Hankelogot
language language language language
FI EN RU DE

Saimaa - Koe talvi parhaimmillaan

Lappeenranta ja Imatra lähiseutuineen on houkutteleva talvikohde koko perheelle talviloman viettämiseen

Lappeenranta ja Imatra lähiseutuineen on ehdottomasti paras kohde viettää talvea – Suomen suurin järvi Saimaa toivottaa vieraat tervetulleiksi. Olkoon se talviloma- tai viikonloppu - Saimaalla löytyy paljon kulttuurimenoja, aktiivista ja hauskaa tekemistä koko perheelle ja kaikenikäisille. Meillä pääset nauttimaan Saimaan kauniista ja puhtaasta luonnosta, kokemaan monipuolisia retkeilyreittejä ja hiihtolatuja, rentoutumaan kylpylöissä, ihailemaan luonnon kauneutta ja herkuttelemaan paikallisilla erikoisuuksilla.

Muista, meillä täällä eteläisellä Saimaalla on vain yksi sääntö - sinun tulee nauttia olostasi!

Kylpyläloma Saimaalla Lappeenrannan ja Imatran seudulla

Rentouttava loma kylpylöissä 

Kylpylässä virkistyy sekä keho että mieli, ja voit kokea rentouttavan talviloman nauttien Lappeenrannan ja Imatran seudun elämyksellisten kylpylähotellien lämpimistä altaista. Saimaan luontoon ja vedenalaiseen maailmaan pohjautuva Taikametsä-kylpylä on puolestaan Imatran Kylpylän sydän, josta nautitaan kaikilla aisteilla. Äänet, värit, valot sekä elämykselliset efektit ja luonnonvoimat tekevät vierailusta unohtumattoman. Holiday Club Saimaan Rauhan valloittava kylpylä Lappeenrannassa leikittelee huvipuisto- ja sirkusmaailmaan sijoittuvalla teemalla. Kylpylästä löytyy vesiliukumäkien lisäksi erillinen peliallas omatoimisia vesipelejä varten, houkutteleva hyppyallas laitureineen sekä aisteja inspiroiva keskuspiazza suihkulähteineen ja värivaloineen.

Talvilomalla hiihtämään Saimaalle

Hiihtämään

Lappeenrannan ja Imatran monipuoliset hiihtoreitit selkeine opasteineen tekevät murtomaahiihdosta rentouttavan ja leppoisan kuntoilumuodon, joka sopii kaikenikäisille. Erityisenä herkkuna Saimaalla on Imatran ensilumenlatu, joka mahdollistaa hiihtämisen jo lokakuussa, säästä riippumatta. Lisäksi voit testata taitosi seudun FreeSki-laskettelurinteissä. Ota siis suksisetti kainaloon, suuntaa Saimaan laduille ja nauti hetken tuomasta rauhasta sekä seesteisyydestä!

Hiihtoloma Lappeenrannan ja Imatran seudulla

Aktiviteetteja, nähtävää ja unohtumattomia kokemuksia

Lapppeenranna ja Imatran seutu tarjoaa monipuolisia aktiviteetteja koko perheelle ja kaiken ikäisille, kuten hiihto, luistelu, talvipyöräilyyn fat-bike -vuokrauksen (Saimaan Palju Events Lappeenranta/Savitaipale ja Tuplaksi-Action Imatra), laskettelu Ruokolahdella, retkeily, lumikenkäily (Tuplakasi-Action Imatralla ja Saimaan Palju Events Lappeenranta/Savitaipale), suosittu liukulumikenkäily (Discover Saimaa Imatralla ja Saimaan Palju Events Lappeenranta/Savitaipale) ja paljon muuta. Savitaipaleella ja Lappeenrannassa voit myös vuokrata lumikengät ja liukulumikengät itsepalvelulokerikosta 24/7.

Aktiivisen ja hauskan talvipäivän jälkeen on mukava rentoutua alueen ravintoloissa herkutellen sekä kylpylöiden lämmöstä nauttien.

Talvisatama Lappeenrannassa

Koirien ystävät voivat lähteä tutustumaan valloittaviin ja ystävällisiin siperianhuskyihin. Talvisin voit osallistua vauhdikkaaseen huskyjen rekiajeluun ja tarhalla voit vierailla koiria rapsuttelemassa ympäri vuoden. Husky- tarhavierailuja ja rekiajeluja järjestävät Lappeenrannassa Valkoinen kukka ja Imatralla Taiga Activities. Lämpimästi tervetuloa tapaamaan ystävällisiä koiria ja nauttimaan seikkailusta Saimaan talvisessa luonnossa koiratiimimme kanssa.

Water-ski zoo kelluntaa Imatralla

Kuvittele itsesi virran mukana rauhallisesti kellumassa ja ihailemassa luontoa. Kellunta talvella on mieleenpainuva kokemus: kohtaat samaan aikaan hyisen veden kylmyyden ja kuivapuvun lämmön. Kellunta on rentouttava ja miellyttävä kokemus vailla vertaa. Kuivapukukelluntaa järjestävät Tuplakasi-Action ja Water Ski-Zoo Imatralla. 

Talviloma Saimaalla

Koska olet viimeksi ollut oikeassa savusaunassa? Tiesitkö, että Rautjärveltä löytyy käsinvuolluista hirsistä tehtyjä tunnelmallisia savusaunoja – Hugon savusaunat ja yleinen savusauna lämpenee myös sunnuntaisin ja maanantaisin. Nauti myös Vuoksen talvimaisemista perheen ja ystävien kanssa saunaristeilyllä Imatralla Vuoksen varrella risteilevällä saunalautalla. Tutustu myös yleisiin saunavuoroihin aleen suosituimmissa saunoissa.

