketveleen linnavuori Taipalsaarella, Kärnäkosken linnoituksen polku, Raitalan taidepolku, Olkkolan ulkoilureitti sekä Jääkauden jäljet – kivikauden ihminen -reitti Savitaipaleella sekä Tolpankankaan luontopolku Luumäellä. Imatralla hyviä reittejä ovat Lammassaaren luontopolku, Vuoksen luontolenkki, Kylpylän luontopolku sekä Kruununpuiston maisema- ja luontopolku. Imatran seudulla kannattaa ottaa kohdelistalle myös Hiitolanjoen maisemapolkuRautjärvellä sekä Haukkavuori ja Kemppilän Myllykoski Ruokolahdella.

Kummakivi talvella

Löydä Saimaan kätketyt aarteet

Kun jääkaudet pyyhkäisivät Saimaan yli, jättivät ne jälkensä hiidenkirnuina, jyrkkinä kallioina sekä pehmeinä hiekkarantoina. Saimaa UNESCO Global Geoparkin 65 geokohdetta kertovat Suomen suurimman järven muinaisista ajoista. Rantakallioilla ja jyrkillä näköalapaikoilla matkailija pääsee siirtymään lähes kaksi miljardia vuotta taaksepäin.

Talviloma Saimaalla

Mikä sitten on Geopark? Kyseessä ei ole geokätköilylle omistettu puisto vaan UNESCO:n suojelema luontokohteiden kokonaisuus, joka kätkee sisäänsä laajan kirjon geologiaa, historiaa ja nähtävyyksiä. Esimerkiksi muutama kiinnostava geokohde:  Kummakivi Ruokolahdella, Kuivaketveleen linnavuori Taipalsaarella, Sormiskivi siirtolohkare  Lappeenrannassa ja paljon muita.

Geokohteet odottavat sinua vieraakseen. Luontoreippailun jälkeen voit herkutella alueen ravintolatarjonnan antimilla ja levähtää valitsemassasi majoitusvaihtoehdossa.