Angry Birds Activity Park

Sisätiloista löytyvät leikki- ja seikkailupaikat sekä alueen kylpylät palvelevat myös silloin, kun keli ulkona ei houkuttele.  Vietä hauska päivä Lappeenrannan Rauhassa sijaitsevassa Angry Birds Activity Park puistossa, joka tarjoaa liikunnallista tekemistä kaikenikäisille tai haasta itsesi ja perheenjäsenet keilaturnaukseen.

Tutustu myös tapahtumiin Lappeenrannan ja imatran alueella.

Ruokapaikan Lappeenrannassa

Paikallista herkuttelua

Mikä voisi olla parempaa kuin ulkoilun jälkeen nauttia tee- tai kahvikupillista herkullisen marjapiirakan kera kodikkaassa Majurska kahvilassa. Suomen parhaaksi kahvilaksi vuosina 2018 ja 2020 äänestetty Satamatie 6 sijaitsee myös Lappeenrannassa, linnoitusniemen kärjessä yli satavuotiaassa entisessä hevostallissa. Lappeenrannan ja Imatran alueen ravintoloista löydät niin perinteisiä kuin moderneja ruokaherkkuja ja lounasvaihtoehtoja esim. Vuoksen Kalastuspuistossa Imatralla tai Kehruuhuoneella Lappeenrannassa.  Vaihtoehtoja on haluatpa sitten nauttia rennosti perheen kesken tai syödä hieman ylellisemmin.

Talviloma Saimaalla

Löydä uniikki majoitus Saimaalla

Majoitusvaihtoehtoja Lappeenrannan ja Imatran seudulla on moneen lähtöön: hotellit, mökit, b&b:t ja linnahotelli Scandic Imatran Valtionhotelli. Alueen hotellit kuten sydämellinen Original Sokos Hotel Lappee, vastuullinen Scandic Patria, viihtyisä hotelli Rakuuna sekä kartanomaiset Salpalinjan Hovi  ja B&B Hiitolanjoki tarjoavat kaikkea mitä hotellipalveluilta osaat pyytää. Löydä lisää majoitusvaihtoehtoja 

Mökkimajoitus Saimaalla on aina erinomainen valinta tulitpa sitten viikonlopuksi tai pidemmäksi ajaksi. Mökkimahdollisuuksia on tarjolla runsaasti: voit valita tyylikkäästi varustellun luksushirsimökin tai tunnelmallisen pelkistetyn rantamökin luonnon keskeltä tai mitä tahansa näiden väliltä.

Lappeenrannan ja Imatran seudulla matkailijalla on mahdollisuus valita myös aito maatilamajoitus, joka ei ole pelkkä yöpaikka – se on kokemus. Jos haluat kodinomaista, mutkatonta tunnelmaa ja lämminhenkistä palvelua, aamiaismajoituskin voi olla sinun vaihtoehtosi.

Retkeily Lappeenrannan ja Imatran alueella

Retkelle talviseen Saimaan sydämeen

Talvinen luonto kutsuu aktiivilomailijaa liikkumaan ja nauttimaan kevääseen heräävästä luonnosta. Mikä voi olla parempaa kuin kävely Saimaan talvisissa maisemissa tai vaikka istuminen nuotion äärellä kuppi kuumaa teetä tai kahvia kädessä.

Saimaan ainutlaatuinen järviluonto tarjoaa upeat maisemat sekä huikeat retkeilymahdollisuudet eritasoisille seikkailijoille: Saimaan rantoja myötäilevä RantaraittiPappilanniemen luontopolkuMikonsaaren luontopolku sekä harvinainen Hämmäauteensuo Lappeenrannan alueella. 

talviretkeily saimaalla

Lappeenrannan seudulla ihastuttaa myös Haikkaanlahden retkeilyreitti, Haikolan luontopolku sekä Kuivaketveleen linnavuori Taipalsaarella, Kärnäkosken linnoituksen polku, Raitalan taidepolku, Olkkolan ulkoilureitti sekä Jääkauden jäljet – kivikauden ihminen -reitti Savitaipaleella sekä Tolpankankaan luontopolku Luumäellä. Imatralla hyviä reittejä ovat Lammassaaren luontopolku, Vuoksen luontolenkki, Kylpylän luontopolku sekä Kruununpuiston maisema- ja luontopolku. Imatran seudulla kannattaa ottaa kohdelistalle myös Hiitolanjoen maisemapolkuRautjärvellä sekä Haukkavuori ja Kemppilän Myllykoski Ruokolahdella.

Kummakivi talvella

Löydä Saimaan kätketyt aarteet

Kun jääkaudet pyyhkäisivät Saimaan yli, jättivät ne jälkensä hiidenkirnuina, jyrkkinä kallioina sekä pehmeinä hiekkarantoina. Saimaa UNESCO Global Geoparkin 65 geokohdetta kertovat Suomen suurimman järven muinaisista ajoista. Rantakallioilla ja jyrkillä näköalapaikoilla matkailija pääsee siirtymään lähes kaksi miljardia vuotta taaksepäin.

Talviloma Saimaalla

Mikä sitten on Geopark? Kyseessä ei ole geokätköilylle omistettu puisto vaan UNESCO:n suojelema luontokohteiden kokonaisuus, joka kätkee sisäänsä laajan kirjon geologiaa, historiaa ja nähtävyyksiä. Esimerkiksi muutama kiinnostava geokohde:  Kummakivi Ruokolahdella, Kuivaketveleen linnavuori Taipalsaarella, Sormiskivi siirtolohkare  Lappeenrannassa ja paljon muita.

Geokohteet odottavat sinua vieraakseen. Luontoreippailun jälkeen voit herkutella alueen ravintolatarjonnan antimilla ja levähtää valitsemassasi majoitusvaihtoehdossa.